Buna tuturor,
in curand vreau sa-mi cumpar o masina noua.(in marja de 23-27k) Am decis sa fie pe benzina (nu ma intrebati de ce, pt ca iarasi deschis atunci eterna benzina vs motorina discutie)
In fine m-am tot uitat pe net la diferite situri si forumuri am intrebat si si m-am oprit la Honda Acord 2.2i, VolvoS60 2.4i Kinetic .ar mai fi si Volvo s40 2.0i Kinetic.
Acum intre primele doua este o diferenta destul de mare de pret Honda versiunea Comfort + cateva optionale ajunge pe la 22k iar Volvo S60 Kinteic + vopsea metaliza pe la 29,3 k.(asta daca preturile de pe situri sunt corecte. )
Vreau sa va intreb daca Volvo S60 merita diferenta de cam 7,5 (mai ales ca imi depaseste putin si bugetul). Eu despre Acord pe cine am intrebat si ce am citit au fost numai lucruri bune si f. Bune. (motor , fiabiliate, tinuta de drum , etc.)
Ar fi aici de luat in calcul si pretul mai mare pt piese si service.
tin sa-ti spun ca nu prea ma intereseaza la o masina dotarile adica ce exist ape Kinetic la volvo s60 e OK ( ce naiba am nevoie de scaune incalzite cand am deja incalzire in masina ?? plus altele dar nu vreau sa detailez) si ce are Honda Comfort ci mai degraba performantele
Diferenta de pret de care eu va intrebam ar putea fi justificata partial de motorizare (s60 2.4i,170 CP) vs (honda 2.0i 140 CP). Exista la Honda un model 2.4i 190 CP care ajunge pe la 27K dar are dotari care bat spre gama Momentum la Volvo ( deci este mult peste ce ma intereseaza pemine), practic se pastreaza diferenta de pret.
La un moment dat am ma gandisem si la S402.0i dar mi s-a spus ca este practic o Mazda 3 cu mici imbunatiri si ca nu meriota banii in plus. Este adevarat ?
Orice sugestie este binevenita