| Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW |
23-11-10, 20:19
|
|
 Stage 4
|
avertizor sonor
sal...sunt posesor golf 4 2004 1.9 TDI,model Pacific...am o problema:nu imi mai functioneaza avertizorul sonor pentru lumini aprinse sau pozitii la bord...
ieri a fost prima zi de cand nu mi-a functionat,si avand obiceiul de a ma baza pe aceasta functie a masinii am avut ghinionul sa-mi las pozitiile aprinse o zi intreaga...noroc ca e bateria noua...
rog pe cei care stiu sa-mi dea un sfat ce ar trebui sa fac sau sa verific....
multumesc
|
|
|
23-11-10, 20:56
|
|
 Stage 5
|
Re: avertizor sonor
|
|
|
23-11-10, 21:22
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by Golf-3GT
|
ms mult,dar am citit deja threadul acesta.  ..la mine e vorba de un golf 4,si acolo se discuta de golf 3...acuma nu stiu nici in ce masura seamana partea electrica (functiile)intre astea doua masini...citisem undeva ca ar fi vorba de siguranta nr.14 de la bord...dimineata am sa o verific
|
|
|
01-12-10, 07:47
|
|
 Stage 4
|
nu ma ajuta nimeni cu un sfat?
|
|
|
04-12-10, 12:43
|
|
Stage 1
|
Switch usa stanga fata defect sau incarcat cu praf si vaselina.Verifica daca atunci cind deschizi usa stanga fata se aprinde plafoniera,becul de pe fata de usa interioara (cel de jos ALB cu ROSU)
|
|
|
05-12-10, 09:10
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by ionut73
Switch usa stanga fata defect sau incarcat cu praf si vaselina.Verifica daca atunci cind deschizi usa stanga fata se aprinde plafoniera,becul de pe fata de usa interioara (cel de jos ALB cu ROSU)
|
am verificat si se aprind ambele becuri,si cel din usa si cel din plafoniera....exista posibilitatea sa fie ceva releu de vina?...am citit undeva ca ar fi problema asta la golfuri 3, pentru golf 4 nu am gasit nimic....
|
|
|
05-12-10, 10:32
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
e posibil ca buzzerul sa fie pe duca, prietena mea si`a luat tot golf 4 si avand in vedere ca toate becurile functioneaza absolut normal la inchiderea usii de la sofer buzzerul nu functioneaza cea ce ma duce cu gandul ca e ars, cel mai simplu mod de a verifica buzzerul, te duci si deschizi hayonul si daca nici atunci nu se aude beepul inseamna ca e dus buzzerul, si nu o sa se mai auda nici cand se aprinde becul de la benzina...
|
05-12-10, 13:44
|
|
 Stage 4
|
dar unde e situat buzerul si switchul ca vreau sa le verific pe amandoua....eventual sa le curat de praf
|
|
|
07-12-10, 19:36
|
|
 Stage 4
|
imi zice cineva unde se afla situat switchul de la usa din stanga sofer...va rog mult...am vazut ca acuma nu mi se mai aprinde lumina interioara,si nici computerul de bord nu sesizeaza deschiderea usii....mutumesc
|
|
|
09-12-10, 08:50
|
|
Stage 1
|
Switchul se afla in broasca masini in interior.Pentru a ajunge la el trebuie sa desfaci fata de usa interioara geamul tot sistemul de inchidere al usi respective.Sfatul meu este sa te duci la un meserias si sa schimbi acel switchi deoarece cred ca este uzat.Eu am fost la reprezentanta VW din oras si au zis ca nu pot schimba switchul decat cu tot cu broasca (400Ron).Am cautat un baiat priceput si cu (50Ron)am rezolvat problema.
|
|
|
10-12-10, 23:44
|
|
 Stage 5
|
eu mi`am schimbat singur ambele swich`uri, trebuie sa dai absolut tot jos de pe usa in afara de maner ca sa ajungi la el, nu e o operatiune foarte grea daca esti putin dibaci, buzzerul nu am desfacut dar iti zic ca este situat in spatele ceasurilor din bord pe placa electronica, nu am habar daca se poate inlocuii dar poti merge la un electrician pt asta, dar tu nu ai spus daca ai verificat cum ti`am spus eu buzzerul, "DESCHIDE PORTBAGAJUL SI VEZI DACA TZIUIE " daca tziuie inseamna ca problema se trage din swich, dar daca nu se aude inseamna ca buzzerul e mort sau sanse foarte mici sa fie dat pe silent cea ce ma indoiesc.
|
|
|
11-12-10, 12:06
|
|
 Stage 4
|
am verifricat si buzzerul functioaneza...ma gandesc ca e switchul din usa stanga fata(sofer) ptr ca daca deschid usa nici computerul de bord nu sesizeaza ca e deschisa,nici lumina din plafon nu se deschide,nici becul din usa soferului nu se aprinde ...daca deschid usa dreapta fata toate automat computerul o sesizeaza ca e deschisa,lumina din interior se aprinde si se aprinde si becul din usa dreapta....
concluzie e switchul din usa...eventual daca poti sa-mi dai niste sfaturi legat de demontarea switchului ...cam la care fire sa fiu atent cand demontez panoul usii
...switchul se prinde cu pistolul de lipit sau doar cu mufe(baba-mos)? ms mult
|
|
|
12-12-10, 15:11
|
|
 Stage 5
|
mai sus ai scris ca functioneaza becurile, nu prea ai la ce fire sa fii atent cand desfaci fiecare e cu mufa lui si nu ai cum sa le incurci cand le pui la loc, sa ai grija cu geamul sa nu il spargi in rest eu zic ca e ok facusem eu un tutorial pe aici cu poze cum sa desfaci tot ce este pe usa sa ajungi la swich, la swich rupi firele vechi si le lipesti pe cele noi de piciorusele contactului, sau le pui papuci daca vrei dar eu le`am lipit cu pistotul si apoi am pus silicon acolo
https://forum.4tuning.ro/322-zona-teh...tonaj-usa.html
intra pe linkul asta unde am facut un tutorial despre acel swich, daca ai vreo nelamurire intreaba`ma!!!
Last edited by Smenarul; 12-12-10 at 15:15.
|
|
|
|
|