Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 03-01-07, 09:46   #1
negro

Stage 5

negro's Avatar

Default Check...

Salut baieti. Am un golf III 2.0 GL, din '96. Azi am luat o balta destul de mare (noroc ca nu erau pietoni), pur si simplu nu mi-am dat seama ca era foarte adanca; in fine, dupa aprox 3-4 minute am sesizat ca senzorul din bord CHECK statea aprins. La primul semafor am oprit motorul dar asta nu a schimbat cu nimic simptoma. Pe toata durata drumului, masina tragea un pic mai greu. Ma poate ajuta cineva cu un sfat, o informatie despre acest incident?
Va multumesc mult si-mi cer scuze de lungimea textului (pt cei ce-au avut rabdare sa-l citeasca).
negro is offline   Reply With Quote
Old 03-01-07, 20:39   #2
paul_ral

Stage 5

paul_ral's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Check...

Salut. Este posibil ca apa sa fi ajuns la circuitele electrice si sa fi pus in scurt vreo sonda.De obicei alternatorul face probleme cand ajunge apa la el, cel putin asa mi se intampla mie. Pe lonjeron, in dreptul fuliilor, trebuie sa fie o protectie din plastic, o mai ai? Nici eu nu o aveam si de cand am montat-o nu am mai avut probleme.
paul_ral is offline   Reply With Quote
Old 04-01-07, 09:16   #3
negro

Stage 5

negro's Avatar

Multumesc mult Paul. Voi merge la mecanic, dar spune-mi, te rog, daca dispare eroarea.
Old 04-01-07, 15:51   #4
paul_ral

Stage 5

paul_ral's Avatar

Member of:
[VW]

Tu ai motor 2,0 si posibil computer de bord.Eu am 1,8 si cand lua apa se aprindea becul care semnaliza faptul ca nu incarca alternatorul.Atunci nu mai tragea bine pana nu o turam putin sa dispara stropii de apa.Becul CHECK este diferit de cel care indica presiunea uleiului si de cel care indica incarcarea acumulatorului?Ti-am atasat schemele electrice pt Vento identice 99% cu cele de Golf
Attached Files
File Type: pdf jett94sy.pdf (818.7 KB, 28 views)
Old 04-01-07, 16:14   #5
negro

Stage 5

negro's Avatar

Multumesc mult pentru scheme, o sa le printez. Indicatorul CHECK este diferit de cel care indica presiunea uleiului, de cel pentru acumulator si de cel care indica temperatura apei. Desi am mai circulat si a doua zi dupa incident CHECK a ramas aprins in continuare.
Old 07-01-07, 02:19   #6
negro

Stage 5

negro's Avatar

Multumesc Paul. Astazi s-a stins indicatorul CHECK, de la sine. Probabil s-a uscat... Cei drept, am tinut cont si de sfatul tau cu turatia; am mers mai turat ultimele zile. Mersi inca odata. Ne mai auzim. Spor la treaba.
Old 07-01-07, 09:30   #7
paul_ral

Stage 5

paul_ral's Avatar

Member of:
[VW]

Ok.Inainte sa se intample chestia cu apa ce-ti aparea pe displayul din stanga?El arata una din urmatoarele indicatii IN 00, IN 01, IN 02, OEL.Dupa stingerea becului arata aceeasi indicatie ca si inainte?
Old 10-01-07, 08:22   #8
negro

Stage 5

negro's Avatar

Salut. Bordul de la masina mea nu indica asa ceva... E modelul american si nu are computer de bord.
- Copyright 2026 4Tuning -