Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 30-01-05, 23:37   #1
TufY

Stage 5

TufY's Avatar

Default nelamurire!!

am montat statia pe masina si la sfatul unui amic am luat -(minusul) dupa caroserie !! acum intrebare!! Are ceva ?? trebuie luat dupa baterie direct??
TufY is offline   Reply With Quote
Old 31-01-05, 00:18   #2
Øvi

Stage 4

Member of:
[RR]

Nu. E f bine pe caroserie , insa vezi ca locul unde e prins (-)-ul de caroserie sa fie complet curatat de vopsea.
Øvi is offline   Reply With Quote
Old 31-01-05, 09:44   #3
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Corect, nu are nimic... Dar pune-l cat mai repede la loc ca degeaba are statia vreo siguranta, ca tot se duce pe copca daca nu pui minusul. Si ar trebui firul sa fie cat mai scurt de la statie la caroserie.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 31-01-05, 10:25   #4
TufY

Stage 5

TufY's Avatar

firul de la - e scurt din porbagaj pana sub bancheta din spate!!
mersi
Old 02-02-05, 12:36   #5
DaciaMustang

Stage 4

DaciaMustang's Avatar

cablurile profesionale sunt facute de 4-5 metri la + si 1m la -, deci sunt concepute pentru legarea \"-\" pe caroserie; fii fara grija ca asta e metoda standard.
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 02-02-05, 20:32   #6
Jeff

Stage 5

Jeff's Avatar

Si nu uita sa pui o siguranta (calibrata) de 1.2 ori curentul maxim consumat de statie; monteaz-o imediat dupa plusul bateriei, bine izolata.
Jeff is offline   Reply With Quote
Old 02-02-05, 21:42   #7
TufY

Stage 5

TufY's Avatar

am pus si siguranta!! imediat dupa baterie dar e siguranta normala!! dinaia ca la panoul de siguarante de la masina!! am pus de 30
Old 31-03-05, 22:38   #8
PH-XX-ATI

Stock

PH-XX-ATI's Avatar

sfatul amicului a fost foarte bun urmeaza-l
PH-XX-ATI is offline   Reply With Quote
Old 02-04-05, 09:46   #9
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Si eu am minusul pe caroserie. Problema e ca mi s-a ars statia, nu din cauza asta. Hondare ce ziceai tu de prajit, se poate sa nu faca contact minusu bine pe caroserie? Ca statia a mers bine vre-o luna pana s-a prajit.
Old 02-04-05, 11:29   #10
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Se poate, ca trebuie racaita vopseaua sa fie fier pe fier, daca nu se face contact bine, pa... Dar nu are siguranta ???
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 02-04-05, 18:19   #11
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Ba da are siguranta, si statia si cablul care e special audio pt masina. S-au prajit ceva in ea ca am desfacut-o
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 02-04-05, 18:43   #12
TAZ

Stage 5

TAZ's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Legarea (-) se poate face fara problema la caroserie, totusi eu iti recomand sa legi (-) direct la borna bateriei.
Iti zic si de ce: se pot creea \"bucle false\" si fiecare \"bucla\" are un camp electromagnetic => paraziti.
Mai gandeste-te la ceva, ce consumator ai tu in masina legat cu (-) la caroserie?

Daca vrei calitate nu doar putere, leaga (-) la borna!
Old 04-04-05, 00:34   #13
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

TAZ... Si aici intervin buclele de masa, despre care poti sa citesti mult si pe internet. Tocmai de aceea, in momentul in care pui la punct un sistem mai sanatos de sunet, trebuie sa gandesti alimentarea in asa fel incat sa ai un punct comun de masa la toti consumatorii. Ex: Amplif, condensator, baterie tampon, etc. Toate trebuie sa aiba un punct comun de legare la masa, de preferinta cat mai aproape de ele, cu cabluri cat mai scurte si direct pe caroserie. Ce spui tu legat de paraziti nu prea este valabil. Pericolul de a capta paraziti cu cabluri de semnal ne-ecranate si trase pe langa cablajul original al masinii este mult mai mare. Alimentarea standard a playerului din bord este filtrata. Si tot ceea ce tine de restul alimentarilor nu au nevoie de un astfel de filtraj. Ma refer aici la motor, faruri, etc. Plus ca din constructie masina vine cu un deparazitor pe plus, minusul fiind legat, daca te-ai uitat atent la orice masina, de la borna - a bateriei direct pe... CAROSERIE. Cazul masinilor mai vechi fara deparazitor este altceva.

Ca sa nu mai luam in calcul faptul ca parazitii proveniti din alimentari incorect realizate sau nefiltrate sau chiar paraziti captati de cablul de semnal se manifesta intr-un spectru sonor pe care LPF-ul de pe amplificator il exclude. Mai exact, parazitii apar in medii si inalte, cu frecvente variabile in functie de provenienta si acceleratie. Dar daca amplificatorul este folosit de ex pe bas, cu un filtru setat la mai putin de 300 Hz, nu ai absolut nici o sansa sa auzi nici un fel de parazit.
Old 04-04-05, 04:41   #14
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

mai bine ii pui o protectie innainte de intrare in statie
Alexutzzz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -