Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 24-10-07, 17:09   #1
muntos

Stage 3

Default Montaj tweetere , va rog ajutor

Am o problema cu sunetul pe sistemul audio, in sensul ca la anumite frecvente inalte se aud un fel de distorsiuni/pacanituri care eu tind sa cred ca se aud din tweetere.
Am facut rost de alta pereche de tweetere si vreau sa probez cu acestea, dar nu stiu daca cele 2 fire care vin din crossovere (care sunt montate in usa si nu vreau sa demontez usa) la tweetere trebuiesc puse intr-o ordine sau nu conteaza ( adica daca au + si - ).
Daca da, cum imi pot da seama care fir cu care ?Cu un voltmetru/ampermetru se poate? Daca sunt puse firele invers ce se poate intampla ?
Multumesc
muntos is offline   Reply With Quote
Old 24-10-07, 18:19   #2
SpeeDBreaker

Stage 5

SpeeDBreaker's Avatar

Default Re: Montaj tweetere , va rog ajutor

La fire iti dai seama dupa culori, cu ampermetrul masori intensitatea curentului electric, cu voltmetrul tensiunea.Da conteaza + - la fel ca si la difuzoare, incearca cu alte tweetere si conecteazale corect(firul cu o linie neagra de regula e -).Bafta!
Old 24-10-07, 18:52   #3
muntos

Stage 3

Quote:
Originally Posted by fanPioneer View Post
La fire iti dai seama dupa culori, cu ampermetrul masori intensitatea curentului electric, cu voltmetrul tensiunea.Da conteaza + - la fel ca si la difuzoare, incearca cu alte tweetere si conecteazale corect(firul cu o linie neagra de regula e -).Bafta!
Intrebarea este, daca in crossovere firele sunt puse invers, degeaba cand le unesc eu ( tweeter-ul are 2 fire de aprox 20cm care se leaga cu firele trase din crossover, care pot avea/sau nu culori distincte, sa vad) corect, tot or sa fie gresit montate per asamblu.
De aceea vroiam sa stiu daca poti afla altfel decat sa desfac fetele de usi, care fir cu care, si ce se poate intampla daca sunt legate invers.
Old 24-10-07, 21:06   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Desfa usile. La tw conteaza mai putin cum le pui, important e sa fie amindoua la fel.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 24-10-07, 22:42   #5
muntos

Stage 3

N-am mai ajuns nici macar la schimbat tweetere, am zis sa facem (eu + un amic) un test inainte sa le schimb sa auda si el ce ii spuneam ca ma deranjeaza si stupefactie, nu se mai aude acum !
Am incercat vreo 5 CD-uri , si audio si mp3 si de pe Ipod si concluzia lui si a mea a fost ca n-au nimic tweeter-ele.
Ce putea sa fie, sistemul fata + amplificatorul sunt noi , montate acum cateva zile, e posibil sa existe un fel de perioada de rodaj (cel care mi le-a montat a zis ca o saptamana sa las gain-ul la minim, sa se rodeze membrana) ?
- Copyright 2026 4Tuning -