deci faza e in felul urmator am gasit un motor de gti de pe un golf 3 si m-ar interesa daca i-as schimba chiuloasa cu cel de pe al pe 1.8 75 cp s-ar potrivi sa trebuie modificari si nu merita complcatii m-ar interesa mai exact daca as castiga si ceva cai in plus
buza nu cred ca o sa gasesti numai aftermarket si sunt modele fff faine daca ai grija nu se sparg nici alea
iar cu semnalizarile nu cred ca o sa ai ceva probleme
Ok, dar as dori sa vad niste poze cu buza asta after market care zici ca e faina si tine cat de cat, daca poate posta cineva....
Cu avut grija e mai greu, nu stiu ce sa zic, cat poti avea la drumurile noastre, cu totii mai mergem la un gratar prin zone de munte, drumuri cu bolovani, etc.
Plus ca nu imi plac cele de fibra pe care le vopsesti, cu decupaje in ele... eu vreau sa fac un face lift mai discret, nu tuning cu spoilere si din alea. De asta caut buza de VR6, o sa fac fata masinii mai agresiva, nu modernista, ca nu mi se pare ca da bine la o masina din '93, daca era bora..poate.
Vento este inca o caroserie reusita, daca are ceva imbunatatiri, are un farmec aparte, multe din caroseriile astea noi (dupa 2000), mai rotunjite mi se par seci, fara personalitate. De ce e dedesupt nu mai vorbim, piese care tin, nu rahaturile de acum
Cu avut grija e mai greu, nu stiu ce sa zic, cat poti avea la drumurile noastre, cu totii mai mergem la un gratar prin zone de munte, drumuri cu bolovani, etc.
pai in cazul asta nu iti recomand sa iti pui buza
si eu am fost la munte si cu putina grija ,am venit cu ea intreaga acasa
sa nu crezi ca ce de vr6 de care cauti tu difera de cele din fibra
chiar azi am fost la cineva care dezmembra un golf 3 si avea buza vr6 cum cauti
original pe masina deci nu aftermarket si nu era de nu stiu ce cu cauciuc si chesti,
era simplu care o poti agata orinde si se sparge ca si cel din fibra
si daca nu ma insel era din plastic
din plastic poti sa iti cumperi de unde vrei am gasit la 140 de Euro nemtesc
buza de vr6 originala este din plastic si se rupe foarte greu..are o elasticitate buna si poati sa o atingi ca doar se zgarie...bine evident ca daca iei un gropan in plin crapa si una originala dar este mult mult mai rezistenta si flexibila decat una facuta din fibra
Sunt pe aici vreo cativa colegi care au vr6 si deci buza originala. Corectati-ma va rog daca gresesc.
Postez mai jos 2 poze:
- una cu aceasta buza originala de vento vr6 care fata de cea de la vento meu, e mai lata putin si are o nisa in zona de mijloc. Dar ca si material pare identic cu al al meu, un plastic negru cauciucat, asa cum sunt si bandourile laterale sau cele de pe bari, din partea de sus, sau buza din spate care cred e la fel la toate vento. Eu am dat de cate o bordura mica din gresala si no problem, doar zgarieturi si evident uzura de la pietricele sarite pe soselele patriei
- o alta ca in poza cu vento albastru, care banuiesc ca exista de mai multe modele, dar pana acum (in sute de poze luate de pe net) nu am vazut un model aftermarket identic ca forma cu buza originala ca in poza cu vento gri. Plus ca mi se pare ca e chiar din fibra care clar se sparge destul de usor la lovituri. Plus ca nu imi place, pare un facelift "autovit" sau golanesc
Si inca o chestie, desi e mai lata decat buza de pe vento-ul meu, nu am suspensie sport, masina e destul de inalta, se pune problema destul de greu de spart, nu vorbim aici de buza care aproape freaca pe jos. Iar bolovanii si bordurile le-as ocoli intotdeauna oricum, chiar si daca as conduce Hummer sau Saviem
Ideea e ca inca mai caut o buza din asta originala, mai stilata si care e in ton cu anii masinii, merci de ajutor, daca tot v-am inebunit atat cu buza asta poate mi-o vindeti careva de la vr6-le din dotare si va puneti din asta "cool" din fibra, aftermarket.
In rest urmeaza niste proiectoare in bara, originale, semnalizari fumurii si capace fumurii, pleoape la faruri si trebe sa imi vopsesc grila din fata la culoarea masinii, ca e un gri sters (modelul vechi pe care era sa fac o prostie si sa-l schimb cu una "modernista").
Numai bine !
Salut din nou
Cum ziceam incerc sa mai intineresc putin masina, incep cu partea din fata.
Si va cer un sfat, nu stiu daca sa vopsesc grila fata ?? (cum se vede mai jos modelul vechi) cu bleumarin, cu negru, sau cu gri-ul original, ca asa cum e acum e cam sters. Mai vreau sa pun pleoape kamei, care si alea trebuie vopsite, alea ar trebui bleumarin cred eu...sau ???
Rog ceva pareri...multumesc !! eventual dca stie cineva care e codul la vopseau aia gri a grilei si daca exista vreun negru care sa nu fie f inchis, sa bata mai spre gri si sa fie mat, nu lucios ca zici ca e dacia nova
Pe langa asta o sa pun alte semanlizari fumurii (fata si cele laterale), vreau sa arate putin mai agresiv, dar si apropiat de originalul masinii (adica nu xenoane si alte) si sa nu coste mult. Apoi niste capace albe noi pe care le fac eu cu sprei fumuriu. Si niste proiectoare originale luate de la dezmembrari ca e jumate pretu, in stare ff buna, pe care le las asa. Si buza sub bara de VR6 neagra, sa mearga cu aia din spate. Oglinzile am vrut sa le fac bleumarin dar m-am razgandit, le fac tot negre ca imi pare mai agresiva asa. Si bineinteles niste folie neagra Llumar pe toate geamurile, si aici merg niste sugestii pentru transparenta foliei, eu am zis ca 75 spate si 30 fata....
Merci
Eu subt adeptul clean look. Am avut stopurile, proiectoarele si capacele false fumurii dar farurile albe. Nu prea dadea bine. Am revenit si am totul alb la semnalizari. Daca vrei sa le faci negre ar trebui ca si farurile sa fie fumurii.Cat despre grila merge atat gri cat si vopsita. Eu am vopsit-o in culoarea masinii ca si capacele la oglinzi. Am pleoape Kamei in culoarea masinii. Regret ca nu am vopsit si manerele usilor.
Salut Paul
Sunt de acord cu tine, eu nu vreau atat de inchise cum le aveai tu, semnalizarile fumurii din magazin nu sunt asa inchise, e un lac fumuriu, nu negru, capacele le iau eu albe si le fac cu lac fumuriu transparent, dar la fel nu inchise, iar proiectoarele vreau sa le las asa, ele vor semana cu farurile, ba mai mult in pozitia in care sunt si iesind in evidenta accentuat nefiind fumurii, vor forma cu farurile o forma de V, cand te uiti din la masina. Deci oarecum bate spre agresiv.
recomandati ceva model de telescoape anume pe fata
am ajuns sa imi schimb si eu dar nu stiu inca de care sa cumpar pe gaz pe ulei etc
orice parere este bine venita
recomandati ceva model de telescoape anume pe fata
am ajuns sa imi schimb si eu dar nu stiu inca de care sa cumpar pe gaz pe ulei etc
orice parere este bine venita
le-am schimbat si eu in toamna..nu mai stiu ce am pus..(qm parca..dar nu sunt sigur).
am luat pe ulei..toata lumea zicea ca nu merita pe gaz, ca-s prea rigide pt drumurile noastre si se duc bucsile
Am auzit ca sunt monroe care-s o combinatie intre ulei si gaz..poate ar fi mia bune.
m-au costat cam 4.5-5 mil.
Aveti idee cat costa 2 arcuri pe spate? daca sunt 4 pers in masina, la balans, dau cu rezervoru jos.
le-am schimbat si eu in toamna..nu mai stiu ce am pus..(qm parca..dar nu sunt sigur).
am luat pe ulei..toata lumea zicea ca nu merita pe gaz, ca-s prea rigide pt drumurile noastre si se duc bucsile
Am auzit ca sunt monroe care-s o combinatie intre ulei si gaz..poate ar fi mia bune.
m-au costat cam 4.5-5 mil.
Aveti idee cat costa 2 arcuri pe spate? daca sunt 4 pers in masina, la balans, dau cu rezervoru jos.
iti trebuie ceva coid cand iti cumperi sau8 zici numa modelu de masina?
telescoapele nu au ceva cod?