Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 04-12-10, 12:21   #1
Adonnis

Stage 3

Adonnis's Avatar

Default Montare amplificatoare

Va salut!Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege niste lucruri.
Momentan am pe masina un sw Helix P8 amplificat de o statie JL Audio.Kitul de cabluri este de la Stinger, de 8mm.
Daca doresc instalarea unei alte statii, pentru un sistem de difuzoare, cum e recomandat?Sa cumpar alt kit de cabluri si sa il trag in portbagaj prin partea cealalta a masinii sau sa inlocuiesc cablurile actuale cu ceva 2awg sau 0awg si distribuitor?E realizabila prima varianta?
Am cautat pe forum insa tot nu imi e clar
Adonnis is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 01:09   #2
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Default Re: Montare amplificatoare

Cablu cat mai gros + distribuitor. Oricum nu poti sa tragi cablu pe partea cealalta a masini pt ca pe acolo trece cablu de semnal si primeste interferente daca cablul de + trece aproape de el.
Old 05-12-10, 12:00   #3
Adonnis

Stage 3

Adonnis's Avatar

Ok, am inteles.
Pentru o statie Helix DB Four si inca una care gen JL Audio G1700 e suficient cablu de 35mm2? Sau sa pun direct de 50?
Am vazut un distribuitor de la Stinger care spune asa:
"1 intrare 1AWG(42mm˛)
2 iesiri 4AWG(21mm˛)"
Asta inseamna ca nu merge un cablu de 50mm2 la el?

Mersi mult si bafta!
Adonnis is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 14:49   #4
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Recomandat ar fi sa mergi pe 0 awg dar daca toate difuzoarele sunt pe 4 ohmi nu o sa te apropii de consumul maxim. Pune cablu 2awg si pune siguranta de 80A (tu ai 100A consum in sarcina maxima). Daca sare cumva de 80A (desi nu cred) se arde siguranta.
Loop is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 17:18   #5
TONYPSG
Daewoo Driver

Stage 5

TONYPSG's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Opel]

ce cabluri 0awg?cum is alea?lamuritima si pe mine va rog?
TONYPSG is offline   Reply With Quote
Old 05-12-10, 18:58   #6
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

awg e un sistem de masura american pentru sectiunea cablului. 0 awg inseamna 50 mm2 sectiune si este cel mai gros. Cu cat urci: 1awg , 2awg cu atat cablul este mai subtire.
Old 05-12-10, 19:01   #7
TONYPSG
Daewoo Driver

Stage 5

TONYPSG's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Opel]

am inteles.deci asta e cel mai recomandat pentru a fi montat in orice situatie pe masina?se recomanda?
Old 05-12-10, 23:04   #8
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]
Exclamation Re: Montare amplificatoare

Quote:
Originally Posted by Adonnis View Post
Va salut!Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege niste lucruri.
Momentan am pe masina un sw Helix P8 amplificat de o statie JL Audio.Kitul de cabluri este de la Stinger, de 8mm.
Daca doresc instalarea unei alte statii, pentru un sistem de difuzoare, cum e recomandat?Sa cumpar alt kit de cabluri si sa il trag in portbagaj prin partea cealalta a masinii sau sa inlocuiesc cablurile actuale cu ceva 2awg sau 0awg si distribuitor?E realizabila prima varianta?
Am cautat pe forum insa tot nu imi e clar
Pentru a folosi 2 amplificatoare. Ai nevoie de un cablu de alimentare de 35-50mm2 (0-4AWG) un distribuitor cu o intrare de 0AWG si 2 iesiri de 4 AWG.
Daca traseul este cap coada 0 sau 4 AWG pui siguranta decat in fata. Daca pleci din fata cu traseu de 0 iar apoi din distribuitor pleci cu 4 AWG vei avea nevoie de sigurante fuzibile pe fiecare traseu de 4 AWG.
In cazul tau ar fi bine sa pastrezi alimentarea pe care deja o ai incat amplificatorul pe care-l ai nu e un mare consumator si sa mai tragi inca un traseu de 4 AWG separat pentru celalalt amplificator.

O sa iti explic cand ne vedem.
Bafta!
AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 06-12-10, 18:15   #9
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Quote:
Originally Posted by TONYPSG View Post
am inteles.deci asta e cel mai recomandat pentru a fi montat in orice situatie pe masina?se recomanda?
Pai recomandat e cat mai gros. Dar exista situatii (peste 1000 - 2000W ) in care si 0awg este subtire si atunci tragi mai multe trasee de 0awg. Acum depinde si de cat de lung e cablul. Adica daca ai bateria in spate cablul e scurt si merge si un cablu mai subtire.
Old 06-12-10, 20:34   #10
TONYPSG
Daewoo Driver

Stage 5

TONYPSG's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Opel]

multumesc de informatiile prompte primite,insa nu voi ajunge eu la peste 1-2000 wati sa folosesc.vreau sa montez 2 amplificatoare,unu clasa d pentru subwoofer care e un jbl de 400 si o statie de 2 canale pentru boxele spate de tip hertz dcx 690.am inteles ca suporta amplificare.amplificatorul in sine ar fi un sony xm series
Old 10-12-10, 22:32   #11
teddyb
Ford Driver

Stage 5

teddyb's Avatar

Member of:
[FORD]

cat mai gros!!nu trb sa ai 2-3-4000w ca sa pui de 0awg!!ajuta mereu sa fie cat mai gros!!!cat reusesti sa iti intre,atata pui!
oricum...min 0awg!!
teddyb is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -