Bine fie, daca tot am inceput sa va povestesc hai ca continui.
in data de 30 iulie 2007 pe la ora 17.40-18.20 ma indreptam spre casa.
veneam de pe strada scolii (vezi poze) si vroiam sa fac dreapta.
eu aveam oprirea interzisa si semn de trecere de pietoni.
ajuns in intersectie ma uit in stanga nu vad nimic, era parca un camion roman verde cu CJ-06-VYJ.
am decis sa mai inaintez umpic sa imi intind gatul peste vonal sa vad ce vine de dupa camion.
ma opresc si imi intind gatul sa vad si apoi vad ceva rosu, imi trag capul in spate strang cu mainile din volan, frana si poc.
dau cu capu de geam, nevastamea era spanzurata in centura...mno cam neplacut impactul lateral
apoi nu mai vad nimic 2 secunde, asa frana o pus ala ca o iesit fum din gumele lui.
urmatoarea reactie o fost sa intreb daca alina se simte bine, apoi imi arunc privirea in oglinda din dreapta sa vad daca este ceva semn care sa semene cu stopul sau un triunghi ceva.
nu era nimic.
incerc sa deschid usa nu se deschide la prima incercare ma imping cu umarul si se deschide.
ma dau jos, ala se coboara si urla la mine.
m`am uitat in spate sa vad daca este stop, tiganul (ii tigan dar mno ii om) urla la mine ca de ce n`am oprit la stop.
ma uit, vad ca nu este stop apoi dau telefon la 112 si vb cu un tip si`i spun ca s`a produs un accident si sa se deplaseze la fata locului.
ok. inchid telefonul s`i sun pe taiocamio.
asta pune mana pe mine si`i zic ca de ma mai atinge o data ii scot dinti din gura.
ca pe el nu`l intereseaza ca sa`i platesc 1 milion pentru ca el nu lucreaza in seara aia cu masina (era luni dupamasa, el lucra pe masina inchiriata)
eu ii zic sa`si vada de treaba ca nu`i dau nici un leu.
apoi ca sa ma duc de buna voie la politie sa`mi depun permisul ca oricum cand vom ajunge acolo voi ramane fara permis.
apoi ma intreaba daca stiu udne`i politia din incinta scolii alfa(pentru ce`i care nu`s din cluj politia se afla taman in partea cealalta a orasului). ii zic ca stiu unde ii aia.
ala se urca in masina si pleaca.
noroc ca i`am vazut numarul.
alina tremura de frica ala o fugit la politie...(nu mai stiam daca sa fug dupa ala sa`i deschid usa si sa`l trag afara din masina sau sa stau langa alina).
ala si`o mutat masina mai infata, nu am vazut atuncea pe moment ce pagube are.
masina mea nu arata tocmai bine.
eu avea spoilerul jumate zburat de la loc, semnalizarea in mijlocul drumului farul smuls de la locul lui, roata stramba numarul zburat, grila fata in aer.
vine taicamio apoi incercam sa tragem arcul la locul lui, sa ciocamin aripa sa nu taie guma...cumva cumva o dregem, vine paznicul de la ceva institutie si`mi aduce o bucata de sarma sa`mi leg spoilerul (o trecut cam o ora de la accident) si incet incet cu 20-30 la ora ma deplasez la politie, pana trec orasul stopuri inghesuiala...o durat inca vreo 30 de minute.
la politie nimeni era 8 fara vreo 10 ajung la politie, ca ei nu constata nimic ca maine(adica marti) la ora 8 sa ma duc la politie sa le zic ce si cum.
am zis ca bine, am tras masina pe dreapta si am asteptat sa vina ala, ca m`am gandit ca o fi mers innapoi la accident.
nu o mai aparut.
apoi marti am avut treaba dimineata, am vb cu un vecin si mi`o zis sa ma duc la politie dupamasa.
in fine am ajuns la ora 8 la politie mi`o dat numar stampila si inca ceva si am venit acasa.
ieri noapte la 6 m`o sunat individul pe mobil, nu stiam numarul nu am raspuns apoi ma suna pe fix(de unde avea numarul meu de mobil sa mor eu daca stiu)
ne`am intalnit ieri la politie, ala avea acolo declaratia si tot, el fusese noaptea cred sau marti pe zii sau nu`mi dau seama cand.
apoi vine un constatator ca cica semnalizare, aripa si colt spoiler julit.
apoi vine vaca de agent constatator FURNEA CRINA.
o vaca grasa si blonda. si ii mai desenez o data schita accidentului si i`o dau sa o vada.
apoi zice ca`mi va retine permisul 60 de zile .
intreb pentru ce.
ea ca pentru neacordare de prioritate.(intre timp sunase 2 persoane sa afle daca este acolo stop sau nu).
culmea este STOP.
i`am aratat pozele, pe ea nu o intereseaza pozele facute pe alta strada.
ies si o chem pe alina ca martor, pe ea nu o intereseaza martorii.
si incepe sa scrie procesul verbal.
hai ca va citesc exact de pe procesul verbal apoi o sa pun si poze.
ag. furnea crina din BSCH(SAU M)U GR. I
dl eu cnp al meu adresa alea alea .
acuma scriu exact cuvant cu cuvant cum scrie in procesul verbal. CONFORM DECLARATIILOR SI AVARIILOR CONSTATATE IN COMUN AUTOTURISMUL MARCA DAEWOO CJ-27-LFN PE STRADA SCOLII SI AJUNS IN INTERSECTIA CU STRADA TUDOR VLADIMIRESCU NU A ACORDAT PRIORITATE DE TRECERE AUTOTURISMULUI DACIA CU NUMARUL CJ-09-AEL CARE CIRCULAND PRIORITAR INTRAND , IN COLIZIUNE.
FAPTA SAVARSITA ESTE PREVAZUTA DE LEGE 101/3/0 SAU a (NU`MI DAU SEAMA PREA BINE)OUG 145/026 SI SANCIONATA CU 100 V DIN OUG 195/021.
A).amenda de 468 ron
B). 6 pucte amenda in valoare de 234 ron .
c). nimic
d). ...
e).
f). retinerea permisului de conducere pe 60 de zile.
asa, domnul cu loganul are avarii scris de politia cluj-napoca
ARIPA DREAPTA FATA
SEMNALIZATOR DREAPTA FATA
FAR DREAPTA FATA
SPOILER DREAPTA FATA (ASTA TREBUIA SA FIE SPOILER COMPLECT)
CAPOTA FATA
RADIATOR CLIMA + APA MOTOR
CAPAC ROATA DREAPTA FATA
JANTA DREAPTA FATA
CAUCIUC DREAPTA FATA
SI AMI SCRIE CEVA DAR NU INTELEG.
la obiectii, adica alte mentiuni am spus ca IN INTERSECTIE SI DIN DIRECTIA DE UNDE VENEAM EU NU ERAU INDICATOARE DE DIRIJARE A INTERSECTIEI UNDE S-A PRODUS ACCIDENTUL.
NU SUNT DEACORD CU DESPAGUBIRILE CONF.(UN NUMAR SI CEVA LITERE, NU INTELEG CE SCRIE).
mai scrie ca nu am consumat bauturi alcoolice, si ca tine loc de de reparatie.
am scris primit un exemplar si am semnat.
am spus la mentiuni ca nu vedeam nici din cauza camionului din STRANGA si ea a scris DREAPTA.
la mine la pagube a scris ARIPA STAMGA FATA, SEMNALIZARE STAMGA FARA SI JULIT CAPAT BARA STANGA FATA.
atat.
apoi la ora 12 am fost la un avocat si am zis ca vreau sa depun o plangere.
(din motive de securitate nu doresc sa dau nici un detaliu pana la solutionarea cererii mele de catre instamnta de judecata).
apoi am mers la service sa caut un agent constatator sa`mi constate la partea mecanica.
acolo show, ca ei nu`mi pot face asa ceva pentru ca politia nu mi`a scris pe proces ca este cazul.
pana la urma vb cu un preten ii explic problema(lucreaza la dacia service) si ii zic ca sa imi verifice masina contra cost, ca sa stiu eu, pentru mine, ce pagube sunt.
ridicam masina pe elevator si incepe.
aripa, contra aripa, jamba, rotula inferioara, capat bara, disc ciobit, teija telescop indoita, arc rupt, aparatori noroi, caseta directie strmba(asa de greu mere directia de numa numa acuma, se freaca fier pe fier)
etrier indoit furtun flexibil crapat, rulment nu stiu de care, rupt, rezervor apa parbriz spar, baterie crapata intr`un colt (astea au fost pentru partea stanga)
apoi spoiler, cleme far rupte, capota stramba intr`un colt, balamalele capotei, glila fata , far si semnalizare dreapta seplasate, janta dreapta+ stanga indoite, capat bara indoit rotula inferioara si aparatoare noloi distruse(asta o fost partea dreapta.
piese + manopera (cu montaj si vopsit) 73 milioane.
asta o fost asa ceva neoficial.
ii zic ca vreau sa o faca oficial ca oricum voi repara masina.
apoi au venit tinichigiul, vopsitorul mecanicul(prietenu meu) si seful service`ului sa`mi faca factura.
cica costa 5% din valoare reparatiei costa constatarea.
amz is ca n`am bani la mine, azi am fost dimineata la service nu erau toti acolo pentru stampile si alea alea.
apoi am mers pe feleac.
apoi ier pe dorobantilor la service.
apoi acasa.
apoi am zis ca ma duc la asigurarea mea sa vad daca nu poate s`mi faca un mecanic de acolo constatarea.
apoi iar la service, nu erau veniti toti o data acolo.
apoi ma duc la politie si ii zic ca in service nu`mi constata nimic pana nus crie pe procesul verbal de parte mecanica.
mi`o trecut parte mecania fata semnatura + stampila politiei.
apoi se mai uita o data in procesul verbal si ma intreaba de ce mi`o retinut permisul.
si ii zic ca asa o vrut ea.
apoi si`o dat seama ca o gresit , mai erau 3 agenti langa ea.
se uita in lege si o vazut ca mi`o trecut gresit. toti 4 si`o dat seama ca o gresit si ca sa fac contestatie si ca`mi voi primi permisul mai repede de 2 luni.
dupa 30 de zile ea personal se va ocupa.
i`am zis ca oricum am dat`o in judecata politia romana, prin ea pentru ca au angajati incompetenti, nerespectarea legii si inca ceva.
apoi am iesit si o trantit nervoasa usa dupa mine, am crezut ca o scoate din tatani.
apoi am facut 2 copii legalizate dupa procesul verbal apoi am mers la service.
tot ce v`am zis mi`au trecut pe deviz, am platit vreo 480 ron constatarea .
si am venit acasa.
zilele viitoare imi voi baga masina in service sa o repar pe bani mei + ca voi schimba si dinscul din partea cealalta cu etrier (dupa ce discurile le`am schimbat in 20 si ceva iulie ) telescopul cu arc(sa fie simetric).
si astept decizia judecatoriei de anulare a procesului verbal, de restituire a permisului.
si apoi dau in judecata politia pentru ca m`au scos devina+ ca mi`am reparat masina pe banii mei si nu am putut s`o folosesc cate zile a stat in service .
cam atat ce se poate zice pe moment.
mai sunt unele lucruri si poze care nu se pot zice pentru ca este forum public si nu se stie niciodata cine intra si vede.
taximetristul lucreaza, ieri l`am vazut de 2 ori, lucreaza la diesel.
nu i`am vazut indicatorul ca era cam intuneric si era pe partea opusa.
sper sa`i vad si indicativul sa stiu cu cine am vorbit si eu.
+ ca pe vaca aia vreau s`o mai dau o data in judecata pentru ca nu a scris pe procesul verbal cine`i cel care a intrat in mine, cum il cheama, unde sta, nimic nu stiu despre el..
ea la el a scris doar numarul de inmatriculare si atat.
cam astea ar fi de spus pana in prezent