Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FORD > Zona tehnica Ford

Zona tehnica Ford Zona tehnica, secrete, tips&tricks Ford

Reply
 
Thread Tools
Old 24-08-12, 22:19   #1
aXXo

Stage 5
 
aXXo's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,154
Member of:
[DAEWOO]
[FORD]
Default Aer conditionat

Salutare tuturor in primul rand,

In al doilea, am de cerut un sfat cunoscatorilor si anume: acum cateva zile, am pornit aerul (datorita caniculei de afara), toate bune si frumoase (functioneaza aerul conditionat de mai bine de un an, de cand am masina) si cand am ajuns acasa, l-am oprit. La foarte scurt timp (o secunda, maxim 2, dupa oprire) s-a auzit un fasait emanand un gaz inodor in masina, l-am simtit... nu era aerul de afara, pentru ca nu am mai auzit astfel. Inhalandu-l, mi s-a uscat instant gatul si m-a luat o stare in care nu mai aveam putere in mine. Eu banui ca de atunci am scapari de freon in masina... motiv pentru care trebuie sa deduc pe unde scapa. Acum intrebarile mele catre voi: involuntar, voi ati inhalat freon si ati simtit la fel? Aveti idee pe unde ar putea baga freon in masina (vaporizator/radiator-ul intern) ? Din afara de freon, ar putea fi alt gaz toxic? Nu stiu, chiar nu stiu...
Asta s-a intamplat miercuri dupa amiaza si presupunand ca am scapari de freon, acum (vineri), daca dau drumul iar la AC, tot imi da cu aer rece in masina dar si cu acest gaz... insa nu ar fi trebuit sa raman fara freon deja?
Uff.. sper sa ma ajutati cu cate o informatie vitala...
Chiar nu vreau sa-mi zic ca nu are nimic ca apoi sa plec la un drum, sa dau drumul la AC si sa imi pierd constiinta... doamne fereste !
Mentionez ca am fiesta din semnatura...

Astept parerile voastre...
__________________
Ofer Diagnoză MultiMarcă pentru automobile cu dată fabricație pānă īn 2014 !
Ofer Diagnoză Profesională pentru Ford cu dată fabricație pānă īn 2013 prin IDS !
New => Me Ford Focus MK3 Black Mist!
Ex => Familie Ford Fiesta MK6 Blue Devil !
Ex => Familie Daewoo Tico SL Sleepy Beauty!
aXXo is offline   Reply With Quote
Old 26-08-12, 08:31   #2
valentin16

Stage 5
 
valentin16's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 328
Member of:
[FORD]
Default Re: Aer conditionat

Cum in ultimele zile,temperaturile exterioare au sarit de 40* la sistemul de AC apar astfel de sunete/fasaituri....
Datorita umiditatii aerului care intra in evaporator, pe radiatoarele acestuia se formeaza stropi de apa...iar folosirea recircularii este o alta sursa de zgomote pe astfel de calduri.

Este greu de depistat o eventuala scurgere de Freon, intrucat vaporii de freon sunt sesizabili dupa miros numai in concentratii de peste 20% volume in aer.

Personal recomand macar o igienizare a sistemului pe an!
Daca AC-ul continua sa furnizeze aer rece,dar banuiesti ca ai scapari poti face o verificare a cantitatii de freon din instalatie si o complectare dupa caz.

Una din principalele recomandari in folosirea AC....este ca dupa ce a fost oprit, sa fie lasat ventilatorul sa functioneze inca cateva minute ,pana la oprirea motorului.
'Prietenii stiu de ce'

Sa auzim de bine.
valentin16 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-12, 10:17   #3
aXXo

Stage 5
 
aXXo's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,154
Member of:
[DAEWOO]
[FORD]
Default Re: Aer conditionat

Salut Valentin,

Multumesc in primul rand pentru raspuns, si in al doilea revin cu ce am "rezolvat" pana acum. Am fost la un amic care el se ocupa cu AC-urile de multa vreme si m-a asigurat ca nu am scurgeri (motiv pentru care, inca imi da rece in masina) si mi-a facut o mica igienizare (a recilculat aerul 10 minute in masina cu un spray special pentru sisteme de aer conditionat), asta ieri pe la 12.00. Cand am ajuns acasa de la servici, am cumparat un spray, la fel special, de la wurth, a costat 90 de lei... am dat filtrul de polen jos (si curatat) si am incercat sa curat pe acolo, cum am putut. Acum, feedback: nu prea mai e ca inainte... insa sa zic ca inca mi s-ar usca gatul cand dau sa dea aer de afara (sau ac). Nu stiu ce sa zic...poate ca e de la caldura infernala de afara, sau as fi devenit eu peste noapte mai sensibil :D

Mai astept...
aXXo is offline   Reply With Quote
Old 26-08-12, 19:07   #4
valentin16

Stage 5
 
valentin16's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 328
Member of:
[FORD]
Default Re: Aer conditionat

Nu cred sa fie vorba de o sensibilitate a ta la AC...
Daca se foloseste corect Ac-ul....adica inainte de oprirea masinii/motorului se opreste AC si se lasa ventilatia sa mai functioneze cateva minute,pentru a usca cat-de-cat acel filtru de polen(mentionez ca este foarte important acest lucru)...atunci nu poate fi vorba de mirosuri sau alte minuni care sa apara peste noapte.

La modelul acesta de Fiesta,daca agentul refrigerent ar fi scazut la 50% cantitate,....compresorul nu mai era actionat.
Comparativ cu multe alte modele/tipuri de masini.compresorul de la Fiesta MK6 este f bine gandit....porneste cand e cazul si ce este mai esential,nu 'fura' din caii putere ai motorului(mai ales la ralanti)...documentatia despre acest tip de compresor secvential,este laudativa.

Acum la tine este de urmarit,daca mai apar astfel de zgomote/fasaieli...pana la intrarea in iarna ar fi indicat sa schimbi filtru de polen.
De asemenea o data pe an,eu personal curat(demontez de fapt acea grila) de aerisire din spatele compartimentului motor....dat fiind faptul ca este expusa la tot felul de mizerii/frunze/praf,etc care patrund acolo...dupa ce curat acel compartiment si montez grila la loc,parca se schimba si aerul din masina...

Toate cele bune...

Last edited by valentin16; 26-08-12 at 19:10.
valentin16 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -