| Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel |
22-03-11, 04:25
|
|
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Opel] [4Tuning International] [VW]
|
C20xe + Kompressor ?????
Salut, este o idee si as vrea ,pe afara s-au mai facut dar la noi din cate stiu eu nu prea doar candva a fost o calibra T care avea si kompressor ,dar din cate stiu a cedat dintr-o greseala ,care nu isi are povestirea aici.
cum Let-uri nu sunt pe toate drumurile....ma tot gandeam la asa ceva ,si astept parerile voastre ,si mai ales a celor ce stiu cu ce se mananca mecanica si care au idee de asa ceva ,am gasit printre altele urmatorul kit:
http://cgi.ebay.de/Eaton-Kompressor-...item3cb645e136
deci asa ceva montat pe un c20xe ,ce ar mai trebui si cat de fiabil este si cam cum a-ti face.
Multumesc astept pareri
P.S. Sa incercam sa facem un topic prietenos si de ajutor nu doar pentru mine ci pentru noi toti sunt prea multe rele peste tot sa mai fim si noi cei ce impartim aceeasi pasiune ,Pace
X5 4.6IS V8 /2003/estorie blue
e46 Touring 320 d 150cp/2002/M pack/emolared 2
Vw MK6 R APR stage 2 + 2.0 TFSI 4 motion/ DSG/Silver
|
|
|
22-03-11, 10:40
|
|
 Stage 5
Member of: [Crazy Drivers] [Opel] [PARTICIPANT CURSE]
|
Re: C20xe + Kompressor ?????
boss...ideea e buna dar de ce nu vrei sa-l faci turbo..? pare mai oke si cat timp mergi cu o presiune relativ mica..nu trebuie nici sa umblii in motor. vazusem mai dedemult pe cineva care avea doar kkk16(turbo de pe let) pus pe xe si cu injectoare de let si mergea asa cu presiune de 0.4 si avea 230 si ceva de cai ..si culmea ca si fara soft..acuma restu de detalii nu stiu...
dar daca tu vrei sa pui compresor trebuie sa renunti la servo...tot ai nevoie de un traseu cu intercoller...blowoff..ungere de tur+retur de ulei... si pierzi si power in ture mari..treaba buna cu compresor e ca ai cuplu de jos tare si mie personal mi se par pretentioase compresoarele astea. Eu am optat totusi pentru a face turbo motorul...si acuma depinde de noroc..s-ar putea sa iesi mai ieftin..
|
|
|
22-03-11, 14:54
|
|
  Stage 5
|
Stiu urmaresc masina ta ,am gsi-ul de mult timp iar compresorul va merge cu presiuni mici ,stiu ca e mai bine turbo si ca sigur am sa vreau mai mult in scurt timp si tot mai bine ar fi un let dar nu gasesc unul la pret rezonabil ,iar masina este pentru distractia personala nu pentru altceva,ma gandesc ca ar merge fara sa renunti la servo am vazut pus direct pe admisie cu mici modificari ...iar daca nu jos in locul
A.C. ului cu modificarea evacuarii care oricum era in plan ,un regulator de presiune reglabil un soft pentru xe si o presiune de maxim 0.5 .
acelasi gen de kit am gasit si de turbo dar multi spun ca sunt chinezisme ...si e foarte posibil sa nu greseasca .
Oricum treaba cu compresorul care vad ca are in pachet si intercooler si tevile si el propriu zis cu furtunele necesare pare o solutie simpla si ieftina de a mai aduce ceva putere,ca nu e una foarte buna asa e dar chiar nu imi arde ca mai desfac motor sa ii schimb in el sa il fac iar e facut nu de mult timp si nu imi arde iar
Inka o data nu sunt un expert in asa ceva ,deci sunte-ti liberi sa ma criticati sau sa va ganditi putin si sa da-ti un sfat de care sa ne folosim toti
|
|
|
22-03-11, 17:42
|
|
 Stage 5
|
cu 100 de euro iti poti cumpara un intercoller si la 1 mil iti mai iei si un boost control plus 1 mil un regulator de benzina ..un blowoff..bineinteles second..nu neaparat noi si pui o turbinutza..nu prea mare ca se schimba situatia.. acuma depinde si de cum si ce vrei tu dar oricum la xe trebuie sa-i faci un alte corp admisie si renunti ca ala cu "sfi" indiferent de compresor sau turbo ..e posibil oricare varianta dar daca nu vrei performante si vei reusii sa te stapanesti adica sa te limitezi la presiune de 0.4 ...e oke..dar atunci cand ai sa vrei mai mult trebuie sa te gandesti bine ..  poti sa-l faci turbo plus kompresor :d
|
|
|
22-03-11, 20:06
|
|
  Stage 5
|
nu il fac compresor pentru performante pentru ca nu asta e reteta ,il fac pentru ca nu este nici unul in ro ,daca este sa fiu corectat si de stapanit ma stapanesc danu platesc este simplu,nici ideea turbo si compressor nu e rea ,dar implica mai multe dar cine stie poate poate dar deja se complica situatia si se cer interne si mai multe si asa incepe nebunia ...iar dupa cum ti-am zis vreau doar asa ca sa fiu un plus de putere si pentru ca nu a facut nimeni la noi nu este nici masina si nici motorul pentru performante si aici vb de greutatea gsi-ului de 1200 kg si de sfi asa ca nu imi sariti in cap.cand am sa vreau performanta am sa aleg o alta caroserie poate o corsa A sau B si un LET sau poate un 3.0 v6 si acolo incepe joaca.dar asta inseamna multe si nu am dispozitia necesara momentan .iar pentru modificari din astea radicale la noi in tara e inca greu si aici vb de partea de gestiune care a paradit multe investitii si a oprit multe proiecte,sau cine a avut a mers mai departe dar cu sume impresionante.
|
|
|
22-03-11, 20:14
|
|
 Stage 5
|
la drag intrii de la s2 la s3 :P
|
|
|
22-03-11, 20:49
|
|
  Stage 5
|
da stiu inca o data nu este proiect de drag sau pentru altceva decat pentru distractia personala asa cum a fost si pana acum,deci conteaza grupa in care intru .tu ce faci cu a ta cum merge ,mai ai ganduri de vanzare?
|
|
|
22-03-11, 23:04
|
|
 Stage 5
|
acuma merge bine..sunt multumit... ma pregatesc de niste mici update-uri la sistemul de franare pompa.servo frana..conducte..etriere.,alimentare. directie.suspensie..detalii...numa` cald sa fie si timp
|
|
|
23-03-11, 00:33
|
|
  Stage 5
|
Ma bucur ca esti fericit de masina ,si vreau sa iti multumesc pentru ca se pare ca esti singurul care si-a dat cu parerea despre ideea mea .probabil este o incercare care nu va da rezultat dar la cat costa kitul ala de compresor,eu zic ca se merita incercat macar pentru sunet ...si pentru experienta ,tot la un let visez si eu dar cred ca voi opta pentru un let din uk gata facut pentru ca ei au retete pentru aceste motoare si le fac cum trebuie iar pe la 2000 de lire gasesc un gsi cu let si f28 e ceva mai scumput ca total dar daca nu gasesc nimic in tara cred ca de acolo voi lua pana la urma let si poate nu pe astra gsi ci pe corsa si apoi Bulgaria sa traiasca ...
Mersi inca o data pentru interes
|
|
|
23-03-11, 13:24
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
Eu as face in felul urmator daca as fi in locul tau  garnitura de chiuloasa mai groasa pt a decomprima motorul,de aici ai putea merge cu 0,6 bari lejer deja,un set de injectoare de LET,regulator de presiune pt benzina tot de LET sau unul aftermarket dar sa fie raising rate,un intercooler marisor si cu benzina de 99 sau 100 cifra octanica.Pe langa asta eventual un set de pinioane reglabile pt axele cu came ca sa poti sa reglezi putin mai bine si distributia,dar astea nu sunt obligatorii.
Ca tot spunea colegu de circuit de ulei pt compresor,la compresoarele astea mecanice nu e ca si la turbo sa ai nevoie de tur si retur de ulei.Aceste compresoare mecanice au sistemul de ungere incorporat in ele,deci nu trebuie trasa alimentare cu ulei de la motor ca si in cazul turbinelor
|
|
|
23-03-11, 20:34
|
|
  Stage 5
|
Partea asta cu uleiul asa o stiam si eu ,dar oricum nu era mare greutate traseul de ulei ,motorul fiind comprimat acum 0.4 sin chiulasa clar trebuie garnitura ,cu regulatorul perfect deacord cu injectoarele eu zic ca ar face fata si astea de le am cele albastre pentru ca e M2.8 ,daca nu injectoare de let cu reglajul la axe am mai avut ideea asta dar trebuie sa stie cine le regleaza ce si cum, despre intercooler este deja in pachet ul cu compressorul de 400 e este linkul la inceput .
Deci dupa parerea ta nu e o idee asa rea?si inca ma gandesc la pozitia compresorului daca sa fie in locul a.c.-ului sau pe admisie ,am vazut pus pe admisie pe un 2.0 ecotec in brazilia ...si nu este prea greu de pus acolo este ferit de caldura evacuarii aerul intra direct in motor fara traseu ,asta cred ca e mai bine ca de la pozitia A.C. pana in admisie mai lu-a ceva grade ,nu stiu zic si eu ,asa ca va rog corectati-ma dar cu argumente clare.
|
|
|
24-03-11, 09:27
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Eu zic ca e o idee buna,merita incercat,s-au mai facut si altele prin afara tarii si au fost obtinute rezultate bune.Referitor la injectoare,cele de Motronic 2.8 sunt cam mici pt supraalimentare,sunt de doar 250cc la 3 bari,pe cand cele de LET sunt de 304cc la aceeasi presiune de 3 bari,deci neaparat minim injectoare de LET sa folosesti,asta depinde si cu ce presiune vrei sa mergi.In cazul tau chiuloasa fiind comprimata atunci ai avea nevoie de o garnitura de chiuloasa metalica de 1,9mm sau chiar si putin mai inalta,este si de 2,3mm.Eu personal as opta pt cea de 2,3mm pt ca odata trebuie sa aduci la nivel ca sa zic asa raportul de comprimare stock al XE-ului care e 10,5:1 (la tine find luat 0,4mm din chiuloasa),deci ai avea nevoie odata de o garnitura de 1,6mm grosime ca sa fie raportul stock( 1,2mm fiind grosimea standard a garniturii de chiuloasa) si apoi trebuie sa te gandesti ca sa scazi si mai mult raportul de comprimare pt ca vrei supraalimentare.
Pe langa asta eu unul as folosi ECU si instalatia electrica de C20LET pt ca acel ECU are facuta electronica pt supraalimentare(are MAP senzor incorporat care citeste presiunea de supraalimentare) si in functie de aceasta stie sa dozeze benzina si sa modifice avansul.Al tau fiind M2.8 nu ai bobina de inductie,deci ar trebui sa pui si delcoul cu bobina de inductie si modulul de aprindere aferent de la LET sau XE dar M2.5 pt a putea folosi instalatia electrica si ECU de la LET
Eu unul cel putin asa as proceda daca as fi in locul tau.
|
|
|
24-03-11, 11:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by salfkm
Eu zic ca e o idee buna,merita incercat,s-au mai facut si altele prin afara tarii si au fost obtinute rezultate bune.Referitor la injectoare,cele de Motronic 2.8 sunt cam mici pt supraalimentare,sunt de doar 250cc la 3 bari,pe cand cele de LET sunt de 304cc la aceeasi presiune de 3 bari,deci neaparat minim injectoare de LET sa folosesti,asta depinde si cu ce presiune vrei sa mergi.In cazul tau chiuloasa fiind comprimata atunci ai avea nevoie de o garnitura de chiuloasa metalica de 1,9mm sau chiar si putin mai inalta,este si de 2,3mm.Eu personal as opta pt cea de 2,3mm pt ca odata trebuie sa aduci la nivel ca sa zic asa raportul de comprimare stock al XE-ului care e 10,5:1 (la tine find luat 0,4mm din chiuloasa),deci ai avea nevoie odata de o garnitura de 1,6mm grosime ca sa fie raportul stock( 1,2mm fiind grosimea standard a garniturii de chiuloasa) si apoi trebuie sa te gandesti ca sa scazi si mai mult raportul de comprimare pt ca vrei supraalimentare.
Pe langa asta eu unul as folosi ECU si instalatia electrica de C20LET pt ca acel ECU are facuta electronica pt supraalimentare(are MAP senzor incorporat care citeste presiunea de supraalimentare) si in functie de aceasta stie sa dozeze benzina si sa modifice avansul.Al tau fiind M2.8 nu ai bobina de inductie,deci ar trebui sa pui si delcoul cu bobina de inductie si modulul de aprindere aferent de la LET sau XE dar M2.5 pt a putea folosi instalatia electrica si ECU de la LET
Eu unul cel putin asa as proceda daca as fi in locul tau.
|
si uite asa mai bine pune turbo 
|
|
|
24-03-11, 20:40
|
|
  Stage 5
|
mersi de toate sfaturile si ma bucur ca pe acest topic si-au dat cu parerea persoane care chiar STIU ,tot respectul ,asa e incepe sa se complice treaba daca ajung sa schimb si ecu si instalatia si bobina ...deja apar problemele in gasirea lor si asta aproape ca vb. lui POTOS ajung la LET,dar daca stii tu un let sau o masina let nu m-ar dernaja sa imi zici  ,eu speram sa pot merge cu 0.4-0.5 cu electronica asta si cu injectoarele astea si cu ECU de xe ...de partea cu decomprimatul sunt perfect deacord cu SALFKM ,si bineinteles si cu ce a mai zis dar ,daca este obligatoriu sa pun astea de LET , atunci ....incep sa ajung la ce zice POTOS.....turbo
|
|
|
25-03-11, 14:19
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Poti sa faci si cu injectoarele tale stock insa atunci ai nevoie de un regulator de presiune de benzina reglabil ca sa poti sa maresti presiunea benzinei,aceasta o maresti in functie de presiunea de supraalimentare si ai avea nevoie de un ceas de amestec pt a vedea ce si cum e ca sa nu topesti pistoanele.Poti sa lasi si ECU stock insa din punctul meu de vedere nu poti sa intinzi coarda prea mult cu acesta,in sensul ca nu poti sa mergi cu presiune mare de spraalimentare.Eu zic ca un 0,5 bari poti sa ii dai si o presiune de benzina in rampa de aproximativ 3,5-4 bari la relanti si in sarcina ar urca undeva pe la 5-5,5 bari.Asa ar fi ok insa ar trebui verificat amestecul neaparat cu un ceas,ideal ar fi un kit wideband.
Eu ideea care ti-am zis-o mai devreme cu componentele de LET e in varianta in care as face eu daca as vrea sa fac asa ceva,asta nu inseamna ca altfel nu se poate,se poate cum ti-am sugerat acuma.
De un intercooler ai nevoie neaparat,chiar daca aerul nu este incalzit asa tare de compresor ca si in cazul turbinelor tot e mai ok sa fie si asta racit,sti cum e,cu cat e mai rece cu atat mai bine,asta tot ca sa previ detonatiile,mai ales daca vei merge pe electronica de aspirat.
|
|
|
|
|