| Zona tehnica Ford Zona tehnica, secrete, tips&tricks Ford |
15-08-08, 08:46
|
|
|
Ford Driver
Stage 3
Member of: [FORD] [Xtreme Club Emotion]
|
Probleme sistem de franare - se incalzesc rotile excesiv
Acum 3 luni a trebuit sa imi schimb placutele fata, si am pus unele noi, am schimbat si garnitura din etrierul de pe stanga fata pt ca trebuia schimbata (am facut comanda dar era prea mare, asa ca am pus una care se potrivea, dar nu era de ford )....de atunci tot imi incalzeau doar rotile fata, sapt trecuta am facut din nou comanda de garnitura pt roata stanga, deoarece credeam ca din acea cauza imi incalzesc rotile ...ieri am schimbat garnitura, am aerisit toate rotile (prima roata dr spate, apoi stg spate, dr fata si stg fata)...iar cand am facut o tura, surpriza tot imi incalzeau rotile fata, parca mai tare ca innainte...ieri cand aeriseam am opservat ca la rotile din spate cand dadeam drumul la aerisitor abea iesea lichid de frana, pe cand la cele din fata lichidul iesea cu o presiune de il arunca la vreo jumate de metru...e din cauza ca sunt placutele noi??? NISTE SFATURI!!!! 
PS: masina e un fiesta din 95
Last edited by NWZeu; 15-08-08 at 12:20.
|
|
|
15-08-08, 09:44
|
|
 Stage 5
|
Re: imi incalzesc rotile de pe fata!!!
Quote:
Originally Posted by mihai_marian
acum 3 luni a trebuit sa imi schimb placutele fata, si am pus unele noi, am schimbat si garnitura din etrierul de pe stanga fata pt ca trebuia schimbata (am facut comanda dar era prea mare, asa ca am pus una care se potrivea, dar nu era de ford )....de atunci tot imi incalzeau doar rotile fata, sapt trecuta am facut din nou comanda de garnitura pt roata stanga, deoarece credeam ca din acea cauza imi incalzesc rotile ...ieri am schimbat garnitura, am aerisit toate rotile (prima roata dr spate, apoi stg spate, dr fata si stg fata)...iar cand am facut o tura, surpriza tot imi incalzeau rotile fata, parca mai tare ca innainte...ieri cand aeriseam am opservat ca la rotile din spate cand dadeam drumul la aerisitor abea iesea lichid de frana, pe cand la cele din fata lichidul iesea cu o presiune de il arunca la vreo jumate de metru...e din cauza ca sunt placutele noi??? NISTE SFATURI!!!!  
|
este posibil sa ai mizerie,rugina in etrier respectiv pe cilindrul din interiorul lui, in cazul asta trebuie demontat si curatat,dar in acelasi timp daca este foarte uzat trebuie inlocuit etrierul..acelasi lucru si pentru cilindrii receptori pe spate verifica si repartitorul..DAT FIIND FAPTUL CA ESTE VORBA DE SIST DE FRANARE ITI RECOMAND CALDUROS SA MERGI TOTUSI LA UN SERVICE
|
|
|
15-08-08, 11:36
|
|
|
Ford Driver
Stage 3
|
Am dat jos vechea garnitura, am curatat etrierul bine, am curatat si pistonul...am pust totul curat inapoi...iar pistonul a intrat usor inapoi...
Last edited by NWZeu; 15-08-08 at 12:20.
|
|
|
18-08-08, 01:24
|
|
 Stage 4
Member of: [RENAULT]
|
Daca ti se incalzesc in oras un posibil motiv ar fi ca ai pus placute de frana "care duc 3 discuri" adica material prost
|
|
|
18-08-08, 15:27
|
|
Stage 3
Member of: [FORD]
|
Re: Probleme sistem de franare - se incalzesc rotile excesiv
pai daca ai aerisit bine as zice sa verifici etrierele. daca nici alea nu sunt problema, verifica placutele, poate sunt naspa. cea mai nasoala situatie ar fii sa se fii deformat discul. asta se intampla cand discul e incins (de exemplu dupa ce cobori un deal doar pe frane, eventual combinat cu placute noi, care strang un pic pana isi fac uzura) si iei o balta. e destul de nasoala treaba ca trebuie schimbat discul cu totul.
|
20-08-08, 10:24
|
|
|
Ford Driver
Stage 3
|
o sa incerc sa mai aerisesc inca o data sa vad daca mai incalzesc....daca nu, o sa ma mai uit un pic si pe la etriere, sa le dau jos din nou sa ma uit!!!!
|
|
|
22-08-08, 13:56
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
da jos etrietul
curata`l si schimba garniturile.
cand pui pistonasu-l incearca sa il pui cu umpic de ulei pe el si cat merge cu mana apoi cu o presa.
daca tot se incaleste inseama ca ai probleme cu supapa din pompa de frana. succes.
|
|
|
22-08-08, 14:09
|
|
|
Ford Driver
Stage 3
|
am facut si ce ai spus tu flocea_ro_ab...pistonul a intrat foarte usor...eventual o sa ma uit un pic si la pompa de frana...
|
|
|
22-08-08, 14:14
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
incearca sa schimbi si garniturile din pompa de frana si sa o amorseszi inainte sa o pui pe masina. daca nu stii sa o amorsezi du-te la un service
|
|
|
22-08-08, 14:20
|
|
|
Ford Driver
Stage 3
|
pprobabil ca asta o sa si fac in zilele urmatoare....caci la etriere chiar nu mai am ce sa le fac...o sa merg la un mecanic sa se uite la pompa...mersi mult
|
|
|
24-08-08, 22:16
|
|
Stage 2
Member of: [FORD]
|
Pe spate ai presiune mai mica datorita repartitorului.
|
|
|
|
|