Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 24-10-07, 14:15   #1
opelzce

Stock

Unhappy o buba la vectra A

am un vectra A si de ceva timp mi s-a aprins in bor becul cu avarie motor sau ce inseamna.
M-am uitat la una alta si cand am scos bujiile am observat ca era o balta de ulei acolo, era ulei si pe capul fisei si cred ca si sub bujii, sau poate a curs dupa ce am scos bujiile ca nu prea am observat bine era seara. CE SA FIE? garnitura de la capacul de la chiuloasa, garnitura de la chiuloasa, segmenti terminati???
- precizez ca relantiul nu mai era perfect, avea trepidari si oscilatii plus ca motorul mai se oprea cateodata la relanti, si parca nici forta nu prea mai avea.
- dupa o mica curatenie asa cu o carpa si ceva absorbant incat sa pot pleca mai departe a inceput sa isi revina dar dupa o perioada ff scurta ... IDEM... iar ulei.
Astept un meserias sa isi dea cu parerea si poate chiar il contactez.
date: vectra A 2.0l 16v din 1995, cutie automata, 136 cp, motor ecotec.
si motorul seamana cu http://www.eurohand.neostrada.pl/111...i/18ecotec.jpg poza am gasit-o pe net.

Last edited by opelzce; 24-10-07 at 14:18.
opelzce is offline   Reply With Quote
Old 16-12-07, 22:50   #2
KILLER JOHN

Stage 2

KILLER JOHN's Avatar

Default Re: o buba la vectra A

da e vorba de garnitura la capac ,si mie imi facea la fel ,si dupa ce am schimbat garnitura ,iar incepea sa mi se aprinda ,da acu nu asa de des si nu am mai fist sa vad ce are ;
KILLER JOHN is offline   Reply With Quote
Old 24-12-07, 20:28   #3
bogdangepeto

Stage 4

bogdangepeto's Avatar

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by KILLER JOHN View Post
da e vorba de garnitura la capac ,si mie imi facea la fel ,si dupa ce am schimbat garnitura ,iar incepea sa mi se aprinda ,da acu nu asa de des si nu am mai fist sa vad ce are ;
Sal man ,ma intereseaza de ce valoare ai siguranta la dezaburire ,c la mine s topeste si este de 20 de amperi opel vectra A 1991
bogdangepeto is offline   Reply With Quote
Old 24-12-07, 22:44   #4
KILLER JOHN

Stage 2

KILLER JOHN's Avatar

am sa ma uit sitzi raspund
KILLER JOHN is offline   Reply With Quote
Old 12-02-08, 23:34   #5
ofroad2003

Stage 2

ofroad2003's Avatar

de cand nu ai mai schimbat bujiile?
ofroad2003 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-08, 10:07   #6
Cioflica

Stock

Am si io o vectra 94' c20ne si are cam aceeasi problema ca a lui opelzce adica nu are relanti rotund. Vreau sa mai spun ca io nu am sonda lambda si nici catalizator. mi-a spus cinva ca degeaba ii mai pun sonda lambda daca nu mai am catalizator. Io acum nu stu ce sa zic.
Cioflica is offline   Reply With Quote
Old 04-03-08, 10:29   #7
ofroad2003

Stage 2

ofroad2003's Avatar

prima data sa incerci sa schimbi garnitura (ca se gaseste si e din pluta {vreo 10 ron})si dupa aia schimbi si bujiile.te uiti pe catalog pt tipul de motor si pui bujiile care trebuie(ca astia din service iti mai dau tot felu de nashpeturi tre sa ai grija)eu am ngk si merg de rup din alea cu 3 ploti da merg si simple.si mai tre sa verifici daca nu e strtapunsa vreo fisa.si asta f important.Daca faci asta normal nu ar mai trebui sa ai probleme.eu unu schimb la 20 25 de mii bujiile si nu am treaba.Cam la 2 schimburi de ulei
ofroad2003 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -