Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 26-06-12, 07:19   #1
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

Default Ajutor legare difuzoare e36

Am un e36 si cateva difuzoare si un subwoofer, o statie pe 4 canale si un radio/cd pioneer 50x4 mosfet....bun pana aici toate bune si frumoase. Am schimbat instalatia electrica de pe toata masina si acum trebuie sa pun toata muzica la loc...
-Am pe fata 2 difuzoare rotunde + 2 tweetere din usi
-Pe spate 2 ovale sony xplod + 2 tweetere pioneer
-In portbagaj 1 bucata statie Magnat Edition four 1000w+ Subwoofer mac audio mx tube 30 cm

Amplificator:
amplificator 4 canale
Intrari Low Level Input 4 Rca-uri
mod de functionare 4/3/2 canale
putere
4 ohmi, stereo: 4 x 55W RMS
4 ohmi, in punte: 2 x 250W RMS
2 ohmi, stereo: 4 x 75W RMS
raspuns in frecventa 5 Hz - 50 kHz
bass boost variabil 0 - 12 dB la 45 Hz
filtre low pass si high pass variabile 40 - 300 Hz (12 dB)
S/N ratio > 100 dB
THD < 0,08%

Subwoofer:
passive 12\" bassreflex tube subwoofer
Nominal Power handling: 240 Watt
Max. Power handling: 480 Watt
Impedance: 4 Ohm
lower cut-off frequency: 20 Hz
upper cut-off frequency: 200 Hz
soundpressure level: 93 dB
measurements: 335 x 550 x 335 mm

Radio CD-Player cu MP3 (model 2011)
MOSFET 4 x 50 W
Tuner AM/FM cu 24 de posturi presetate
Reda: CD-Audio (inclusiv CD-R/CD-RW),MP3,WMA
Intrare USB pe panoul frontal detsabil
Intrare AUX-in pe panoul frontal detasabil
Display LCD cu un o linie si 10 caractere
Iluminare LCD - albastru
Iluminare taste - rosu
1 preout RCA
compatbil comenzi volan (necesita interfata optionala)
Functie search/scan/repeat
Random play
Tuner Radio:
Compatibil RDS
Compatibil TA
Compatibil BSM (Best Station Memory)
Cautare automata frecventa alternativa
Cautare automata/manuala
Compatibil PTY
Specificatii audio:
Advenced Sound Retriever
SLA (Source Level Adjuster) - ofera posibilitatea ajustarii de nivele de volum independent pentru fiecare sursa in parte
Balans, fader
Reglaj bass/medii/inalte
Loudness
Convertor D/A 1-Bit

As dori un sfat cum sa leg toate "mataraiele" astea.O varianta ar fi cam asa:

-Sa leg boxele fata+ tweeterele de pe usi (in paralel) pe fadarul Front al radio/cd
-Boxele spate (cele ovale) sa le leg pe 2 canale la statie si sa le pun pe HPF
-Tweeterele de pe spate sa le leg pe fadarul Rear al radio/cd
-Subwooferul sa il leg la statie pe celelalte 2 canale puse in punte

Intrebare????
-Daca din radio/cd am doar 2 iesiri rca si la statie il inpart in 4 pentru a alimenta toate 4 intrarile statiei credeti ca merge?

Last edited by mike_4tuning; 26-06-12 at 07:24.
mike_4tuning is offline   Reply With Quote
Old 26-06-12, 07:55   #2
TL-55-CDI

Stage 4

TL-55-CDI's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Competitor CNCA]
Default Re: Ajutor legare difuzoare e36

merge.imparte-le cu cabluri Y.vezi google.
TL-55-CDI is offline   Reply With Quote
Old 26-06-12, 08:14   #3
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

Quote:
Originally Posted by TL-55-CDI View Post
merge.imparte-le cu cabluri Y.vezi google.
Tweeterele daca le leg in paralel nu scade impendanta si as avea sane sa stric radio/cd?
Old 27-06-12, 10:10   #4
silviu.o

Stage 5

silviu.o's Avatar

Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]

Subwooferul il pui in portbagaj cu amplificatorul lui, si cu RCA-ul pus la cd pe iesire de rca pentru subwoofer, iar la iesire pentru difuzor legi in punte, minusul de la un canal cu plusul de la celalt, trebuie sa ai pe schema. La difuzoare eu as zice in felul urmator, le legi pe toate pe amplificator. Wooferele fata si tweterele le legi ca sistem adica un canal de la amplicator pe o usa pe fata, eventual incercand sa respecti canalele stanga dreapta. Eu cred ca ai si filtre pentru twetere fie incorporate in ele, fie separat. Pe spate eu as zice sa legi numai ovalele pe cate un canal si sa nu mai legi twetere pentru ca ovalele au deja twetere pe ele, si cu altele nu mai obtii mare branza. Daca se mai simte nevoie de inalte pe spate mai pui si twetere pe canalele pe spate, deoarece cred ca au filtru incorporat in ele. Daca intampini probleme, da mai multe detalii despre componente pentru a vedea si cum au filtrele.

Last edited by silviu.o; 27-06-12 at 10:12.
silviu.o is offline   Reply With Quote
Old 27-06-12, 16:03   #5
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

Quote:
Originally Posted by silviu.o View Post
Subwooferul il pui in portbagaj cu amplificatorul lui, si cu RCA-ul pus la cd pe iesire de rca pentru subwoofer, iar la iesire pentru difuzor legi in punte, minusul de la un canal cu plusul de la celalt, trebuie sa ai pe schema. La difuzoare eu as zice in felul urmator, le legi pe toate pe amplificator. Wooferele fata si tweterele le legi ca sistem adica un canal de la amplicator pe o usa pe fata, eventual incercand sa respecti canalele stanga dreapta. Eu cred ca ai si filtre pentru twetere fie incorporate in ele, fie separat. Pe spate eu as zice sa legi numai ovalele pe cate un canal si sa nu mai legi twetere pentru ca ovalele au deja twetere pe ele, si cu altele nu mai obtii mare branza. Daca se mai simte nevoie de inalte pe spate mai pui si twetere pe canalele pe spate, deoarece cred ca au filtru incorporat in ele. Daca intampini probleme, da mai multe detalii despre componente pentru a vedea si cum au filtrele.
Nu prea te inteleg. Am doar un sigur amplificator cu 4 canale din care mai raman 2 ca subwooferul va fi legat in punte. Fi mai explicit te rog. De legat stiu sa mi le leg singur dar ma interesa mai mult cum sa leg boxele fata la radio/cd sa nu scad impendanta sub 4 ohm si sa ard finali la el.
Pt boxele spate o sa le leg pe aplificator iar tweeterele o sa le leg pe rear si o sa reglez intensitatea lor din fader.
Old 27-06-12, 21:42   #6
silviu.o

Stage 5

silviu.o's Avatar

Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]

Eu am inteles ca ai statie separata pentru subwoofer, scuze.Atunci trebuie procedat altfel. Pe un canal al statiei legi subwooferul in punte, adica plusul de la un canale, apoi pe celelalte doua iesiri ramase libere legi sistemul de pe fata, portiera adica woofer si tweter pe o iesire. Ovalele de pe spate care nu o sa te ajute prea mult legale pe iesirile cd playerului la fel si twetere pe celelalte iesiri daca vrei neaparat sa le ai si pe alea. In caz ca nu se aude bine poti faci si alte permutari.
silviu.o is offline   Reply With Quote
Old 29-06-12, 14:58   #7
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Cum asa face eu in locul tau :
Zici ca ai o singura pereche de RCA pe HU si amp pe 4 canale. Iei 2 Y-uri de RCA ca sa poti sa folosesti toate canalele de la amp. Nu aplici nici un filtru din HU (nici HPF nici LPF) pentru ca se va aplica la toate canalele amp-ului avand in vedere ca ai folosit splittere de RCA. 2 canale le legi in punte si le pui pe subwoofer. Setezi LPF din amp pentru canalele la care ai legat subwooferul. Cele doua canale care au mai ramas le legi pe ovalele din spate pentru ca au nevoie de mai multa putere. Tweeterele din spate la pui bine in biblioteca pt ca sigur ovalele sunt coaxiale si nu iti trebuie atatea tweetere.
Acum ramane sa legi ce ai pe fata direct pe amp-ul HU-ului. Si din cate am inteles din descrierea ta tu nu ai filtre pasive. Nu ai cum sa bagi semnale full range in difuzoare, in special in tweetere, o sa le arzi instant. Fa-ti niste filtre pasive si apoi poti sa le legi linistit.
Old 29-06-12, 18:24   #8
doggovy

Stage 3

amplificatorul ala nu are cumva 2 perechi de line in si o pereche de line out?
de ce nu intri cu o pereche de RCA-uri de la HU in prima pereche line in apoi iei semnalul de pe RCA-urile line out si il bagi pe a 2 a pereche de line in?
doggovy is offline   Reply With Quote
Old 30-06-12, 03:45   #9
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

Quote:
Originally Posted by doggovy View Post
amplificatorul ala nu are cumva 2 perechi de line in si o pereche de line out?
de ce nu intri cu o pereche de RCA-uri de la HU in prima pereche line in apoi iei semnalul de pe RCA-urile line out si il bagi pe a 2 a pereche de line in?
In cazul tau daca cobor subwooferul la 50-60 hz si dau si pe lpf celalalt canal nu o sa se auda prost? si invers daca pun ovalele pe hpf nu o sa primeasca suficient bass sub.... Semnalul de la rca de line out nu are o putere destul de mare? Va salut
Legat de partea cu scaderea independentei este cum am zis eu?
Old 30-06-12, 08:11   #10
doggovy

Stage 3

reglajele canalelor le faci din setarile amplifului, nu din player. line out nu este afectat de setarile filtrelor...altfel ce rost ar mai avea sa puna un line out?
si nu...line out nu are "putere mare", este o iesire de semnal mic.
doggovy is offline   Reply With Quote
Old 14-07-12, 06:19   #11
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

ieri dupa o lunga asteptare le-a venit si randul difuzoarelor de pe masina sa fie montate si legate...am montat mufele care trebuia sa intre in ceea euro( alimentarea si ceea pt boxe) la cea pt boxe legatura cu firele ce duc la boxe sa facut cu papucei de cupru( mufarea firelor). Mai ramane de montat statia + alimentarea aferenta (12v ). Plusul la casetofon sa luat de pe contact permanent si sa folosit o siguranta de 20 a + ceea de pe casetofon de 10 a.
- Copyright 2026 4Tuning -