Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Alte discutii VW

Reply

Thread Tools
Old 19-12-11, 10:28   #1
moby

Stage 2

Default 1.6 AZD accelerare diferita fata de 1.4?

Salutare.

Scriu si eu aici cu o nelamurire. Am un golf 4 1.6 16V si am impresia ca este diferit fata de 1.4 pe oras, adica 1.6 are un fel de lag la plecare, ai senzatia ca apesi pedala si nu se duce , trebuie turat mai mult ca se prinzi ceva viteza. Cel de 1.4 parca e mai promt la accelare , raspunde mai repede la accelerare. In afara lucrurile se schimba ,am observat este diferenta intre cele 2 clar in favoarea lui 1.6. Ce vreau eu sa zic, este ca 1.4 mi se pare mai cursiv pe oras. Posed si un cielo si se descurca mai bine pe oras decat 1.6.
Am eu impresia sau asa este?
moby is offline   Reply With Quote
Old 06-02-12, 08:50   #2
marius.negrean

Stock

Default Re: 1.6 AZD accelerare diferita fata de 1.4?

Quote:
Originally Posted by moby View Post
Salutare.

Scriu si eu aici cu o nelamurire. Am un golf 4 1.6 16V si am impresia ca este diferit fata de 1.4 pe oras, adica 1.6 are un fel de lag la plecare, ai senzatia ca apesi pedala si nu se duce , trebuie turat mai mult ca se prinzi ceva viteza. Cel de 1.4 parca e mai promt la accelare , raspunde mai repede la accelerare. In afara lucrurile se schimba ,am observat este diferenta intre cele 2 clar in favoarea lui 1.6. Ce vreau eu sa zic, este ca 1.4 mi se pare mai cursiv pe oras. Posed si un cielo si se descurca mai bine pe oras decat 1.6.
Am eu impresia sau asa este?
Si eu detin un Leon 1.6 AZD, intr-adevar nu am condus 1.4 ca sa fac diferenta, dar mie mi se pare ca se misca bine motorul asta. Am avut si eu probleme mici de accelerare inainte sa schimb filtrele(ulei,aer,benzina) bujiile si bobinele de inductie, care mi se pare ca erau deja obosite si imi dadea rateu la aprindere uneori. Am inteles oricum ca la AZD ar mai fi o chestie in soft, pana la 3000 ture se accelereaza mai lent si dupa 3000 isi da drumul din plin. Discutasem cu cineva de la reprezentanta vw si zicea ca e ceva din soft(are tot un azd) si va incerca un upgrade firmware sa va da ce rezolva.
In caz ca reuseste sa aduca imbunatatiri in urcare ture, o sa ma risc si eu la un upgrade si voi posta aici rezultatele
marius.negrean is offline   Reply With Quote
Old 28-03-12, 20:43   #3
moby

Stage 2

Quote:
Originally Posted by marius.negrean View Post
Si eu detin un Leon 1.6 AZD, intr-adevar nu am condus 1.4 ca sa fac diferenta, dar mie mi se pare ca se misca bine motorul asta. Am avut si eu probleme mici de accelerare inainte sa schimb filtrele(ulei,aer,benzina) bujiile si bobinele de inductie, care mi se pare ca erau deja obosite si imi dadea rateu la aprindere uneori. Am inteles oricum ca la AZD ar mai fi o chestie in soft, pana la 3000 ture se accelereaza mai lent si dupa 3000 isi da drumul din plin. Discutasem cu cineva de la reprezentanta vw si zicea ca e ceva din soft(are tot un azd) si va incerca un upgrade firmware sa va da ce rezolva.
In caz ca reuseste sa aduca imbunatatiri in urcare ture, o sa ma risc si eu la un upgrade si voi posta aici rezultatele
salut...s-a rezolvat prin upgrade de soft
Old 15-06-12, 18:21   #4
moby

Stage 2

Quote:
Originally Posted by moby View Post
salut...s-a rezolvat prin upgrade de soft
Acum am mers cu un golf 1.4 16v. Concluzie : nu s-a rezolvat in totalitate prin upgrade de soft.
In momentul in care vrei sa schimbi de exemplu treapta a 2 a dupa ce ai plecat dupa loc cu I la 1.6 raspunde mai greu adica schimbi , apesi aceleratia si are un delay dupa care simti o mica smucitura si masina se accelereaza. La 1.4 dupa ce i-ai dat a 2a si accelerezi imeditat ii da zvac. Aici este diferenta. Sunt curios oare ce difera fata de 1.6 sa fie clapeta altfel?

Last edited by moby; 15-06-12 at 18:45.
Old 29-10-12, 17:56   #5
vladmury

Stock

Salut, am aceeasi problema ca si tine "lag" la acceleratie. Imi poti spune daca ai gasit rezolvarea?
vladmury is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -