Ma confrunt cu o problema la masina mea de cateva zile.Am un opel Vectra A motorizare 1.6i din 92.Mentionez ca atunci cand apa ajunge in juru valorii de 100 grade ventilatorul de pe radiator nu mai pleaca si nu inteleg dc pt ca alte dati pleca la 96 grade pana in 100.E posibil sa se fi stricat ventul sau termocupla(termocontactul) de pe radiator?Mai mentionez ca am curatat cele 3 contacte de pe termocupla ca erau oxidate.In instalatie am mai avut doar 2.5 l de lichid de racire.In vasul de expansiune lichidul era la nivel,dar in radiator nu mai era gram de lichid.Aici mi-am luat eu teapa ca am crezut ca daca in vasu de expansiune e lichidu la nivel e totu ok,habar n-am avut ca sunt 2 instalatii practic,ce intra in motor cu vasu de expasiune si ce intra in radiator.Era sa calez si motorul sa-l stric.Noroc cu ECU masinii care a fost mai destept ca mine si care efectiv dupa ce apa a trecut de 100 grade a taiat alimentarea masinii...
Voi ce parere aveti despre fenomen,sa fie de vina termocupla sau ventul stricat?Ca nu mai stiu ce sa mai fac cu jafu asta de masina,ca mi-a mancat sufletul.....
Totul a inceput de la un furtun care a avut o fisura mica in el si nu l-am vazut.Si pe acolo am pierdut toata apa din radiator.Ca sa nu mai spun ca si in habitaclu imi baga mereu numai cald degeaba dadeam pe rece....
Daca termocupla s-a stricat afecteaza si termostatul si-l strica si pe ala si ramane blocat?Sau nu are legatura termostatul cu termocupla si ventu de pe radiator?Sunt niste chestii care nu le pricep
Va multumesc