Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 23-08-08, 17:16   #1
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

Default Jante r16 pe golf4?

Salutare am si yo o mare dilema am un golf4 1.4 16v 75 cp si acum 1 saptamana mi-am cumparat 4 jante cu 4 cauciucuri 205/55 r16 (jante de tabla ,standard) intrebarea mea este.....afecteaza masina?? tinand cont ca are motor doar de 75 cp se poate duce ceva la ea?? directie...sau mai stiu yo ce...stiu ca o sa am demaraj mai greutz si ca o sa -mi consume cam cu 1 litru in plus dar inafara de astea 2 ''probleme'' ar mai putea sa intervina ceva?? era sa uit pe talon am trecut decat r14 si r15 ma costa mult sa-mi treaca cei la rar r16 banuiesc ca tre' schimbat talonul. Si inca o problema mai am imi trage usor dreapta pana sa pun r16 pe ea aveam r14 + cauciucuri de iarna si tot usor dreapta tragea ma gandesc ca nu sunt echilibrate ....astept parerile voastre sa dau r16 la schimb pe r15??? Merci anticipat.
sebyan23 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-08, 19:41   #2
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Default Re: Jante r16 pe golf4?

Vezi ca ce te intereseaza e intr-un thread mai sus la topicul 21. Poti pune atat pe 1,4 cat si pe SDI pana la 17" linistit.
Daca iti trage spre dreapta la drum in aliniament (DN sau E), sa nu fie cumva de la inclinatia drumului, care este astfel construit pentru a colecta apele pluviale in rigola (evitarea acvaplanarii). La mine directia ramane constanta pentru 150 m - 200 m la 70 km/h fara sa tin mana pe volan. Asta pe autostrada, unde banda 1 e separata de banda de urgenta, iar inclinatia strazii nu este asa de pronuntata ca pe DN. Nu am mers mai mult de 200 m (aproximativ) fara mana pe volan, pentru a testa directia, si prin urmare nu iti pot spune daca masina mea trage dreapta sau stanga. Daca ai dubii mergi la un service si testeaza-i geometria la roti, altfel nu ai cum sa sti cu certitudine daca directia e in regula sau nu. Problema echilibrarii jantelor intra in discutie doar la viteze foarte mari (>150 km/h). Eu am dat toti plumbii jos si am lasat jantele asa cum vin ele din fabrica, pentru ca nu merg tare cu ea si vreau masina cat mai usoara (am dat in jur de 0,5 kg plumb jos).
Teoretic, asa cum bine ai spus si tu, la jante mai mari, sprintul e putin intarziat (nesezizabil) iar consumul creste nesemnificativ (insa nu chiar un litru, cam 0,2-0,3 l/100km), si ar mai fi de socotit (la jante foarte late fara amortizoare sport, mai lasate) opozitia aerului (aerodinamica masinii scade putin).
Ce vezi tu la mine e pe 16" cu anvelope de 205/55, iar masina merge ca pe senile. (Masina fiind conceputa pentru 15" iarna si 16" vara). Am montat de 16" pe ea si pana acuma nu m-a intrebat nimeni nimic. In talon am doar 15" admis. Nici alti baieti cu Golf 4 si jante de 17" (care insa nu au jante originale cu sigla VW) nu au intampinat probleme, nici in tara nici in strainatate.

Last edited by iulian2476; 31-08-08 at 01:02.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-08, 23:55   #3
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

Merci mult pentru ajutor am sa-i fac o testare pentru geometria rotilor cat despre consum nu stiu ce sa cred este normal sa-mi consume 8.2?? cu noile jante??? cu jantele de iarna r14 imi arata un consum de 7.5. Mai am o intrebare cand bag treapta a 2 a se ingatuie putin de tot daca pot sa zic asa ca si cum as ridica brusc piciorul de pe ambreiaj eu cred ca este de la mine pentru ca merg cu masina de 2 saptamani (sunt incepator) probabil ca nu m -am invatat eu cu ambreiajul cred ca trebuie sa mai treaca putin timp sa ma invat cu ea in rest merge bine masina i-am dat 180 de autostrada a fost prima si ultima data nu vreau s-o omor mai ales ca am citit pe forum cum ca motoarele de 1.4 16v ar fi mai fragile
Old 24-08-08, 00:23   #4
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Da, un consum intre 7,5 si 8,2 e normal la un Golf 4 1,4 L ca al tau. Diferenta ar fi de 0,7 l/100km. Aceasta diferenta nu trebuie pusa numai in carca cresterii dimensiunilor anvelopei. Sunt nenumarate cauze care duc la o variatie a consumului de la o perioada la alta. Nu ai de ce sa te ingrijorezi la acest consum. Tu sa urmaresti consumul masinii la distante lungi, in afara localitatilor, la viteze cat de cat constante. Atunci iti poti face o parere mai clara a modificarii consumului.
Si eu am patit ca tine la inceput, dar nu cu treapta a II-a ci cu treapta I, cand plecam de la stopuri sau de pe loc. De vreo 2 ani intra in toate vitezele usor si nu se mai gatuie ca la inceput. Si eu sunt de parere ca era din vina mea, ca nu sincronizam corect schimbarea treptei cu ambreajul. Intr-adevar, menajeaz-o, nu ai de ce sa iti faci ambitii cu ea. Te bucuri 5 minute cat mergi cu ea tare si dupa aceea suferinta. De unde dai, de acolo te duci la vale.
Old 26-08-08, 18:10   #5
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

iulian2476 salut mai am o mica intrebare m-am uitat azi la capacul rezervorului si scrie 95/98 roz intrebarea mea este ce inseamna acel 98 roz?? eu bag benzina fara plumb 95 e buna pentru masina?? sau sa bag fx nu mai stiu cum am inteles ca are niste aditivi.....ce imi recomanzi vreau sa nu uzez prematur motorul. In legatura cu schimbatul vitezei se poate strica ceva la ea daca o ''ingutui'' putin?? se simte dar nu rau(sper sa nu te stresez cu intrebarile acestea).
Old 26-08-08, 18:47   #6
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Salut! Habar nu am despre felurile de banzina, ce e bine sa bagi si ce nu. "roz" inseamna cifra oktanika (ROZ Research-Oktanzahl) , adica ca trebuie sa bagi benzina fara plumb cu cifra octanica intre 95 si 98. De exemplu 98 roz inseamna ca din 100% volumul ce revine isooktanului este 98%. Niste amanunte care tin de chimie, nimic interesant. Daca bagi ce scrie pe capacul respectiv e foarte bine. Nu stiu exact cum e la tine, cum intra in viteze, dar normal e sa intre lejer. Ceea ce ti-am spus au fost doar observatii pe care le-am facut la a mea, dar in rest nu stiu sa iti spun.
Old 30-08-08, 18:32   #7
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

Sal uite pozele pe care am promis ca le bag http://community.webshots.com/photo/...03193525WypQxx

http://community.webshots.com/photo/...03193525ovLuaa

http://community.webshots.com/photo/...03193525YAOFWX

sunt cam uzate trebuie sa le schimb pe cele de pe spate
Old 30-08-08, 23:27   #8
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Salut!
Jantele si dimensiunile anvelopelor din poyele postate de tine nu constituie o problema pentru masina ta, pentru ca poate fi echipate la o adica si cu aceste dimensiuni. Din cate am inteles eu, tu ai avut jante de 14 zoll. Pastreaza-le pentru iarna pe alea, echipate cu cauciucuri de iarna ( profilul sa fie mai mare de 1,6 , chiar mai mare ca 2 mm). Pentru astea asteapta vara viitoare sa pui pe ele ceva bun, de vara, sport, ploaie. Nu are rost sa dai acuma o gramada de bani pentru inca cel mult 3 luni de toamna. Sub 7 grade Celsius se recomanda alternarea de la anvelope de vara la cele de iarna. Sa nu cumperi in nici un caz anvelope all seazon. Pentru vara sa ai de vara si pentru iarna de iarna.
Old 31-08-08, 00:07   #9
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

De 2 zile imi arata consum 9....nu inteleg de ce pentru ca acum 3 zile imi arata consum de 8 sa fie de la roti ca sunt mari sa mi arate eronat calculatorul de bord?? sau sa fie de la cauciucul de pe partea dreapta spate care este cam moale mult mai moale ca cel de pe partea stanga spate. M am uitat pe capacul rezervorului ieri unde scria presiunea pentru cauciucuri iar acolo indica faptul ca pot sa pun cauciuc 205/55 r16 exact ce am yo deci nu afecteaza masina dar faza cu consumul ma cam roade acum.

Last edited by sebyan23; 31-08-08 at 00:12.
Old 31-08-08, 00:35   #10
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

De ce va legati la cap fara sa va doara?
Eu am vorbit 5 minute ca tu sa intrebi acelas lucru?
Ti-am mai raspuns la aceasta intrebare putin mai sus. Nu poate nimeni sa iti dea un raspuns mai bine decat ai face-o tu. Tu sti pe unde ai mers cu ea, si ce ai carat, ce presiune ai in anvelope, ce stil de mers ai, ce consum ai avut inainte si asa mai departe. Normal ca problema consumului e importanta pentru oricine isi plateste benzina, sau motorina personal. Urmareste in timp consumul la ea, nu doar de la un drum la altul. Nu trebuie trecuta cresterea consumului doar pe seama presiunii din anvelope, a calitatii combustibilului sau a marimii jantelor. Sunt nenumarati alti factori ascunsi care duc la modificarea acestuia. Tu intrebi ce e cu acest consum care este normal la un Gilf 4 1,4 L pe benzina. La un Golf IV 1,6 consumul e de minim 11% in oras. Daca ai vedea ce consum se poate obtine la un TDI ai incepe sa vorbesti singur (vezi pagina 3 de la threadul cu Poze computer bord Golf 4, topicul 41). Vezi ca ai acolo un document pdf care iti arata consumul mediu urban-extraurban-mixt pentru toate modelele de Golf IV. Eu ce sa mai spun atunci de la consum de 5,5 la o crestere de 8%? E vorba de ora la care circuli.

Last edited by iulian2476; 31-08-08 at 11:33.
Old 31-08-08, 00:48   #11
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

Am inteles merci de sfat daca mai am ceva nelamuriri am sa te intreb vad ca te pricepi.
Old 03-09-08, 22:00   #12
sebyan23

Stage 2

sebyan23's Avatar

Salut am o problema pe care am uitat s-o mentionez , problema mea vad ca o mai are cineva si am copiat postul pus de el :

............. apoi un tacanit k de tacheti. M am interesat si am aflat ca tacheti sunt hidraulici si nu se regleaza, iar problema mea ar putea fi din doua cauze....1 nu mi au pus bine la punct kitul de distributie ( Nu prea cred) si 2 trebuie reglat avansul...Poate fi de la ulei, poate e prea subtire.??..MOBIL1 5w-40 full sintetic.. Credeti ca a 2 a varianta va rezolva problmele??? dar ECU cum si unde se poate regla sau este acelasi lucru... Ms

Problema mea este acel tacanit de cand am cumparat masina se auzea este grav?? sa-mi fac griji???trebuie schimbat ceva?? si daca da atunci ce?? Merci anticipat
Old 04-09-08, 02:22   #13
sorin gti power

Stage 5

sebyan23 .....salutare ...scuze ca intervin dak te intereseaza am 4 jante pe 14" de tabla pt golf 4 cu anvelope good year noi noitze au profil cam 7-8 mm ....

- dak vrei ti le dau pe ale mele cu anvelope noi si mi le dai mie pe cele pe 16" si mai discutam noi .....eu le luasem pt mine pe acestea dar eu am motor 1.8T si am discurile mai mari ca la tine la 1.4 si nu incap pe fata si de asta le dau ... le luasem pt iarna

-astept raspuns ...nr meu 0764.510.309
sorin gti power is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -