Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Alte discutii Opel

Reply

Thread Tools
Old 13-04-11, 10:45   #1
sorrin83

Stock

Default cauciucuri pe fata model diferit ??

salut.am si o nelamurire.am un bertone din 2003 si cand am cumparat masina avea rezerva noua,un dunlop 2020e 195/60/15.problema e ca vreau sa folosesc si cauciucul asta pt ca e nou,dar e fabricat in 2002.asa ca dupa mine exista 2 posibilitati,una ar fi sa cumpar un cauciuc nou tot dunlop,dar alt model pt ca acesta nu se mai fabrica si sa le pun pe fata sau sa iau 2 cauciucuri noi acelasi model sa le pun pe fata,iar pe acesta sa-l pun pe spate.deci,nelamurirea mea este daca se intampla ceva daca pun cauciucul acela nou,dar fabricat in 2002 cu alt model tot dunlop,dar fabricat mai recent.astept sfaturi.va multumesc!
sorrin83 is offline   Reply With Quote
Old 13-04-11, 17:38   #2
Radu_print

Stage 5

Radu_print's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[2 Roti]
Default Re: cauciucuri pe fata model diferit ??

iei amenda de la politie, nu treci de rar, etc
teoretic nu ar trebui sa fie o diferenta mare intre cel din 2002 si unul nou, daca nu a stat in soare sau cu greutati pe el.
nu te zgarci, ia 2 la fel si tine-l asta pe rezerva in continuare
Radu_print is offline   Reply With Quote
Old 14-04-11, 00:53   #3
sorrin83

Stock

dar de ce sa iau amenda sau sa nu trec de rar pt ca eu ziceam sa iau aceeasi dimensiune numai ca o sa fie mai nou(ma refer la data fabricatiei),acela care il am este fabricat in 2002.vroiam sa stiu daca rezista din moment ce are aproape 9 ani cauciucul desi nu a fost folosit sau daca o sa se simta ceva in timpul mersului...
sorrin83 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-11, 09:50   #4
corneld

Stage 3

Eu aveam 1 cauciuc de 9 ani, de cind este masina, pe care nu il folosisem niciodata si cautam unul asemanator pentru a le imperechea. Am gasit cauciuc si janta noua, identice,(tot rezerva) pe forumul opel, cauciucul cumparat avind 10 ani. Le-am pus pe alte jante din aliaj, le-am echilibrat si se comporta excelent. Deci nu cred ca este pericol sa folosesti anvelope mai vechi, daca au fost pastrate corespunzator. Cauta aici pe site, la sectiunea ,,anvelope" sau pe alte site-uri si poate ai norocul sa gasesti unul identic.Da, legea spune ca anvelopele de pe acceasi axa trebuie sa fie identice, nu ca vechime, ci ca profil, amprenta, model, cum vrei sa ii spui. Bafta!
corneld is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -