Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 25-02-12, 13:40   #1
vinyl
VW Driver

Stage 5

vinyl's Avatar

Member of:
[Nissan]
[VW]
[2 Roti]
Default Switch frana si EGR

E cineva in masura sa-mi vorbeasca despre rolul switch-ului de frana ( pozitionat deasupra ansamblului pedalier) ? Am atasat si o poza.Adica ce rol mai are in afara de, declanasarea lampilor spate? Din cate stiu mai are si rolul de a transmite informatii catre modulul ABS / ESP.

Cat despre supapa EGR, la fel. Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu problema eliminarii EGR-ului, si inlocuiurea lui cu un traseu format dintr-o teava inox, de 60 sa zicem, cu flanse sus si jos.
Detalii ? Poze?

Si inca ceva ! Cu o supapa EGR daca e stricata, motorul consuma mai mult?

Multumesc anticipat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Brake-Lamp-Switch-443-945-515-JK705A-.jpg
Views:	57
Size:	30.0 KB
ID:	2338980  

Last edited by vinyl; 25-02-12 at 13:46.
vinyl is offline   Reply With Quote
Old 01-03-12, 02:05   #2
matz111

Stage 3

Default Re: Switch frana si EGR

am mers o perioada cu mufa scoasa de la EGR si consumul era la fel..poate chiar mai scazut si motorul tragea mai bine...sunt pe net chituri de eliminare
matz111 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-12, 21:24   #3
universcomimpex

Stage 5

universcomimpex's Avatar

Member of:
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by vinyl View Post
E cineva in masura sa-mi vorbeasca despre rolul switch-ului de frana ( pozitionat deasupra ansamblului pedalier) ? Am atasat si o poza.Adica ce rol mai are in afara de, declanasarea lampilor spate? Din cate stiu mai are si rolul de a transmite informatii catre modulul ABS / ESP.

Cat despre supapa EGR, la fel. Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu problema eliminarii EGR-ului, si inlocuiurea lui cu un traseu format dintr-o teava inox, de 60 sa zicem, cu flanse sus si jos.
Detalii ? Poze?

Si inca ceva ! Cu o supapa EGR daca e stricata, motorul consuma mai mult?

Multumesc anticipat.
deci punctul1 senzor pedala frana : cand apesi frana se face contact la acel senzor(switch) si se aprind stopurile de frana pe spate, iar la cutiile automate de a debloca selectorul .atat nu are treaba cu abs punctul 2:egr are rolul de a ajuta motorul pana intra turbina la tdi si da consuma mai mult si nu are putere daca este infundat .pentru eliminare este mai complicat

Last edited by universcomimpex; 10-03-12 at 21:26. Reason: info
universcomimpex is offline   Reply With Quote
Old 12-03-12, 21:43   #4
vinyl
VW Driver

Stage 5

vinyl's Avatar

Member of:
[Nissan]
[VW]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by universcomimpex View Post
deci punctul1 senzor pedala frana : cand apesi frana se face contact la acel senzor(switch) si se aprind stopurile de frana pe spate, iar la cutiile automate de a debloca selectorul .atat nu are treaba cu abs punctul 2:egr are rolul de a ajuta motorul pana intra turbina la tdi si da consuma mai mult si nu are putere daca este infundat .pentru eliminare este mai complicat
Switch-ul daca este stricat, transmite informatii catre modulul de ABS. Am patit asta pe pielea mea. Imediat dupa apasarea pedalei de frana, masina ramanea infranata ( rotile infranate ). Imediat cu schimbarea switch-ului, masina si-a revenit. Deci aberatii.

EGR-ul, se reduce la minim din soft, si se anuleaza mecanic cu ajutorul unei flanse. Simplu. Singurul care sufera este mediul inconjurator. Nu motorul ! Iar aberatii.

M-am lamurit intr-un final, (dar nu de pe forum din pacate) deci se poate inchide.
vinyl is offline   Reply With Quote
Old 30-04-12, 13:17   #5
vinyl
VW Driver

Stage 5

vinyl's Avatar

Member of:
[Nissan]
[VW]
[2 Roti]

Se poate inchide. Am lamurit problema !