Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica VW (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw.html)
-   -   Switch frana si EGR (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw/305519-switch-frana-egr.html)

vinyl 25-02-12 13:40

Switch frana si EGR

1 Attachment(s)
E cineva in masura sa-mi vorbeasca despre rolul switch-ului de frana ( pozitionat deasupra ansamblului pedalier) ? Am atasat si o poza.Adica ce rol mai are in afara de, declanasarea lampilor spate? Din cate stiu mai are si rolul de a transmite informatii catre modulul ABS / ESP.

Cat despre supapa EGR, la fel. Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu problema eliminarii EGR-ului, si inlocuiurea lui cu un traseu format dintr-o teava inox, de 60 sa zicem, cu flanse sus si jos.
Detalii ? Poze?

Si inca ceva ! Cu o supapa EGR daca e stricata, motorul consuma mai mult?

Multumesc anticipat.

matz111 01-03-12 02:05

Re: Switch frana si EGR

am mers o perioada cu mufa scoasa de la EGR si consumul era la fel..poate chiar mai scazut si motorul tragea mai bine...sunt pe net chituri de eliminare :)

universcomimpex 10-03-12 21:24

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 4900155)
E cineva in masura sa-mi vorbeasca despre rolul switch-ului de frana ( pozitionat deasupra ansamblului pedalier) ? Am atasat si o poza.Adica ce rol mai are in afara de, declanasarea lampilor spate? Din cate stiu mai are si rolul de a transmite informatii catre modulul ABS / ESP.

Cat despre supapa EGR, la fel. Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu problema eliminarii EGR-ului, si inlocuiurea lui cu un traseu format dintr-o teava inox, de 60 sa zicem, cu flanse sus si jos.
Detalii ? Poze?

Si inca ceva ! Cu o supapa EGR daca e stricata, motorul consuma mai mult?

Multumesc anticipat.

deci punctul1 senzor pedala frana : cand apesi frana se face contact la acel senzor(switch) si se aprind stopurile de frana pe spate, iar la cutiile automate de a debloca selectorul .atat nu are treaba cu abs punctul 2:egr are rolul de a ajuta motorul pana intra turbina la tdi si da consuma mai mult si nu are putere daca este infundat .pentru eliminare este mai complicat

vinyl 12-03-12 21:43

Quote:

Originally Posted by universcomimpex (Post 4924886)
deci punctul1 senzor pedala frana : cand apesi frana se face contact la acel senzor(switch) si se aprind stopurile de frana pe spate, iar la cutiile automate de a debloca selectorul .atat nu are treaba cu abs punctul 2:egr are rolul de a ajuta motorul pana intra turbina la tdi si da consuma mai mult si nu are putere daca este infundat .pentru eliminare este mai complicat

Switch-ul daca este stricat, transmite informatii catre modulul de ABS. Am patit asta pe pielea mea. Imediat dupa apasarea pedalei de frana, masina ramanea infranata ( rotile infranate ). Imediat cu schimbarea switch-ului, masina si-a revenit. Deci aberatii.

EGR-ul, se reduce la minim din soft, si se anuleaza mecanic cu ajutorul unei flanse. Simplu. Singurul care sufera este mediul inconjurator. Nu motorul ! Iar aberatii.

M-am lamurit intr-un final, (dar nu de pe forum din pacate) deci se poate inchide.

vinyl 30-04-12 13:17

Se poate inchide. Am lamurit problema !

All times are GMT +2. The time now is 18:45.

- Copyright 2026 4Tuning