Am dat de un articol incredibil
Titlul lui este urmatorul
Cum câştigă Petrom de patru ori mai bine decât anul trecut dacă produce şi vinde mai puţin?
http://wall-street.md/view_art.php?view_sub=56189651
"La nivel de piaţă vânzările totale de carburanţi au săzut cu 12%, iar cele din retail s-au contractat cu 6%. Noi am scăzut mai mult pentru că în 2009 am avut multe vânzări de păcură. Oricum, la nivel de piaţă cred că până la sfârşitul anului vom avea pe partea de retail o scădere de 10%, iar pentru 2011 este dificil să fac o predicţie pentru că evoluţia va depinde foarte mult de măsurile de relansare care vor fi luate şi de efectul acestora", a mai precizat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom
În contextul în care compania nici nu a produs mai mult şi nici nu a vândut mai multă motorină şi benzină, rezultatele bune sunt explicate în mare parte prin creşterea preţurilor atât la petrol, cât şi la carburanţi.
"Iniţial, concurenţa pe client a dus la o scădere a preţurilor, dar apoi au intervenit mai mulţi factori independenţi de noi care au dus la majorarea acestora cum ar fi creşterea TVA sau creşterea cotaţiilor internaţionale", explică Gheorghe.
Producţia, mina de aur
Pe partea de explorare şi producţie, care reprezintă practic bogăţia Petrom, compania a raportat un profit operaţional (EBIT) de 1,7 miliarde de lei (427 de milioane de euro), aproape dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut, chiar şi pe fondul unei scăderi de 3% a producţiei.
Daca cititi printre randuri veti realiza ca astia fac profituri imense si pe timp de criza si toate pe seama noastra...daca lor le scad vanzarile ei cresc preturile pentru ca noi suntem slabi si mergem in continuare sa le cumparam benzina...cand in orice stat civilizat astfel de practici nu isi au locul caci sunt taxate imediat de consumatori prin actinui multiple de protest in care se mobilizeaza toata populatia.
OAMENI BUNI NU LE MAI CALCATI PRAGUL BENZINARIILOR SA AI INVATAM MINTE,REDUCETI CONSUMUL SI MERGETI LA LUK OIL SI ROMPETROLtrebuie sa le reducem vanzarile la maxim astia sunt atat de nesimtiti