Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Amplificatoare mono si multicanal

Reply

Thread Tools
Old 05-09-10, 19:55   #1
amilo123

Stage 2

amilo123's Avatar

Default alegere amplificator

sal, am ales sa-mi iau boxele Ground Zero Titanium GZTC 130T (90w rms, 13cm) pt fata si ca subwoofer nu sunt foarte sigur dar inclin spre MPX Tube 112 (240w rms), dar nu stiu ce sa aleg ca si amplificator, optiunile sunt:

1) MAC AUDIO MPX 4500 (4x80w ; 2x240w)
2) MAC AUDIO Z 4100 (aceleasi specificatii numai ca am vazut pe siteul producatorului ca input sensitivity e diferita, 0.2V - 5V la asta si la primul 0.4V - 4V si e mai scump cu 100ron decat primul si vreau sa stiu daca merita...)
3) MAC AUDIO ZX4000 (asta e mai puternic 4x95w ; 2x250w, deci cu 5w peste boxe si cu 10 peste sub, am inteles ca e mai bine ca difuzoarele sa fie mai puternice decat ampl ca sa fie riscul mai mic de a le arde...e adevarat?, asta are acelasi pret ca al 2lea, input sensitivity e 0.4V - 5V)

initial il vroiam pe primul, dar acum le-am vazut pe celelalte 2 si nu stiu daca merita dif de bani

mersi
amilo123 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-10, 23:59   #2
khrysty@n

Stage 5

khrysty@n's Avatar

Default Re: alegere amplificator

Este exact invers...

Amplificatorul sa fie mai puterinic(de wataj mai mare) de cat boxele, subwoofer, in ce configuratie folosesti...

Orice amplificator, pe la puterea lui maxima(ex. 80% din putere) incepe sa distorsioneze, iar distorsiunile dauneaza extrem de rau boxelor... de aceea este recomandat un amplificator de putere mai mare decat difuzoarele, mai ales daca vrei sa le "impingi" pana la limita, semnalul trebuie sa fie curat.

Pentru a alege un amplificator ar trebui si sa le asculti, inainte, sa vezi cam care ti-ar place...

Sper ca ti-am fost de ajutor.
Succes!