Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Amplificatoare mono si multicanal

Reply

Thread Tools
Old 05-10-06, 00:14   #1
C8V5S

Stage 4

C8V5S's Avatar

Default Recomandare amplif pt sub Magnat Xpress 12

Bun, sa va explic cum sta problema: am un sub Magnat Xpress 12', incinta trapezoidala bass reflex, 200rms in 4ohmi si as vrea sa stiu ce statie i s-ar potrivii ca sa functioneze la parametrii normali, sa aiba sunet dinamic si sa coboare in frecventa.

L-am probat pe statia unui prieten tot magnat, modelul ultra 2000:
# Putere maxima in 4 ohmi: 2x 140 watt /1x400watt
# Putere RMS in 4 ohmi:2x45watt, 1 x 130 watt
# Putere maxima in 2 ohmi: 2 x 250 watt
# Putere RMS in 2 ohmi: 2 x 65 watt
Statia asta(desi cam slaba) as vrea s-o iau eu, dar pusa pe masina(solenza) nu are un sunet asa cum as vrea, si anume mi se pare ca nu reda frecventele f joase(din aprecierile mele s-ar apropri pe la ~60hz) astfel rezultand un bass monoton si putin dinamic. Ca idee, inainte sa-mi pun sub, aveam bass de la ovalele de pe spate(hertz dieci) si sincer fata de ele, in afara de puterea net superioara a sunetului, nu mi se pare ca subul coboara mult mai jos decat ovalele.... HU-ul este un Alpine.

In concluzie, ce e de facut? Prea slaba statia? Atata poate sub-ul ? (poate imi spune o parere cineva care are modelul asta) Parametrii statiei nu sunt setati corect? Multumesc pt sfaturi!
C8V5S is offline   Reply With Quote
Old 05-10-06, 02:50   #2
bulu

Stage 5

Default Re: Recomandare amplif pt sub Magnat Xpress 12

Quote:
Originally Posted by C8V5S View Post
Bun, sa va explic cum sta problema: am un sub Magnat Xpress 12', incinta trapezoidala bass reflex, 200rms in 4ohmi si as vrea sa stiu ce statie i s-ar potrivii ca sa functioneze la parametrii normali, sa aiba sunet dinamic si sa coboare in frecventa.

L-am probat pe statia unui prieten tot magnat, modelul ultra 2000:
# Putere maxima in 4 ohmi: 2x 140 watt /1x400watt
# Putere RMS in 4 ohmi:2x45watt, 1 x 130 watt
# Putere maxima in 2 ohmi: 2 x 250 watt
# Putere RMS in 2 ohmi: 2 x 65 watt
Statia asta(desi cam slaba) as vrea s-o iau eu, dar pusa pe masina(solenza) nu are un sunet asa cum as vrea, si anume mi se pare ca nu reda frecventele f joase(din aprecierile mele s-ar apropri pe la ~60hz) astfel rezultand un bass monoton si putin dinamic. Ca idee, inainte sa-mi pun sub, aveam bass de la ovalele de pe spate(hertz dieci) si sincer fata de ele, in afara de puterea net superioara a sunetului, nu mi se pare ca subul coboara mult mai jos decat ovalele.... HU-ul este un Alpine.

In concluzie, ce e de facut? Prea slaba statia? Atata poate sub-ul ? (poate imi spune o parere cineva care are modelul asta) Parametrii statiei nu sunt setati corect? Multumesc pt sfaturi!
depinde cum e calculata si incinta sa coboare in frecventa, dar intradevar parca are o dinamica mai buna pe bass o statie specializata (mono) decat o statie cu 2 canale si bridge.
Eu iti recomand o statie mono pe la 250RMS, 300 eventual si o dai putin mai jos , astfel incat sa nu distorsioneze si sa-ti miste bine subu.
Acum nu stiu exact difuzorul cum coboara, daca mai ai prieteni cu alte statii incearcale... eventual incearca si o statie clasa d, ca are alta dinamica (pt unii mai placuta pt unii nu depinde de gusturi)
bulu is offline   Reply With Quote
Old 05-10-06, 21:35   #3
C8V5S

Stage 4

C8V5S's Avatar

Da, am mai discutat si cu alte persoane, si mi-ar trebuii cam 250rms, dar nu prea am gasit sh, iar in magazin ori sunt de 200rms ori sunt mai mari de 300 si destul de scumpe. Am mai umblat un pic azi la setari, e putin mai bine, dar tot nu e ce vreau.Apropo de amplif clasa D, ce semnifica clasele astea?
Old 07-10-06, 00:32   #4
C8V5S

Stage 4

C8V5S's Avatar

Se poate inchide, o sa rezolv problema cu un amplif dls ca23.
Old 07-10-06, 03:40   #5
bulu

Stage 5

Quote:
Originally Posted by C8V5S View Post
Se poate inchide, o sa rezolv problema cu un amplif dls ca23.
o iei sh ... noua e un alpine de 350 class d la 7 mil si jbl 301.1(300rms) la 5 mil cu toate ca jbl parca nu au watii pe care ii scriu.
eu am ascultat ca21 si duduie bine - 1x350 ... banuiesc ca asta o sa sune si mai bine ca parca e 1x400 ... vezi sa o reglezi bine
bulu is offline   Reply With Quote
Old 07-10-06, 14:19   #6
C8V5S

Stage 4

C8V5S's Avatar

Intradevar are 400 la 4ohmi in punte, dublu fata de puterea sub-ului dar o s-o reglez sa nu fie probleme. M-am orientat la asta pt ca intentionez sa schimb magnatul asta cu un hertz es300d in sealed si nu vreau sa schimb din nou statia.
Old 12-08-09, 17:58   #7
gosser

Stock

ma...stii ca sub ul magnat xpress 12 are 200 RMS si max 400RMS u ai scris numa 200 simplu)
gosser is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -