![]() |
Montare amplificatoare
Va salut!Am nevoie de putin ajutor pentru a intelege niste lucruri.
Momentan am pe masina un sw Helix P8 amplificat de o statie JL Audio.Kitul de cabluri este de la Stinger, de 8mm. Daca doresc instalarea unei alte statii, pentru un sistem de difuzoare, cum e recomandat?Sa cumpar alt kit de cabluri si sa il trag in portbagaj prin partea cealalta a masinii sau sa inlocuiesc cablurile actuale cu ceva 2awg sau 0awg si distribuitor?E realizabila prima varianta? Am cautat pe forum insa tot nu imi e clar :???: |
Re: Montare amplificatoare
Cablu cat mai gros + distribuitor. Oricum nu poti sa tragi cablu pe partea cealalta a masini pt ca pe acolo trece cablu de semnal si primeste interferente daca cablul de + trece aproape de el.
|
Ok, am inteles.
Pentru o statie Helix DB Four si inca una care gen JL Audio G1700 e suficient cablu de 35mm2? Sau sa pun direct de 50? Am vazut un distribuitor de la Stinger care spune asa: "1 intrare 1AWG(42mm˛) 2 iesiri 4AWG(21mm˛)" Asta inseamna ca nu merge un cablu de 50mm2 la el? Mersi mult si bafta! |
Recomandat ar fi sa mergi pe 0 awg dar daca toate difuzoarele sunt pe 4 ohmi nu o sa te apropii de consumul maxim. Pune cablu 2awg si pune siguranta de 80A (tu ai 100A consum in sarcina maxima). Daca sare cumva de 80A (desi nu cred) se arde siguranta.
|
ce cabluri 0awg?cum is alea?lamuritima si pe mine va rog?
|
awg e un sistem de masura american pentru sectiunea cablului. 0 awg inseamna 50 mm2 sectiune si este cel mai gros. Cu cat urci: 1awg , 2awg cu atat cablul este mai subtire.
|
am inteles.deci asta e cel mai recomandat pentru a fi montat in orice situatie pe masina?se recomanda?
|
Quote:
Daca traseul este cap coada 0 sau 4 AWG pui siguranta decat in fata. Daca pleci din fata cu traseu de 0 iar apoi din distribuitor pleci cu 4 AWG vei avea nevoie de sigurante fuzibile pe fiecare traseu de 4 AWG. In cazul tau ar fi bine sa pastrezi alimentarea pe care deja o ai incat amplificatorul pe care-l ai nu e un mare consumator si sa mai tragi inca un traseu de 4 AWG separat pentru celalalt amplificator. O sa iti explic cand ne vedem. Bafta! |
Quote:
|
multumesc de informatiile prompte primite,insa nu voi ajunge eu la peste 1-2000 wati sa folosesc.vreau sa montez 2 amplificatoare,unu clasa d pentru subwoofer care e un jbl de 400 si o statie de 2 canale pentru boxele spate de tip hertz dcx 690.am inteles ca suporta amplificare.amplificatorul in sine ar fi un sony xm series
|
cat mai gros!!nu trb sa ai 2-3-4000w ca sa pui de 0awg!!ajuta mereu sa fie cat mai gros!!!cat reusesti sa iti intre,atata pui!;)
oricum...min 0awg!!:twisted: |
| All times are GMT +2. The time now is 00:51. |
- Copyright 2026 4Tuning