| Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW |
28-08-08, 17:58
|
|
|
VW Driver
Stage 3
Member of: [VW]
|
oglinzi electrice
Am o problema cu oglinzile. Atunci cand vreau sa reglez oglinda din stanga se misca si cea din dreapta, dar nu si invers. Cea din dreapta se regleaza singura. Ce ar trebui sa fac?
Oglinda stanga a fost lovita in parcare.
28-08-08, 18:07
|
|
 Stage 5
|
Re: oglinzi electrice
Da, asa este si la mine, si m-am interesat. E normal sa fie asa. La primele modele Golf 4 (1998,1999) oglinzile nu erau electrice, si sa reglau dintr-un joystick fiecare separat (adica fiecare oglinda cu joystickul ei). La modelele ulterioare, cum e la tine se regleaza prima data oglinda soferului si pe urma cea din dreapta. Nu intamplator este asa. Atunci cand se urca altcineva la volan, si regleaza scaunul pentru inaltimea ei/lui, trebuie sa regleze si oglinzile. Astfel, regalnd doar pe cea stanga, se regleaza in unghi potrivit si cea dreapta, economisindu-se timp. Aceasta functie face parte din programul functiilor de confort gandite de Volkswagen. A fost introdusa initial incepand cu 1997 la Passat, si ulterior la Golf 4.
La oglinzi heliomate (cum presupun ca ai si tu) apar probleme la marea majoritate cu sistemul de lite pentru dezghetul (dezaburuirea) lor, care se afla pe dosul oglinzilor, si care se strica (fie face scurt circuit, sau se intrerupe circuitul curentului care incalzeste suprafata oglinzii). La mine functioneaza inca, dar parca mai greu la oglinda cea mica (oglinda dreapta). La tine ce ai observat? Sau lucreaza impecabil dezghetul/dezaburirea pe timp de iarna? Trebuie stiut ca incalzirea oglinzilor are loc doar cand se activeaza butonul pentru dezaburirea/dezghetul lunetei. Acuma degeaba ai incerca sa observi, ca e foarte cald afara, si chiar daca le stropesti, apa se evapora de la caldura de afara mai repede.
Last edited by iulian2476; 30-08-08 at 23:58.
|
|
|
29-08-08, 20:28
|
|
|
VW Driver
Stage 3
|
Oglinzile sunt heliomate, (cel putin erau acum doar cea mica e heliomata pt ca cea mare a fost sparta si nu am gasit atunci heliomata) dar dezaburire nu am si cred ca se reglau individual inainte sa fie lovita...daca imi amintesc eu bine
|
|
|
29-08-08, 20:35
|
|
 Stage 5
|
Ai si tu cu siguranta dezaburie, din moment ce ai oglinzi heliomate. Deci dezaburirea oglinzilor se face (pentru tarile cu clima calda) doar in momentul cand se apasa comutatorul pentru dezaburirea/dezghetul lunetei. Pentru tarile cu clima rece joystickul are 3 pozitii (la cele fara oglinzi rabatabile). Daca pozitionezi joystickul pe pozitia 0 (zero) atunci, teoretic, daca sistemul de dezaburire (dezghet) este functional, incep oglinzile sa se incalzeasca si sa topeasca, zapada, gheata sau sa se usuce, depinde de caz. Se stie ca dezaburirea lunetei suge bateria mai mult si consumul de combustibil creste putin. De accea VW s-a gandit sa existe si aceasta posibilitate, de a incalzi doar oglinzile separat, in cazul in care luneta e uscata si confera vizibilitate suficienta. Eu nu stiu ce sa cred, asa scrie in manual, chiar daca pare un nonsens. Din observatie personala pot spune ca dezaburirea/dezghetul oglinzilor are loc la masina mea doar cand dau drumul si la dezaburirea lunetei, altfel la mine nu se intampla nimic.
Post scriputm: vezi ca e o poza la topicul "Poze computer bord Golf 4...", ultima din prima serie, si acolo poti sa vezi cele trei pozitii ale joystickului [in cazul in care la tine sunt doar doua pozitii: litera L (links) si R (rechts)]. Eu nu am simbolul pentru rabatarea automata a oglinzilor.
Last edited by iulian2476; 03-09-08 at 23:05.
|
|
|
29-08-08, 20:47
|
|
|
VW Driver
Stage 3
|
Asta e joystick-ul meu. Asa arata si al tau? Si esti sigur ca am dezaburire. Eu credeam ca trebuie sa mai fie un desen pe pozitia 0 ceva asemanator cu dezaburirea parbrizului
|
|
|
29-08-08, 20:52
|
|
 Stage 5
|
Du-te la pozitia topicul 84 al threadului mai sus amintit, si descarca de acolo manualul cu Cokpitul lui Golf 4 (daca nu cumva il ai si tu). Si citeste acolo la pagina 57-58-59 ce scrie despre aceste oglinzi. Eu am pus poze cu ce am eu in masina, vezi acolo unde ti-am spus. Eu asa am observat la a mea. Imi merg toate functiile momentan si la oglinda dreapta si la cea stanga.
|
|
|
29-08-08, 21:01
|
|
|
VW Driver
Stage 3
|
Da, intr-adevar ai dreptate, chiar nu stiam treaba asta. Ms mult de ajutor.
Raman dator
|
|
|
03-09-08, 18:55
|
|
Stage 3
|
incalzirea oglinzilor se face cand dai drumu la dezaburirea de pe spate a lunetei.
|
|
|
|
|