Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 23-08-09, 18:46   #1
mitza33

Stock

Post Probleme cu ABS si ESP

Salut, am si eu o problema.....acuma sper sa ma puteti ajuta. Am o Bora din 2002 , de 1.6 benzina. Ieri am fost masina si cam dupa 20 de km am obs ca s-a aprins pe bord beculetzele de la ABS si ESP. Am o oprit si apoi i-am mai dat o cheie sperand ca va disparea, dar nu a diparut. Mentionez ca mergeam pe DN 79 Oradea - Arad, drum care este in ultimul hal, plin de gropi, denivelari si petece. La intoarcere beculetzele s-au stins pt cativa km apoi iara s-au aprins. Azi cand am scos masina din garaj erau stinse, dar dupa putin timp iar s-au aprins. Din cate am vb cu prietenu meu ,Google, am inteles ca poate fi ceva intrerupt la senzori....dar cam atat. Intrebarea mea este cum verific senzorii, unde sunt situati, pret, si daca ati patit si voi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image048.jpg
Views:	83
Size:	382.5 KB
ID:	1055884  

Last edited by mitza33; 23-08-09 at 18:49.
mitza33 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-09, 20:53   #2
dorumito

Stage 5

dorumito's Avatar

nimic grav.ti s-a ars senzorul ori de la abs ori de la esp.costa 1,9 mil la UNIX.BAFTA.

daca senzorul de abs e ars, nu mai intra abs-ul in functiune.

Last edited by Magos; 12-09-09 at 14:31.
dorumito is offline   Reply With Quote
Old 18-09-09, 16:20   #3
mitza33

Stock

Default Re: Probleme cu ABS si ESP

sal dorumito, scuze ca nu ti-am raspuns....astia de la posta nu au vrut sa imi deie modem la clicknet si nah....in fine....da, ai avut dreptate, senzoru de ABS stanga spate a "murit" si trebuia schimbat. Am cumparat din ungaria (Gyula) cu 3500 de ft. Aia vine cam 50 ron. Acolo sunt mai ieftine. Acuma sunt linistit, merge tot .....ms pt reply inca o data.
Old 18-09-09, 23:49   #4
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Bine ca ai rezolvat problema. Spune cum ai aflat de unde provine aprinderea celor 2 martori. Ai facut o diagnoza sau cum de ai stiut de unde provine problema?
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 19-09-09, 09:11   #5
mitza33

Stock

Clar ca primul lucru care l-am facut cand s-au aprins am cautat pe net cam ce poate fi problema si mi-am facut o idee ca ii bai cu careva senzor. Am mers la un mecanic de aici din oras care mi-a zis acelas lucru, ca precis un senzor ii mort. A conectat laptopu cu softu de VW la computeru de bord si dupa cateva verificari mi-a zis ca senzoru stanga spate nu trimitie nici un semnal. Apoi mi-a aratat in timp ce mergeam cu masina starea celor 4 senzori ABS , 3 aratau bine si unu arata "0" deci nimic. Clar ca ala era baiu. Si mi-a zis mecanicu ca din cauza senzorului ABS se aprinde si cel de la ESP deoarece nu mai este un circuit inchis intre componente. Automat dupa ce am schimbat senzorul la prima cheie a nu s-a mai aprins senzoru de ESP, dar ABS-ul a ramas aprins pana cand a intrat iara cu laptopu si a sters erorile din cod din computeru de bord care au ramas atunci cand era senzoru vechi. In final totu a fost o munca de o jumate de ora daca ai senzoru....
Old 05-03-11, 13:38   #6
rotariu marius

Stock

va rog sa ma ajutate cineva daca stie..am un passat din 2002,si de ceva vreme mi se tot incinge rotile fata,masina merge infranata,,si dupa ceva drum mi se aprinde in bord abs si esp..se poate sa mi se fi blocat ceva de la sensori astia???
rotariu marius is offline   Reply With Quote
Old 07-03-11, 19:19   #7
marius1984

Stage 4

Quote:
Originally Posted by rotariu marius View Post
va rog sa ma ajutate cineva daca stie..am un passat din 2002,si de ceva vreme mi se tot incinge rotile fata,masina merge infranata,,si dupa ceva drum mi se aprinde in bord abs si esp..se poate sa mi se fi blocat ceva de la sensori astia???
sal...si eu am patit ca am circulat cu masina cu rotile din spate blocate,fara sa stiu...mi s-a blocat cablul la frana de mana,nu mi-am dat seama ca masina merge infranata,am circulat asa cu ea cateva luni...si in final cand am mers o data cu muzica mai incet am auzit un sunet urat la rotile din spate...am fost la un mecanic si a trebuit sa-mi schimb cablul la frana de mana,etrierele spate,placutele de frana+discuri de frana si si un rulment pe partea stanga,intrucat roata stanga s-a incalzit, a curs uleiul din rulment si s-a stricat...total reparatie 900 ron...consider ca daca mergeam la timp la mecanic cu masina,ma costa poate doar cablul la frana de mana...ideea e ca becurile de la abs si asr nu mi s-au aprins...dar dupa 2 saptamani de la data repartiei m-am trezit si eu cu becurile(abs si asr) aprinse...inca nu am fost la mecanic sa vad care ar fi problema...eu am incercat sa dau pe senzorii de la rotile din fata cu sprayul 3 in 1 in speranta ca se vor curata senzorii si isi va revenii masina,totodata am verificat si sigurantele de la bord(m-am gandit ca poate e de la ele)...dar fara sansa de reusita...totusi am constatat ca daca activez sau dezactivez butonul de la ESP acesta nu sesizeaza absolut nimic,ca si cum nu ar functiona
marius1984 is offline   Reply With Quote
Old 28-03-11, 20:16   #8
screach85

Stock

Quote:
Originally Posted by rotariu marius View Post
eu am patzit la fel cu incinsu dupa ce mi-au schimbat astia la service senzoru de sub pedala ......mai un pic si imi lua foc da m-am intors rpd la ei si l-au tras putin afara..si de atunci nu am mai avut treaba ...becurile nush dc se aprind...si la mn se aprinde ala de asr si cica e de la o mufa ce e pe undeva pe langa sau in baia de ulei si ytrebuie sa o schimb
screach85 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -