Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 16-01-07, 16:11   #1
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]
Angry Mare dilema.......

salut ,,am un Opel Astra 1.7DTI 2001,,,,si imi tot baga ulei in vasu' de expansiune.......nu bag mult da' kestia e k baga...si nu mi se pare normal.Cine stie ce trebuie facut\skimbat la ea?
platon911 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-07, 16:10   #2
Felie

Stage 1

Default Re: Mare dilema.......

Hmm!
Am mai auzit asta si cred ca ar putea fi garnitura de chiulasa.
Ai facut ceva raparatii capitale la motor?Asta ar fi varianta happy si anume chiulasa sa nu fie stransa la cuplu optim.Alta varianta e schimbarea garniturii de chiulasa ca sa fii sigur ca motorul va fi ok!
Totusi ma intreb cum s-a intamplat...iti place sa bagi piciorul in acceleratie?
ai mers cu temp mot ridicata?de obicei atunci se duce garnitura.
Asta e parerea mea pt ca nu am de unde sa stiu sigur ce poate avea masina ta...
Sper s-o rezolvi!!!
Felie is offline   Reply With Quote
Old 22-01-07, 17:30   #3
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]

nu frate ...kre e faza am mers vreo 2 luni cu termostatu bulit...si nu se inlzea decat pan la vreo 70 grade.....l-am skimbat si atunci s-a produs kestia asta....masina am mai alergat-o eu asa dar niciodata nu s-a suprainklzit motorul.....totdeauna temperatura a fost optima...nici uei nu mananak ...adik verific mereu nivelul...
Old 24-01-07, 20:21   #4
korupt_77

Stage 5

korupt_77's Avatar

asta mi sa intamplat si mie la o vectra si tot nu am aflat dc baga ulei in apa precizez k schimbasem garnitura d chiuloasa deci
korupt_77 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-07, 22:32   #5
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]

eu am skimbat termostatu ....si mi-a zis mecanicu ala k nuj ce plm se strik nuj cum a zis el k se numeste si cik costa 6 mil.......mi se pare k avea legatura cu intercooleru....sau cu racirea de ulei
Old 28-01-07, 19:28   #6
stiuculeanu

Stage 3

deci bine zici, iti baga ulei din cauza intercoolerului sau nisste furtune uzate, dar cel mai frecvent la imbinari, nu e grava problema dar nu astepta sa devina grava, deci platon parerea mea e fugi cu ea la rep sau la un mecanic f bun fara dastia de cartier pt k opelurile sunt sensibile
stiuculeanu is offline   Reply With Quote
Old 30-01-07, 12:47   #7
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]

si ce sa skimb la ea furtunase ceva.....crezi k ar fi problema?........garnituri? posibil.....ms mult
Old 30-01-07, 13:26   #8
stiuculeanu

Stage 3

deci in momentul in care in intercooler intra aer o sa iti scoata fum la greu
Old 30-01-07, 20:37   #9
stiuculeanu

Stage 3

aer fals...stiu asta de la un prieten care avea un A6 care cand l-a cumparat scotea fum la greu..deci rupea de fum si proprietarul anterior nu-i dadea de ca, si asta s-a dus la unu in medgidia si i la facut cu 1 mil si masina merge strong
dar parerea mea este sa nu le iei asa prin eliminare, ar fi bine sa mergi la sigur...asa ca dute la rep. si pune-o p tester la iei, ai sa dai 1mil
-1mil jumate dar sti ce tre sa faci...si te ajunge si mai putin
Old 07-02-07, 01:10   #10
hyllus
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stock

hyllus's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Opel]

Salutare am si eu tot o Astra din 2001 si are aceeasi problema...baga ulei in apa.Eu am fost cu ea la un mecanic bun si mi-a zis k este intercoolerul de ulei dupa cum a zis si platon911 care are un pret nu prea incantator de vreo 6,5 mil cel mai ieftin.Asta in fericitul caz cand nu mai trebuie sa mai bagi si altceva.Sfatul meu e sa incerci sa mergi cat mai putin cu masina pana la remedierea problemei si sa faci rost de bani sa o repari in cel mai scurt timp daca nu vrei sa tragi dupa chestia asta si alte chestii.Indicat ar fi sa o bagi pe tester k sa fi sigur ce are si cu ocazia asta poti afla toate problemele masinii.Salutare la toata lumea!
hyllus is offline   Reply With Quote
Old 08-02-07, 05:25   #11
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]

ms man ...u c ai facut? l-ai skimbat?......
Old 08-02-07, 17:59   #12
hyllus
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stock

hyllus's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Opel]

inca nu...astept sa vina cineva de afara sa vad ce si cum daca nu trag o fuga pana la craiova k am vb cu cineva si este un schrot numai cu masini nemtesti si e posibil sa aiba si modelul asta...totusi se gasesc cam greu astia da omul avea si masini dupa 2000...sa vedem ce o sa fie.Oricum daca aud ceva te anunt...sau mai e o varianta...ma gandeam sa imi iau un motor cu totul de pe una cu putin km care o fost lovita...nu cred k ajunge mai mult de 500-800euro.Schimbi ce e stricat si raman si piese de rezerva
hyllus is offline   Reply With Quote
Old 09-02-07, 12:47   #13
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]

da....sa stii asta ar fi o idee......e bine si asa...dai un ban odata dar dupa aia nu mai ai probleme
- Copyright 2026 4Tuning -