Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 19-01-11, 17:59   #1
gbry_el_05-RSG
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

gbry_el_05-RSG's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Opel]
[4Rally]
Default probleme abs

am o vectra a din 93 de 1.6. de cand am luat masina imi statea becul la abs aprins. cauza era un cap de planetara fara abs. am crezut ca asta e problema si am schimbat ambele capete de planetara cu unele noi cu abs si tot nu im functioneaza abs-ul. cum aflu ce senzor nu merge sau cum imi dau seama ce e in neregula?
gbry_el_05-RSG is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 20:12   #2
electric_style
Opel Driver

Stage 5

electric_style's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Oltcit]
[Opel]
Default Re: probleme abs

Quote:
Originally Posted by gbry_el_05-RSG View Post
am o vectra a din 93 de 1.6. de cand am luat masina imi statea becul la abs aprins. cauza era un cap de planetara fara abs. am crezut ca asta e problema si am schimbat ambele capete de planetara cu unele noi cu abs si tot nu im functioneaza abs-ul. cum aflu ce senzor nu merge sau cum imi dau seama ce e in neregula?
gaby...la mine s-a intamplat aceeasi problema cu vechea calibra !!! pana nu am curatzat coroana aia dintzata de pe planetare (fiecare dinte in parte) cu smilgher si peria de sarma..n-am reusit sa-l fac sa functioneze ! dupa toate astea abs-ul functiona ca la mama lui !

ps: incearca si fai aceeasi operatiune si pe spate...ca s-ar putea tocmai spatele sa nu mearga cum trebuie ! curata toti senzorii (fata - spate) si fiecare dinte in parte la toate cele 4 coroane (fata - spate) !
electric_style is offline   Reply With Quote
Old 20-01-11, 22:00   #3
gabitza28

Stage 2

Salut,cel mai simplu fa testul cu agrafa.Bafta
gabitza28 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 12:57   #4
Ruff_Ryders
Opel Driver

Stage 5

Ruff_Ryders's Avatar

Member of:
[Opel]

si eu am probleme cu abs si esp...nu se mai sting....tin sa precizez ca am schimbat cutia si sa umblat pe la directie bielete brate etc...dar apoi le-ma luat la rand curatat,schimbat baterie pusa pe tester ...am fost cu ea la n mecanici si nimeni nu stie ce sa-i faca...ma gandesc sa fie de la directie ca nu i-am facut directia de atunci si stiu ca are senzor unghiular pe coloana de volan...este astra g bertone z20let masina