Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 23-02-09, 16:04   #1
ThEMaTriX

Stage 3

Cool Alegere subwoofer si amplificator

Salut, as dori si eu putin ajutor specializat in alegerea unu subwoofer si al unu amplificator.
Am si eu niste intrebari :
1. Oare daca cumpar doar subwoofer si amplificator pentru acesta, de exemplu, difuzoarele pt medii si inalte vor face fata, acestea fiind legate doar la mp3 player?
2. M-am uitat si eu pe mai multe siteuri, si am gasit ceva de genu: 250 RMS subwoofer + amplificator la 600 Ron ? oare sa fie bune de ceva acestea ?
Trebuie sa va anunt ca dispun de aprox 600 ron. Gasesc ceva cat de cat ? Nu vreau pentru competitii si chestii de genu, pt ca stiu ca acolo sunt investiti multi mai multi bani, dar sa se simta bassu'.
Daca nu fac faca difuzoarele de medii si inalte, ar trebui sa ma orientez catre un amplificator 4.1 ? sau ceva de genu ?

Astept cu nerabdare raspunsul vostru!
Old 23-02-09, 18:14   #2
MRKXMI

Stage 5

Member of:
[FORD]
Smile Re: Alegere subwoofer si amplificator

Din propria experienta, si ma refer strict din punctul de vedere al banilor pe care ii ai, iti recomand sa te uiti dupa un pachet MTX cu bass reflex "Bass Pack RTP2000" cu remarca ca statia nu este destul de performanta pentru subwoofer, dar il duce fara probleme, insa nu la performanta maxima (oricum se aude foarte tare si bine, repet, pentru nivelul respectiv de pret).

De asemenea este un tub de la Hifonics care m-a impresionat placut.

Nu recomand tuburile JBL din pachetele de pe piata datorita incintei care este facuta la turci si suna tare, dar nu au claritate.

Pentru mai multa claritate, fara zgomot de aer, poti sa iti iei o incinta sealed, dar nu va suna la fel de tare ca o incinta cu bass reflex.

Ca si remarca: in functie de cat de tare reglezi sub-ul vei auzi sau nu boxele.

In viitor poti schimba boxele si pune o statie pe ele (daca boxele iti permit), dar ia in calcul faptul ca iti va trebui alt traseu de cabluri si un condensator, din cauza asta ti-as recomanda sa iti iei un traseu de 20mm sau de 35mm, ca sa nu mai dai banii pe cabluri si montatul/demontatul ulterior, daca doresti sa imbunatatesti puterea sistemului.

Majoritatea firmelor, daca stii sa discuti, pot face probe cu mai multe pachete dupa ce ti-au tras traseul de cabluri.

Nu uita sa iei in calcul pretul montajului care este undeva in jur de 1-1.5 milioane. Ti-am trimis pe PM o firma care in aceasta luna, din cate stiu, au instalarea gratuita la produsele cumparate de la ei!!!

Mult noroc in alegere!

Last edited by MRKXMI; 23-02-09 at 18:17.
MRKXMI is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 18:48   #3
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]
Exclamation Re: Alegere subwoofer si amplificator

Quote:
Originally Posted by ThEMaTriX View Post
Salut, as dori si eu putin ajutor specializat in alegerea unu subwoofer si al unu amplificator.
Am si eu niste intrebari :
1. Oare daca cumpar doar subwoofer si amplificator pentru acesta, de exemplu, difuzoarele pt medii si inalte vor face fata, acestea fiind legate doar la mp3 player?
2. M-am uitat si eu pe mai multe siteuri, si am gasit ceva de genu: 250 RMS subwoofer + amplificator la 600 Ron ? oare sa fie bune de ceva acestea ?
Trebuie sa va anunt ca dispun de aprox 600 ron. Gasesc ceva cat de cat ? Nu vreau pentru competitii si chestii de genu, pt ca stiu ca acolo sunt investiti multi mai multi bani, dar sa se simta bassu'.
Daca nu fac faca difuzoarele de medii si inalte, ar trebui sa ma orientez catre un amplificator 4.1 ? sau ceva de genu ?

Astept cu nerabdare raspunsul vostru!
Depinde de cum sunt reglate..in principiu nu ar fi nici o problema daca mergi cu gain-ul pe amplif mai jos si asta la un volum mediu de ascultare...Ideal ar fi sa amplifici si difuzoarele daca iti permite bugetul..Nu-ti recomand nici un pachet intrucat sunt solutii buget. Cel mai bine ar fi sa stragi bani si sa-ti iei separat un sub un amplif si cabluri..si nu uita sa iei in calzul si niste material insonorizant care dupa parerea mea e vital pentru un sistem ok. In cazul in care nu dispui de bani pt doua amplificatoare adica unul pt dif si altul pt sub te poti orienta spre un amplif pe 5 canale..asta in cazul in care mergi pe 4 difuzoare plus sub sau daca apelezi la filtrare activa a unui set de componente plus un sub..

Bafta!
AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 21:24   #4
ThEMaTriX

Stage 3

Default Re: Alegere subwoofer si amplificator

Quote:
Originally Posted by MRKXMI View Post
Din propria experienta, si ma refer strict din punctul de vedere al banilor pe care ii ai, iti recomand sa te uiti dupa un pachet MTX cu bass reflex "Bass Pack RTP2000" cu remarca ca statia nu este destul de performanta pentru subwoofer, dar il duce fara probleme, insa nu la performanta maxima (oricum se aude foarte tare si bine, repet, pentru nivelul respectiv de pret).

De asemenea este un tub de la Hifonics care m-a impresionat placut.

Nu recomand tuburile JBL din pachetele de pe piata datorita incintei care este facuta la turci si suna tare, dar nu au claritate.

Pentru mai multa claritate, fara zgomot de aer, poti sa iti iei o incinta sealed, dar nu va suna la fel de tare ca o incinta cu bass reflex.

Ca si remarca: in functie de cat de tare reglezi sub-ul vei auzi sau nu boxele.

In viitor poti schimba boxele si pune o statie pe ele (daca boxele iti permit), dar ia in calcul faptul ca iti va trebui alt traseu de cabluri si un condensator, din cauza asta ti-as recomanda sa iti iei un traseu de 20mm sau de 35mm, ca sa nu mai dai banii pe cabluri si montatul/demontatul ulterior, daca doresti sa imbunatatesti puterea sistemului.

Majoritatea firmelor, daca stii sa discuti, pot face probe cu mai multe pachete dupa ce ti-au tras traseul de cabluri.

Nu uita sa iei in calcul pretul montajului care este undeva in jur de 1-1.5 milioane. Ti-am trimis pe PM o firma care in aceasta luna, din cate stiu, au instalarea gratuita la produsele cumparate de la ei!!!

Mult noroc in alegere!
stiu de zici, dar eu sunt din bistrita, si cu cheltuielile unui drum de bucuresti, cred ca mai degraba as putea apela la instalat la vreun baiat de aici care cunoaste meserie....prea departe, totusi ms
ThEMaTriX is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 21:25   #5
ThEMaTriX

Stage 3

totusi, sa va arat putin configuratiile care le-am gasit eu, la banii respectivi..sa imi ziceti si mie daca e ceva de capu' lor...ma scuzati, daca am postat cumva gresit..sunt nou

Configuratiile :
1) Subwoofer Crunch CRB300

difuzor 12 inch (30 cm)
incinta sealed
putere: 300W RMS (600W max)
impedanta: 4 ohmi
membrana crom
grila BlackMaxx

Amplificator Crunch GTS280

amplificator auto 2 canale clasa AB
putere nominala - 2x60W RMS la 4ohmi / 2x80W RMS la ohmi / 1x160W RMS in punte la 4ohmi
filtru highpass (HPF) - 60Hz - 1,2kHz
filtru lowpass (LPF) - 40Hz - 150Hz
bassboost +12dB
intrare high-level
line-out pe RCA
logo Crunch iluminat

Kit de instalare amplificator Renegade REN10KIT

2) Amplificator Renegade REN 550S

amplificator 2 canale
putere RMS:
2 x 75W in 4 Ohmi
2 x 150W in 2 Ohmi
1 x 275W in punte la 4ohmi

filtru high-pass 80-2000Hz
filtru low-pass 50-250Hz
bass-boost
intrare high-level
iesire line-out pe RCA-uri
raspuns in frecventa 20Hz-30kHz
Subwoofer JBL CS 1204T

subwoofer bass reflex, diametru 30 cm
putere: 250 W RMS (1000W max)
SPL (2,83V/1 m): 90 dB
raspuns in frecventa: 35 - 200 Hz
impedanta: 4 Ohm
dimensiuni: 346 x 660 mm
Kit amplificator 10mm

cablu alimentare rosu-transparent - 5 m (10 mm2)
cablu masa albastru-transparent - 1 m (10 mm2)
cabluri RCA dublu ecranat, cu remote - 5 m
4 papuci
soclu siguranta AGU, cu conectori auriti
siguranta fuzibila 40 A

3)Streetracer 3000 XXL

subwoofer auto - tub bassreflex 12"
putere RMS: 300W
putere Max: 1000W
raspuns in frecventa: 19Hz - 200Hz
SPL: 95dB

Edition Two

amplificator stereo, 2 canale
putere:
4 ohmi, stereo: 2 x 55 W RMS
4 ohmi, in punte: 1 x 150 W RMS
2 ohmi, stereo: 2 x 750 W RMS
stabila la 2 ohmi

raspuns in frecventa: 5 Hz - 50 kHz (-3dB)
bass boost variabil 0 - 12 dB la 45 Hz
filtru low pass variabil 40 - 300 Hz (12 dB)
filtru high pass variabil 40 - 300 Hz (12 dB)
selector mod de functionare 2/1 canale
circuit de protectie impotriva scurtcircuitelor si a supraincalzirii

kit instalare amplificator:
1m cablu alimentare 10mm˛ cu papuc
5m cablu alimentare 10mm˛ cu papuc si soclu siguranta AGU (include fuzibil 60A)
5m cablu RCA stereo rasucit, dublu ecranat
5m cablu remote
bride pentru fixare
papuci

4)Subwoofer Magnat Edition B30

subwoofer de tip sealed cu difuzor de 30cm
putere: 250W RMS (800W max)
raspuns in frecventa: 25-250 Hz
SPL: 91 dB
impedanta 4 ohmi
Amplificator Magnat Tribal X Two

amplificator auto stereo 2 canale

putere

4 ohmi, stereo: 2 x 65W RMS

4 ohmi, in punte: 1 x 200W RMS

2 ohmi, stereo: 2 x 100W RMS

raspuns in frecventa: 5 Hz - 50 kHz (-3dB)

bass boost variabil 0 - 12 dB la 45 Hz

filtre low pass si high pass variabile 40 - 300 Hz (12 dB)

S/N ratio > 100 dB

THD < 0,05%
Kit instalare amplificator AS Connect 10mm2
1m cablu alimentare 10mm˛ cu papuc
5m cablu alimentare 10mm˛ cu papuc si soclu siguranta AGU (include siguranta 60A)
5m cablu RCA stereo rasucit, dublu ecranat
5m cablu remote
bride pentru fixare
papuci cablu alimentare

5) Subwoofer auto MTX RT12AV

subwoofer in incinta bass reflex

diametru difuzor: 30 cm

putere RMS: 250W
putere Max: 750W

raspuns in frecventa : 30Hz - 150Hz
sensibilitate: 92,4dB / 2,83V / 1m
Xmax : 12,0mm
dimensiuni: 37,0 x 50,0x 41,5cm (HxWxD)

Amplificator auto MTX RT602

amplificator pe 2 canale clasa AB
Putere - 2x60W RMS la 4 ohmi/ 2x90W RMS la 2ohmi / 1x180W RMS in punte
Masuratorile de putere au caracter independent de producator (MTX) si sunt facute de catre CEA; toate specificatiile privind puterile amplificatoarelor MTX Thunder 2008 sunt redacate si certificate de catre CEA
Filtru Low Pass variabil - 24dB/octava de la 40Hz la 400Hz
Filtru High Pass variabil - 24dB/octava de la 40Hz la 400Hz
Rata semnal/zgomot (1Watt) >80dB
THD <1%
Raspuns in frecventa (+/- 0.5dB) : 20Hz-30000Hz
Semnal de intrare : max 6V
Intrare de semnal inalt

Kit de cabluri instalare amplificator Dietz 10mm (2308

cablu alimentare rosu-transparent - 5 m (10 mm2)
cablu masa albastru-transparent - 1 m (10 mm2)
cabluri RCA dublu ecranat, cu remote - 5 m
4 papuci
soclu siguranta AGU, cu conectori auriti
siguranta fuzibila 40 A
cod produs Dietz: 23088

6) Subwoofer bass reflex 12" (30 cm)
putere: 200W RMS (600W max)
raspuns in frecventa: 32 - 800 Hz
SPL: 90dB
2 bobine

amplificator monoblock
putere: 150W RMS
bass boost
filtru low pass variabil

Kit de cabluri inclus
cablu alimentare 5m (rosu)
Portsiguranta cu siguranta 30A
cablu masa 1,5m (gri)
cablu semnal RCA 5m (remote inclus)
cablu subwoofer 2m
conectori necesari

7) Amplificator Renegade REN 550S

amplificator 2 canale
putere RMS:
2 x 75W in 4 Ohmi
2 x 150W in 2 Ohmi
1 x 275W in punte la 4ohmi

filtru high-pass 80-2000Hz
filtru low-pass 50-250Hz
bass-boost
intrare high-level
iesire line-out pe RCA-uri
raspuns in frecventa 20Hz-30kHz

Subwoofer Renegade GTR 1200

Subwoofer auto in incinta bass-reflex

difuzor de 12 inch (30 cm)
putere: 300W RMS (500W max)
SPL - 91dB/1W/1m

Kit de cabluri cadou (Renegade Ren)

Scuzati postul Kilometric

Last edited by ThEMaTriX; 23-02-09 at 21:34.
Old 24-02-09, 10:52   #6
MRKXMI

Stage 5

Member of:
[FORD]

din cele metionate de tine as alege cum am mai scris si sus MTX-ul
cu remarca sa te uiti ce a scris si Alex Banu
Old 24-02-09, 16:07   #7
ThEMaTriX

Stage 3

am observat, ma gandesc ca sa iau acuma un pachet de asta.. sub + amp, si in cel mai scurt timp cand o sa mai fac rost de ceva bani, sa imi iau eventual si niste difuzoare mai performante pentru usi+ceva amp pentru ele, referitor la insonorizare, habar n-am ce sa zic.
Old 24-02-09, 17:22   #8
MRKXMI

Stage 5

Member of:
[FORD]

isonorizarea face toti banii dar doar daca esti intr-adevar axat pe calitate extrema, altfel daca usile de la masina ta sunt inchise cu capac interior e suficient pentru o exploatare normala

din punctul meu de vedere un pachet este suficient pentru inceput, fa incercari la fata locului cu acordul vanzatorului cu mai multe tipuri de incinte daca ai posibilitatea

cel mai bine o sa-ti dai seama pe pielea ta, pentru ca in general sfaturile sunt subiective deoarece nu toti avem modelul tau si sculele tale

daca nu vrei calitate si vrei doar sa se auda tare, ia-ti bass pack-ul street racer cu tub, se va auzi tare

ti-am zis, eu as merge pe MTX-ul acela, nu vei fi dezamagit, am avut si street racer si mtx, mtx-ul m-a dat pe spate pentru nivelul lui

multa bafta!
Old 24-02-09, 17:31   #9
ThEMaTriX

Stage 3

Quote:
Originally Posted by MRKXMI View Post
isonorizarea face toti banii dar doar daca esti intr-adevar axat pe calitate extrema, altfel daca usile de la masina ta sunt inchise cu capac interior e suficient pentru o exploatare normala

din punctul meu de vedere un pachet este suficient pentru inceput, fa incercari la fata locului cu acordul vanzatorului cu mai multe tipuri de incinte daca ai posibilitatea

cel mai bine o sa-ti dai seama pe pielea ta, pentru ca in general sfaturile sunt subiective deoarece nu toti avem modelul tau si sculele tale

daca nu vrei calitate si vrei doar sa se auda tare, ia-ti bass pack-ul street racer cu tub, se va auzi tare

ti-am zis, eu as merge pe MTX-ul acela, nu vei fi dezamagit, am avut si street racer si mtx, mtx-ul m-a dat pe spate pentru nivelul lui

multa bafta!
mersi mult de sfaturi, si eu ma gandeam la MTX, cred ca acesta o sa il iau. Ma mai orietez zilele astea. Da doresc calitate si claritate, dar nu ceva iesit din comun, asa ca zic eu ca insonorizare deocamdata nu fac. Daca nu o sa sune bine, probabil ca atunci o sa fac.
- Copyright 2026 4Tuning -