Quote:
Originally Posted by AdrianSB
un tir = 800 - 1000 litri motorina , un autoturism (normal) = max 100 l combustibil , 10 masini cu plinul facut = 1 tir . la un calcul simplu
Si stai linistit ca nu sunt doar 100 de tiruri ce au contract cu petrom-ul . chestia cu flota de peste 100 asemenea masini este doar 1 firma , cati transportatori sunt in romania ??? dar fiecare cu parerea lui ... eu continui sa cred ca in felul asta nu se intampla nimic .
|
si atunci ce e de facut? Hai sa renuntam la a mai merge cu masina, la a mai manca altceva in afara de mamaliga (painea se scumpeste odata cu benzina, la fel si restul alimentelor)...
Nu-i chiar asa, ca daca se strang indeajuns de multi care sa protesteze, orice contract se poate rezilia/schimba.
Deci hai sa stam in casa, hai sa nu facem nimic nu?
Eu sper ca macar daca ne strangem multi nici cei cu tirurile nu o sa poata alimenta, si uite-asa mai dam o gaura, si inca o gaura, pana s-or trezi.
Barilu` de petrol cumparat are pretul de 88,9 Dolari (cel importat) de unde pretul mare. Dar cum justificati ca Petrom are productie proprie si barilul il procura la 16 dolari ? Si atunci toata suma ramasa din diferenta reprezinta profit ?
Am tot auzit discutii de genu` : Cine nu isi permite nu merge, dar in general astea sunt spuse de copii de bani gata care nu au muncit o ora in viata lor, sa vada cum se face un ban cinstit, si cum dintr-un salariu faci maxim 5 plinuri la masina. Dar mai tre sa mai si mananci, mai tre sa te mai si imbraci, mai ai si facturi, etc.
Hai sa nu vorbim ca nu facem nimic, ca oricum nu schimba nimic. Eu sper sa nu ne oprim numa la ideea benzinei, ca ii "sensibilizam" noi pe astia incalzindu-le un pic scaunele daca nu se schimba ceva in tarisoara asta draga tuturor.