| Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii |
29-05-09, 20:37
|
|
|
Design Team Member
 Stage 5
Member of: [Design Team] [Virtual Tuning] [FOTO] [VW]
|
Izolare & Marire putere subwoofer??
Salut!
Nu e legat de Car Audio, dar tot de domeniul audio tine, si m-am gandit ca, ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi, recomandari..
Am un sistem Genius 5.1 5000w PMPO, 150w RMS (subwoofer 75w 8 ohmi, 15w sateliti), si as vrea sa-l modific.
Vreau sa-i pun difuzor-ul de bass mai puternic. Problema e ca are amplificator incorporat, si ma gandesc, ca daca pun difuzor mai puternic, se poate arde ceva.
M-am gandit la un subwoofer de aprox 150-200w, 4 ohmi sau eventual chiar 2 ohmi. Am inteles ca, cu cat e mai mic ohm-ul, cu atata suna mai bine, dar nu stiu cat suporta amplificatorul. Ar trebui sa schimb rezistentele de pe amplificator?

Last edited by Rares_CRM; 31-05-09 at 19:54.
|
|
|
29-05-09, 23:51
|
|
 Stage 5
|
Re: Marire putere subwoofer??
Quote:
Originally Posted by Rares_CRM
Am inteles ca, cu cat e mai mic ohm-ul, cu atata suna mai bine, dar nu stiu cat suporta amplificatorul.
|
Este exact pe dos, cu cat e mai mic cu atat suna mai prost, adica mai neclar, insa mai tare. asta e singurul avantaj la rezistenta mica: suna tare.
|
|
|
30-05-09, 07:36
|
|
 Stage 5
|
Quote:
|
Vreau sa-i pun difuzor-ul de bass mai puternic. Problema e ca are amplificator incorporat, si ma gandesc, ca daca pun difuzor mai puternic, se poate arde ceva.
|
In primul rand, sistemul este pe 8 ohmi, amplificarea este pe 8 ohmi, tu nu ai voie sa pui difuzor sub 8 ohmi(lege). De ce? pt. ca se arde partea de amplificare. De ce se arde ? poveste lunga, pt. detalii, google.
Quote:
|
M-am gandit la un subwoofer de aprox 150-200w
|
Uita ideea, de tot.
Eventual iti faci un subwoofer separat cu amplificare activa sau chiar pasiva.
Last edited by Stage1; 30-05-09 at 07:41.
|
|
|
30-05-09, 09:24
|
|
|
Design Team Member
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SKR*
Este exact pe dos, cu cat e mai mic cu atat suna mai prost, adica mai neclar, insa mai tare. asta e singurul avantaj la rezistenta mica: suna tare.
|
Bine de stiut. Eu vreau claritate, nu cantitate.
Quote:
|
Originally Posted by Stage1
Uita ideea, de tot.
Eventual iti faci un subwoofer separat cu amplificare activa sau chiar pasiva.
|
In concluzie, nu se poate. Ok. Va multumesc pentru raspuns!
|
|
|
31-05-09, 19:50
|
|
|
Design Team Member
 Stage 5
|
Inca o chestie, poate ma puteti ajuta, sa nu mai deschid alt topic.
De un timp imi baraie cam urat subwooferu, nu mai scoate bass-u ala fin si placut, si daca dau spatele de la subwoofer jos, nu mai baraie. Ma gandesc ca scapa aer pe undeva, cu ce as putea izola?
M-am gandit sa i-au niste silicon, sa pun roata la capac, ca un fel de garnitura.. oare ar merge?
N-am facut prea multe poze.. sper sa se inteleaga din poze la ce ma refer. Sistemul este un Genius 5.1 SW 5000, il stie cred ca toata lumea.
|
|
|
31-05-09, 20:20
|
|
 Stage 5
|
Quote:
|
M-am gandit sa i-au niste silicon, sa pun roata la capac, ca un fel de garnitura.. oare ar merge?
|
Asa sa faci.
|
|
|
|
|