Quote:
Originally Posted by moby
Salutare.
Scriu si eu aici cu o nelamurire. Am un golf 4 1.6 16V si am impresia ca este diferit fata de 1.4 pe oras, adica 1.6 are un fel de lag la plecare, ai senzatia ca apesi pedala si nu se duce , trebuie turat mai mult ca se prinzi ceva viteza. Cel de 1.4 parca e mai promt la accelare , raspunde mai repede la accelerare. In afara lucrurile se schimba ,am observat este diferenta intre cele 2 clar in favoarea lui 1.6. Ce vreau eu sa zic, este ca 1.4 mi se pare mai cursiv pe oras. Posed si un cielo si se descurca mai bine pe oras decat 1.6.
Am eu impresia sau asa este?
|
Si eu detin un Leon 1.6 AZD, intr-adevar nu am condus 1.4 ca sa fac diferenta, dar mie mi se pare ca se misca bine motorul asta. Am avut si eu probleme mici de accelerare inainte sa schimb filtrele(ulei,aer,benzina) bujiile si bobinele de inductie, care mi se pare ca erau deja obosite si imi dadea rateu la aprindere uneori. Am inteles oricum ca la AZD ar mai fi o chestie in soft, pana la 3000 ture se accelereaza mai lent si dupa 3000 isi da drumul din plin. Discutasem cu cineva de la reprezentanta vw si zicea ca e ceva din soft(are tot un azd) si va incerca un upgrade firmware sa va da ce rezolva.
In caz ca reuseste sa aduca imbunatatiri in urcare ture, o sa ma risc si eu la un upgrade si voi posta aici rezultatele