![]() |
Montaj tweetere , va rog ajutor
Am o problema cu sunetul pe sistemul audio, in sensul ca la anumite frecvente inalte se aud un fel de distorsiuni/pacanituri care eu tind sa cred ca se aud din tweetere.
Am facut rost de alta pereche de tweetere si vreau sa probez cu acestea, dar nu stiu daca cele 2 fire care vin din crossovere (care sunt montate in usa si nu vreau sa demontez usa) la tweetere trebuiesc puse intr-o ordine sau nu conteaza ( adica daca au + si - ). Daca da, cum imi pot da seama care fir cu care ?Cu un voltmetru/ampermetru se poate? Daca sunt puse firele invers ce se poate intampla ? Multumesc |
Re: Montaj tweetere , va rog ajutor
La fire iti dai seama dupa culori, cu ampermetrul masori intensitatea curentului electric, cu voltmetrul tensiunea.Da conteaza + - la fel ca si la difuzoare, incearca cu alte tweetere si conecteazale corect(firul cu o linie neagra de regula e -).Bafta!;)
|
Quote:
De aceea vroiam sa stiu daca poti afla altfel decat sa desfac fetele de usi, care fir cu care, si ce se poate intampla daca sunt legate invers. |
Desfa usile. La tw conteaza mai putin cum le pui, important e sa fie amindoua la fel.
|
N-am mai ajuns nici macar la schimbat tweetere, am zis sa facem (eu + un amic) un test inainte sa le schimb sa auda si el ce ii spuneam ca ma deranjeaza si stupefactie, nu se mai aude acum !
Am incercat vreo 5 CD-uri , si audio si mp3 si de pe Ipod si concluzia lui si a mea a fost ca n-au nimic tweeter-ele. Ce putea sa fie, sistemul fata + amplificatorul sunt noi , montate acum cateva zile, e posibil sa existe un fel de perioada de rodaj (cel care mi le-a montat a zis ca o saptamana sa las gain-ul la minim, sa se rodeze membrana) ? |
| All times are GMT +2. The time now is 13:38. |
- Copyright 2026 4Tuning