Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 05-05-08, 23:13   #1
Andry

Stage 4

Post Sistem Audio Buget

Salutari forumisti. De bine, de rau, mai am putin si incep si eu scoala de soferi, ai mei parinti au achizitionat o masina noua, iar cea veche ( Peugeot 305 ) imi ramane mie. Zis si facut, masina trimisa in service pentru peteceala, iar eu am ramas acasa cu pusculita in fata, gata-gata sa o sparg. Dar inainte de a o sparge as vrea sa aflu parerile unor oameni cu experienta in domeniu, nu vreau sa arunc banii aiurea.

Astfel, se face ca am 600 ron de cheltuit pentru sistemul audio din masina. Bineinteles, daca isi merita investitia, se mai pot adauga maxim 100 ron.

Initial m-am gandit la urmatoarea situatie : cumpar cdplayer + 4 difuzoare acum, urmand ca la vara sa achizitionez inca 2 difuzoare, un woofer si amplificare pentru ultimele 3 componente.

De aceea vreau un cdplayer cu minim o iesire pre-amplificata ( woofer, optional inca una pentru cele 2 difuzoare.. chiar daca o sa fie mono, dar sa-si faca treaba ).

Spre marea mea surprindere, la DOMO am gasit cele mai mici preturi, asa ca va prezint ce as vrea sa imi achizitionez.

Cd Player : http://www.domo.ro/Audio-Video/Echip...to_JVC_KD-G531

Difuzoare fata : http://www.domo.ro/Audio-Video/Echip...upunkt_THX-542

Difuzoare spate : http://www.domo.ro/Audio-Video/Echip...upunkt_THX-662

Astept parerile voastre, alte 'configuratii', modificari, recomandari. Orice.

Mentionez ca acum vreau sa`mi pun dif de 13cm pe fata si 16cm pe spate ( sub luneta, pe 'tejghea' - nu stiu cum se numeste acea portiune ). Dar daca aveti propuneri de difuzoare de alte dimensiuni, spuneti, gaurile pot fi re-dimensionate, mai mici, mai mari, mai de toate felurile.

Si ca o ultima intrebare, sunt inca nelamurit : isi vor face simtita prezenta cele doua difuzoare pe care le voi amplasa in portierele spate ?

Va multumesc .
Andry is offline   Reply With Quote
Old 07-05-08, 21:44   #2
CLAUDIU_URBAN

Stage 5

CLAUDIU_URBAN's Avatar

Default Re: Sistem Audio Buget

Salut , Totusi Sunt Cam Putini Bani Pt Un Sistem Audio....
CLAUDIU_URBAN is offline   Reply With Quote
Old 07-05-08, 21:52   #3
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Te rog sa scrii normal.
Multumesc.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 07-05-08, 22:00   #4
CLAUDIU_URBAN

Stage 5

CLAUDIU_URBAN's Avatar

te referi la caracterul literelor , ca numi dau seama . noroc
Old 07-05-08, 22:01   #5
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Exact la aia ma refeream.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 07-05-08, 22:20   #6
simplu

Stage 4

in 5 mil si un pic iti iei hertz dieci fata spate
mai pui minim 3 pt un player decent (pioneer entry level)
cabluri/montaj

si ai sunet decent in masina

cauta si prin ofertele helix pt boxe - ii cam lauda lumea si sunt ieftini..
simplu is offline   Reply With Quote
Old 10-05-08, 21:10   #7
rio88

Stage 2

rio88's Avatar

poti sa cumperi cd-player pioneer DEH-2020MP (350 lei) sau alpine CDE-9874RB (400 lei) cu dif-uri alpine SPE-13C2 - fata(110 lei) si SPE-17C2 - spate(130 lei) sau eventual niste GZ GZTF 130MK2 / GZTF 165MK2
Bafta !
rio88 is offline   Reply With Quote
Old 18-05-08, 01:07   #8
Andry

Stage 4

Va multumesc pentru raspunsuri.

HU este un JVC KD-G632, ales pentru portul USB pe care il ofera in acest sector de pret de pana la 400 ron.

Sper sa pun mana in curand si pe o statie de amplif Coustic 260u ( 1x135/2x50 RMS @ 4ohm ) pentru difuzoarele spate. Aici as putea alege Dieci DCX 690, pe care le-am gasit "ca si noi" la un pret de sub 200 lei. Vor fi bine intretinute de catre statie dpdv al puterii si calitatii?

Pentru portierele de fata cred ca am sa ma opresc la Coustic CS652, tweeterele avand membrana de matase si nu 'plastic' ...

..si uite asa am depasit bugetul mai-sus-mentionat cu 300 lei.

Ma mai intereseaza kitul de instalare, insonorizare usi fata( ceva 'buget') si inele MDF( de unde le pot achizitiona) .
Andry is offline   Reply With Quote
Old 18-05-08, 15:26   #9
CLAUDIU_URBAN

Stage 5

CLAUDIU_URBAN's Avatar

kit de instalare iti poti lua stinger swk10r (69 ron) , material insonorizant dietz noisex 1kg (99 ron) iar inelele ti le faceam io daca erai din bucuresti . spor la lucru .
- Copyright 2026 4Tuning -