Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 27-01-12, 21:56   #1
stefiPJJ
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

stefiPJJ's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[DACIA]
Default Distorsiuni

Salut.
Am o mica/mare intrebare.
Am asa : HU Pionner 2900MP + (fata) Ground Zero GZ + (spate) hertz dcx690 . Acum nu sunt amplificate , dar am un Amplificator Magnat ultra 4000.
Problema acum, volumul cd-playerului este maxim 62, pana in 30 se aude super, perfect multumit, cand trec de 32 incep distorsiunile... (NU este montat amplificatorul) exista vreo solutie sa scap de distorsiuni ? Daca voi monta Amplificatorul, vor mai exista aceste distorsiuni ?
Old 27-01-12, 23:41   #2
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: Distorsiuni

volumul ca volumul,dar ce reglaje ai?ca daca esti cu toate in blana e mare minunea ca tine si la 30
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 28-01-12, 03:42   #3
pigoo

Stage 5

pigoo's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

vei scapa de distorsiuni cu amplificatorul, dar depinde foarte mult si de reglaje (gain,hpf)
sau nu vei scapa de distorsiuni, dar se va auzi mult mai tare, ceea ce rezulta ca nu va fi nevoie oricum sa depasesti acel prag.
Old 02-02-12, 12:24   #4
dydy-andrey
VW Driver

Stage 5

dydy-andrey's Avatar

Member of:
[VW]
[Hyundai]
[2 Roti]
[4Rally]
[Competitor CNCA]

pjj-ule, ti-am zis de n-ori sa vi la mine sa incercam niste variante...
daca asculti la volum mic si vrei sa ai ceva bass doar din dife, e ok sa-l ti bassul pe + din player, dar daca vrei sa fie ceva mai tare ca si volum, nomal ca trebuie sa iei din bass.
de exemplu, eu cu tot cu subu meu in portbagaj si mediile neamplificate... playerul are -7 si +7 bass, iar eu merg mereu cu el pe -4... pt ca imi place sa aud si mediile la volum mare.
hai sa incercam filtrele alea care le am eu sa vedem care e situatia... daca nu, montam ampliful si gata, nu mai ai probleme.
call me, i`m hot
dydy-andrey is offline   Reply With Quote
Old 02-02-12, 13:40   #5
IM

Stage 5

IM's Avatar

Instaleaza amplificatorul, atentie la kitul de instalare si cum se realizeaza instalarea [alegere sectiune cablu in functie de consumul de curent maxim al amplificatorului / cred ca un 20mm(AWG4) ar fi ok in cazul tau, siguranta pozitionata cat mai aproape de borna de plus a bateriei, papucii cositoriti sau sertizati pentru un contact perfect, legatura la caroserie pe o suprafata curatata de vopsea/rugina, cabluri de semnal de calitate cu ecranaj bun, cablul de curent tras pe o parte a automobilului iar carblurile de semnal trase pe partea opusa]
Folosesti functia HP (High Pass) a amplificatorului pentru a filtra frecventele sub 60Hz de pe difuzoarele de pe portiere si incerci sa lasi semnalul fara functia HP pentru difuzoarele ovale, in limita pe care o suporta ele (eventual setezi functia HP si pentru ele, dar cu reglajul punctului de filtrare la 30-40Hz). Difuzoarele ovale banuiesc ca le ai instalate corect, prin rigidizarea planseului si inchiderea absolut a tuturor orificiilor din planseu pentru o buna separare a undei fata de unda spate in vederea obtinerii unui sunet mult mai bun pe sectiunea bas-sub/bas in habitaclu.
Reglezi potentiometrul de GAIN / coeficientul de amplificare - la minim.
Mergi cu volumul din HU pana la un volum de maxim 70% din scala.
Bass-ul pe zero, Loudness decuplat.
Apoi mergi si cresti coeficientul de amplificare (GAIN-ul) pentru canalele 1&2 - front/fata (difuzoare fata) pana la limita pe care o suporta difuzoarele, sunet curat, fara distorsiuni... eventual faci si corectiile de bas: + 1 +2... depinde de gusturi. Nu folosesti Loudness-ul decat la volum mic, nu si atunci cand mergi in putere.
Repeti operatiunea de mai sus si pentru canalele 3&4 - rear/spate (difuzoarele ovale).
Absolut orice alt reglaj se face fiind mereu atent la obtinerea unui sunet curat, fara distorsiuni!
To see all from what it was
You need an uncorrupted eye..."
ionutmocioiu-on-facebook.com

Last edited by IM; 02-02-12 at 13:48.
IM is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -