Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Alte discutii Opel

Reply

Thread Tools
Old 23-07-07, 17:02   #1
GPL_blueman

Stock

GPL_blueman's Avatar

Cool merita sau nu?

am o astra G cu motor de 2l 16v si sincer mi se pare cam lenesa. am auzit k exista varinata unu tuning la motor cu cip. cam pe la cat i-ar creste puterea si cam cat ar costa. este adevarat ca creste uzura motorului? mai exista si alte dezavantaje?
GPL_blueman is offline   Reply With Quote
Old 30-07-07, 09:32   #2
foss

Stage 5

foss's Avatar

Default Re: merita sau nu?

Din auzite cam cu 10 pana la 30 de cai max si tot din auzite da creste un pic uzura si consumul dar asta este!!!!!
foss is offline   Reply With Quote
Old 06-08-07, 11:02   #3
algorunescu

Stage 4

algorunescu's Avatar

Nu e chiar asa cum se zice. In primul rand castigul depinde si de tipul de motor. Motoarele cu turbina castiga semnificativ (si benzina si diesel). Cele aspirate nu castiga mare lucru si nu se merita.
Consumul nu creste. Iti spun eu din experienta si nu din auzite. Eu dupa ce am facut tuning-ul, am primit 40cp in plus si mi-a scazut media de consum cam cu 0.3% in conditiile in care am calcat-o mai des ca inainte pentru ca nu rezist sa n-o fac.
Uzura motorului nu cred ca va fi mai mare daca mergi cum trebuie cu masina si o intretii cu consumabile de calitate. Depinde si ce varianta de tuning faci. Sunt 3 stadii. Daca faci stadiul 3, care este cel mai extrem, atunci normal ca iti creste si uzura motorului pentru ca il duce la limita. Altfel ramane in parametrii. Tuning-ul normal doar optimizeaza motorul, nu il forteaza.
algorunescu is offline   Reply With Quote
Old 06-08-07, 12:52   #4
wasted
Honda Driver

Stage 5

wasted's Avatar

Member of:
[Honda]

* Low / Stage1 - consta in cresteri mici de putere, scaderea de emisii poluante si scaderea consumului, varianta cunoscuta fiind si sub denumirea de ECOtuning!
* Normal / Stage2 - consta in crestere de putere 20-30% si se inregistreaza o usoara scadere a consumului de carburant cu aproximativ 0.5-1%
* Race / Stage3 - in acest caz urmarindu-se maximizarea performantelor la limita superioara a masini, peste 40%.

Cam asa. algorunescu are dreptate asa-i cum zice
wasted is offline   Reply With Quote
Old 03-09-07, 18:35   #5
Ursu82

Stage 2

Ursu82's Avatar

pai si niste preturi ceva???si niste locatii unde se fac treburile astea???
Ursu82 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-07, 20:14   #6
Ursu82

Stage 2

Ursu82's Avatar

Imi spune si mie cineva unde trebuie sa ma interesez de un ecotunning si cat ma costa??????????????????
Ursu82 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-07, 22:49   #7
algorunescu

Stage 4

algorunescu's Avatar

Uita-te si tu in sectiunea de servicii auto de pe forum si o sa gasesti. Chiar pe prima pagina sunt vreo 3 anunturi cu privire la asta.
https://forum.4tuning.ro/102-bursa-serviciilor-auto.html
algorunescu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -