25-07-08, 11:54
|
|
Stage 5
Member of: [VW] [DACIA] [2 Roti]
|
Re: VW Vento - Proprietari, aratati-va masinile
Quote:
Originally Posted by antonlupan
mesaj pt cei cu masini aduse de afara.....cum merge treaba cu inmatricularea?
al meu e din 93 are catalizator trecut in talonE2-D3 dar scumpii nostri romani nu il recunosc zic ca masina e din 93 asadar intra la categoria 90-96 adica euro1
astfel taxa mea a sarit de la 300 la 800 de euro.....
incredibil.....
si inca ceva....are careva grila fara stema de vandut?
dar tobe?ce finala se potriveste pe vento?
|
tobe, masca ce vrei iti gasesti aftermarket
|
|
|
25-07-08, 22:35
|
|
Stage 4
|
stiu ca se gasesc dar stiu ca is pe dimensiuni si voiam sa stiu care toba merge....ca sa nu trebuiasca sa tai din teava sau asa ceva....
|
|
|
26-07-08, 23:42
|
|
Stage 3
Member of: [VW]
|
Eu stiu k nu e asa cu inmatricularea...euro 2 ramante tot asa....doar la euro 1 cik il pune la non-euro! k stiu pe multi kre si-o inmatriculat recent Golfuri3/Vento si o platit cam 400E....amu io nush ce sa mai zic da oricum cam nesimtiti ROMANII astia ai nostri...
|
|
|
03-08-08, 20:06
|
|
Stage 4
|
sal stie careva ce discuri mai altfel decat cele stock merg pe vento pe fata(ventilate),si la pret cat de cat rezonabil?
|
|
|
05-08-08, 00:42
|
|
Stage 4
|
sal
intrebare....placutele fata si cele spate is la fel la vento?
si in legatura cu deschizatorul de bord.......are cineva ...cumva?
|
|
|
05-08-08, 12:10
|
|
Stage 5
|
Din cate stiu eu placutele nu sunt la fel
Clapa de la torpedou e in jur de 35 ron la volksman, vezi pe vwforum
|
|
|
07-08-08, 01:33
|
|
Stage 5
|
M-am jucat un pic cu vopseaua pe inelele de la jante. Merge culoarea?Pareri.
|
|
|
12-08-08, 11:37
|
|
Stage 1
|
am si eu un Vento-ut si vreau sa-l insor (pentru ca e barbat ). e inmatriculat RO, sunt proprietar, are alarma si centralizata, servo, proiectoare ceata clare, stare foarte buna si e din '93. Vreau 3500 euro si mai negociez, depinde de partenerul de negociere. Va rog pareri, sfaturi...
|
|
|
13-08-08, 13:31
|
|
Stock
|
salut! De doi ani am un vento cl 1,8 benzina, 75cp din 1993. In martie anu' asta i-am facut motorul si directia dar continua sa-mi faca probleme. Imi scoate un fel de gajait cand se incalzeste motorul si nu stiu de la ce e. mecanicul zice k e de la alternator... Plus de asta are o bataie, dar dak calc ambreiajul nu se mai aude. Asta in conditiile in care i-am schimbat si discul de ambreiaj.
|
|
|
13-08-08, 13:49
|
|
Stock
|
si inca ceva... Va rog, am nevoie de o finala la toba tot pt vento. Urgent!
|
|
|
13-08-08, 14:20
|
|
Stage 1
|
Problemele cu care te confrunti sunt cel mai probabil din cauza mecanicului care ti-o intretine. mentalitatea mecanicului roman inca se relationeaza direct la vechea dacie iar toate masinile functoneaza "cam la fel" pentru ei. Mai intai cauta un mecanic competent care sa iti intretina masina individual fara idei preconcepute si tampite. Eu am avut noroc de un mecanic deschis la minte si care isi da silinta sa faca treaba buna.
Eu am cumparat o toba finala acu 1 luna si am dat 2 mil. pe ea, de inox italiana.
|
|
|
13-08-08, 14:26
|
|
Stock
|
spune-mi si mie, in iasi unde gasesc mecanicul asta? si daca stii de unde pot sa iau finala s.h. k m-am saturat sa iau piese noi si degeaba
|
|
|
13-08-08, 16:03
|
|
Stage 5
|
Furt pe fata legalizat? Teapa ?
Desi am experienta de 14 ani pe automobile VW am zis sa apelez la un service autorizat (reprezentanta Dacia din orasul meu) pentru urmatoarele lucrari service:
1. Inlocuit pompa de frana
2.Inlocuit discuri si placute fata
3.Inlocuit platou franare spate (sabotii si cilindrii de frana, precum si rulmentii spate inlocuiti de mine ca sa mai reduc din timpul de stat prin service)
4. Aerisit frana -normal dupa inlocuirea pieselor mentionate
In afara de punctul 4, care am zis ca hai sa o fac cu instalatie speciala de aerisit , le faceam far absolut nicio problema la mine in garaj, sau ma rog, afara la umbra.
Manopera lucrari cu factura-o sa fac si poze: 475lei (fara bacsis pe care l-am dat din placere, cunoscandu-l pe mecanic).
Ce e mai ciudat, pentru inlocuit discuri fata am fost taxat pentru 3,5 ore adica vreo 200 lei, iar pentru inlocuit placute alti bani alta ora, adica operatiuni pe care oricum le faci atunci cand schimbi discurile (demontat etriere). Asadar, pentru doua roti montate si demontate - 8 prezoane, desfacut 4 suruburi cap imbus si 2 suruburi stea am platit aprox 300 lei.
Purjarea instalatiei am facut-o tot clasic, "facand pedala".
Asadar, o mare teapa, dadeam o bere unui amic si ramaneam cu aproape 5 mil. in buzunar. Cam asta e diferenta intre DIY si facut p...a mare alora de la service-uri autorizate ce dau garantie 3 luni pentru operatiunile facute.
|
|
|
15-08-08, 04:26
|
|
Observator 4tuning
Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
invatura de minte domnilor .
ceea ce puteti face voi FACETI , nu fi-ti comozi sa va aruncati banii pe geam la service-uri.
si eu imi duc masina la service doar cand am nevoie de aparatul de sudura sau de pistolul cu aer comprimat .. in rest .. romanian style .. my garage
decat sa ma usuce
|
20-08-08, 04:37
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by vydyum
salut! De doi ani am un vento cl 1,8 benzina, 75cp din 1993. In martie anu' asta i-am facut motorul si directia dar continua sa-mi faca probleme. Imi scoate un fel de gajait cand se incalzeste motorul si nu stiu de la ce e. mecanicul zice k e de la alternator... Plus de asta are o bataie, dar dak calc ambreiajul nu se mai aude. Asta in conditiile in care i-am schimbat si discul de ambreiaj.
|
Incearca sa schimbi placa de presiune si rulmentul...
|
|
|
|
|