Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Amplificatoare mono si multicanal

Reply

Thread Tools
Old 13-02-07, 00:18   #1
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]
Default Merita ? alpine MRV-F545

Deci ... intrebarea mea e ... merita pana la urma acest amplificator ?
Astea sunt specificatile oficiale:
• 500W x 1 Bridge (4ohm, 14.4V, 0.3% THD, CH3/4)
• 125W x 1 Bridge (4ohm, 14.4V, 0.3% THD, CH1/2)
• 100W x 4 RMS (4ohm, 12.0V, 0.08% THD)
• 125W x 4 RMS (4ohm, 14.4V, 0.08% THD)
• Dimensions 420 x 60 x 220mm
• Frequency Response 20Hz-20kHz (0, -1dB)
• Input Sensitivity 0.2-4V (at 10k ohm)
• S/N Ratio 96dBA

Ma gandeam sa-mi schimb ragalia de 75.4 din spate si ma oprisem la amplificatorul asta. Recunosc ca m-am oprit la el si pentru ca am o inclinatie spre firma respectiva ... si pentru ca celalalt amplificator din masina este identic ca design ... mrd m605.
Oricum sunt decis ca de data asta sa nu mai fac greselile de pana acum si sa sa ascult sfaturi de la oameni cu experienta.
N-am precizat ce boxe vreau sa amplific ... pentru ca nu stiu cat timp vor mai rezista pe masina. De asemena din cate am inteles nu prea e recomandat sa amplific si spatele ... so ... sunt dispus la schimbari majore ... dar in timp pentru ca nu am toti banii odata.
Amplificatorul respectiv costa undeva la 13-14 milionate. Gasesc ceva mai bun in banii astia ?
Amplificatorul pentru subwoofer isi merita banii ? daca nu ... sunt dispus sa-l dau si sa mai pun o diferenta pentru ceva mai bun.
ps: nu vreau muzica pentru concursuri ... nu caut spl ... nu caut sq. pur si simplu vreau ceva cat de cat de cat bun in banii astia.
multumesc
Old 13-02-07, 17:10   #2
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]
Default Re: Merita ? alpine MRV-F545

nu pot sa cred ca n-a testat nimeni amplificatoare alpine
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-07, 21:58   #3
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Hai sa o luam altfel.

Ce masina ai?

Ce componente ai acum si ce vrei sa pastrezi?

Ce buget ai, ce vrei sa schimbi si ce ai dori sa contina sistemul?

Si dupa aia vorbim de Alpine, daca e cazul.
Old 13-02-07, 22:51   #4
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

Pai:
masina: opel astra g
pana acum am asa: 4 boxe alpine sxs care o sa dispara cat mai repede
un amplif jbl 75.4, un amplif alpine mrd m605, un woofer kicker solo baric s10l5 in incinta bass reflex, un condensator de 1F alfatech si ca hu un dvd panasonic: CQ-VD7003N.
la ce nu as vrea sa renunt: HU si eventual amplificator pentru woofer.
In rest sunt dispus sa renunt la tot.
Buget nu prea e ... pentru ca momentan nu dispun de o suma pentru toate componentele. Banii spre sa vin in timp ... 2-3-4 luni.
Acum am aprox 10 mil + ce as putea lua pe 75.4 pentru un upgrade.

nu prea prezinta interes topicul .

Last edited by ReLLaXX; 17-02-07 at 06:45.
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-07, 06:47   #5
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Pana cand apar resurse eu zic sa incerci sa vinzi JBL-ul si sa faci cateva drumuri pe la ateliere si magazine sa asculti si eventual sa vezi ce oferte interesante gasesti. Dupa ce vinzi JBL-ul si ai un buget mai consistent poti sa alegi ceva anume, stiind clar cat poti sa te intinzi.

Daca preferi in mod special marca Alpine si te multumeste sunetul acesta poti sa cauti chiar de la ei variante de sistem, care sa includa si amplificatorul pe care il ai acum.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 22-02-07, 14:05   #6
silviu2403

Stage 5

Salut eu am avut un alpine mrv-f407 tot pe un astra g. In bord am avut un alpine modelul acela motorizat cu 4*60 v-drive. Am fost f multumit de aceasta firma si de sunetul dat. Din curiozitate am desfacut amplificatorul sa vad cu e construit si am rramas f surprins. Piese de calitate, condensatori f buni. dadeam tare in subwoofer si nu se stingeau f tare luminile insa am pus si eu condensator. Atunci basul a devenit mai curat. Iar ca putere al meu avea 2*100 in bridge si il aveam pe un pioneer cu 2 bobine. Il rupea la jumate acum imi pare rau ca l-am dat. Era seria V-12. Eu zic ca e o alegere buna.
silviu2403 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -