Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 30-05-06, 22:30   #1
rault

Stage 2

Default Dilema achizitionare

Un necunoscator care de abia azi a intrat in contact cu audio pentru masini cere ajutor. Sunt hotarat pentru una din variantele: Clarion, Pioneer, Blaupunkt, Alpine. Sa fie pana in 500, maxim 550 RON. Sa nu am probleme cu cititul, indiferent de drum, calitatea sunetului sa fie clara, pentru a reda trance-uri, care necesita o claritate mare. Sa aiba search, playlist, afisaj text, telecomanda nu ar strica. Sa se potriveasca cu boxele de la Peugeot 206. Dat fiind ca nu ma pricep, se poate in pretul asta? Si sa aibe si radio, bineinteles, asta cred ca toate au, ca e absurd sa nu aibe.

Tin sa spun ca nu ma intereseaza design-ul, cat calitatea sunetului. Cel care are cea mai mare calitate a sunetului, si nu cu muzica data tare ! In special pentru TRANCE, deci instrumentala, sa se redea bine. Poate doar daca nu are telecomanda, sa fie usor "manevrabil". Adica sa nu aibe butoane mici si apropiate, sa fie greu sa le apesi.

Si cam care ar fii locurile unde sunt cele mai bune preturi? Precizez ca vreau sa cumpar nou, din magazin. Sper ca am spus bine cam ce as vrea, vreau sa-mi iau cat mai repede. M-am gandit la:

Pioneer DEH-4700MP
Alpine CDE-9845RB

Nu sunt prea bine informat nici despre ele. Mi-ar fi de folos orice sugestie sa se incadreze in preferinte. Astept si altele pana in 550 RON de la Clarion, Blaupunkt, Pioneer si Alpine. Mersi.
rault is offline   Reply With Quote
Old 30-05-06, 22:41   #2
rault

Stage 2

Default Re: Dilema achizitionare

Bine, o mica problema. Nu am gasit produsul de la alpine pe site-ul oficial. Se pare ca e codul gresit pe site. O sa trimit link pentru el, poate stie cineva codul corect. De fapt pentru amandoua.

http://www.**************/CDE_9845RB-p4.html

http://www.**************/DEH_P4700MP-p30.html
Old 30-05-06, 23:36   #3
rault

Stage 2

Se poate sa ma ajutati va rog intre cele doua modele? As vrea sa cumpar maine. Sau 9848, dar e mai scump. Care dintre ele ar fii mai potrivit pentru cerintele mele? In principal care reda mai bine trance-ul? Mersi
Old 31-05-06, 00:08   #4
Max

Stage 4

Max's Avatar

eu unu iti recomand sa mergi pe Pioneer DEH-4700MP
Max is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 00:44   #5
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]

eu zic sa astepti pana maine... sa vezi ce zic cei care au folosit aceste HU-uri.
nu poti sa stai 1 zi fara player?? .. vezi tu ce faci ...

eu in general inainte sa cumpar ceva ... ma documentez 1 saptamana... sa vad ce si cum ...
bafta
Old 31-05-06, 06:44   #6
rault

Stage 2

Pai asa fac si eu in general, dar nu mai am ocazia sa cumpar mai tarziu de maine. De aia am si scris asa mult, am incercat sa cuprind cat mai multe. Chestia e ca am citit destul si o sa merg pe Pioneer, pare ca are mai multe functii. Si in plus Alpine e mai agresiv, ceea ce nu-mi trebuie.
Old 31-05-06, 10:01   #7
GYM

Stage 5

Eu zic sa mergi pe Pioneer 30MP (model 2006)...costa in jur de 560-580ron, dar are cam tot ce iti trebuie : 2 iesiri RCA, HPF, iesire SUB, etc
GYM is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 10:30   #8
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Boxele de pe 206 nu prea au treaba cu muzica. E bine ca vrei sa-ti cumperi un HU potent, dar cu difuzoarele stock nu faci mare lucru. Gandeste-te serios sa le schimbi pe viitor. Dupa care o sa ai nevoie si de antifonaj pe usile alea. Bat plasticurile si reperele de montaj mai rau ca pe Dacie daca le dai difuzoare serioase. O sa te lamuresti in timp. Important e ca se pot remedia aceste probleme.

Spuneai mai sus ca Alpine-ul e mai agresiv. Eu as spune ca e mai pronuntat pe partea de medii si inalte (sinonim agresiv) ceea ce il ajuta pe trance-uri si muzica instrumentala unde ai nevoie de definitie in gama asta de frecvente. Dar daca ramai totusi la Pioneer o sa gasesti destul de usor difuzoare cu care sa-l cuplezi.
Old 31-05-06, 10:32   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

https://forum.4tuning.ro/555-hu-cd-playere-mp3/18215-vand-mp3-pioneer-deh-30mp-4mil.html

Acum l-am gasit... in caz ca nu ai cumparat nimic pana acum.

Bafta!
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 11:22   #10
rault

Stage 2

Mersi pentru raspuns. Zici ca Alpine ar fii mai potrivit pentru trance? Diferenta intre cele doua ar fii mare? Adica sesizabila? Tinand cont ca-mi voi lua boxe, ca sunt sigur ca la boxele din 206 nu o sa se observe diferenta. Muzica foarte tare nu o sa ascult. Care e diferenta intre DEH 30 MP si 4700 MP? M-am uitat pe site-ul oficial, dar necunoscator fiind nu inteleg mare lucru. Nu l-am luat inca.

Pentru Alpine se gasesc mai greu boxe cu care sa se potriveasca de minune? Saun sunt prea scumpe? In comparatie cu cele pentru Pioneer. Astept raspuns cat de repede. Mersi

30 MP este oarecum un inlocuitor pentru 4700 MP? Parca am intrat pe un site care trimitea link catre site-ul oficial pentru specificatii la 4700 MP si m-a trimis la 30 MP.

Am fost la Carrefour si am testat alpine-ul si pioneer-ul. Nu am observat vreo diferenta, poate si ca erau melodii diferite. Sunt in mare dilema, mai ales ca trebuie sa iau urgent.

Last edited by rault; 31-05-06 at 11:27.
Old 31-05-06, 11:38   #11
rault

Stage 2

Pioneer 4700 MP = 485 RON, Pioneer 30 MP = 550 RON sau Alpine CDE-9846R,RM + Boxe SXE-6925S (http://www.alpine.ro/prod_details.php?pid=SXE-6925S) = 550 RON? Promotie la carrefour alpine-ul. Dar e cam slab, nu?
Old 31-05-06, 11:53   #12
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

Nu ar fi o mare problema achizitionarea difurilor pt Alpine. Aici depinde de gusturile tale. Intre 9845 si 4700, cred ca Alpine ar fi mai indicat. Cum a spus si Rellaxx are un sunet mai bine definit, in schimb daca intra in calcul si 30MP atunci se schimba datele problemei pt ca te-ar ajuta pe viitor in creearea unui sistem mai complex. Dezavantajul Alpine-ului e ca nu are HPF(hight pass filter) iar iesirea pt sub este presetata de fabrica adica nu ai control de frecventa pe sub ci doar nivel, asta ar fi un dezavantaj in fata lui 30MP, in schimb sunt aprate robuste, usor de utilizat si cu un sunet excelent.
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 12:03   #13
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

Referitor la difuzoare, nu iti recomand gama ieftina de la Alpine pt ca nu mai sunt ce au fost. Ce mi-e Sony ce mi-e Alpine e cam acelasi drac. Difurile care incep sa sune de la Alpine sunt destul de scumpe si nu merita investitia. Incearca gama DIECI de la HERTZ si vei fi uimit si de sunet si de pret.
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 12:27   #14
GYM

Stage 5

Deci in concluzie...P30 si nu Alpine Multe plusuri pt Pioneer.....
GYM is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 15:10   #15
rault

Stage 2

Vineri la pranz o sa-l cumpar. Pana atunci sper sa ma hotarasc. Deci nu ma intereseaza sa am pe viitor un sistem complex, vreau doar ceva normal si de calitate cat de cat acceptabila. Daca doar asta ziceti ca e avantajul lui 30 MP, n u sunt tentat.
Deci ziceti ca Alpine ar fii mai bun la sunet. Dar eu cand am zis trance, m-am referit la ceva gen ATB, Armin Van Buuren, adica nu progressive trance, sau alte chestii mai hard. Deci nu vad de ce agresivitatea Alpine-ului s-ar potrivii. Daca e mai clar, e alta treaba. Mai astept pareri, sugestii.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -