03-03-09, 01:54
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Oltcit] [Opel]
|
Filtru de aer sport, pe Oltcit !!!
ce parere aveti de atasarea unui filtru de aer sport pe micutul oltcit ? ce avantaje si dezavantaje implica...ce metoda sau improvizatie necesita...?
sfaturi, sugestii...?
|
|
|
03-03-09, 03:52
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [DACIA] [Opel]
|
Re: Filtru de aer sport, pe Oltcit !!!
eu mi-am pus pe al meu si se aude super misto da un aspect mai frumos si parca e mai vioaie masina,nu e greu de adaptat,uitati si niste poze
|
|
|
03-03-09, 19:31
|
|
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [SEAT] [Unknown Racers]
|
Quote:
Originally Posted by Dr.Dre
eu mi-am pus pe al meu si se aude super misto da un aspect mai frumos si parca e mai vioaie masina,nu e greu de adaptat,uitati si niste poze
|
tot dala am si eu=))
|
|
|
03-03-09, 23:33
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
|
foarte frumos!!! legat de consum , ai observat vreo diferenta ? sunetul stiu ca e ceva mai sport , insa cum se comporta in mers....se simte ceva mai vioaie masina ? legat de priderea lui...vad ca i-ai pus un tub cu cot (folosit si pe la instalatii sanitare) si o adaptate de gen burduf prisa de ambele componete (capacu de carb. stock si acel buduf) !!! interesanta priderea ta
ps : ce se intampla cu celelalte furunase care vin prinse pe filtru de aer stock ? afecteaza sau nu comportamentul si fiabilitatea motorlui ?
Last edited by electric_style; 03-03-09 at 23:36.
|
|
|
04-03-09, 08:05
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
ma legat de consum sincer nu am simtit diferente,dar nici nu am stat sa ii fac consumul,in mers parca e mai vioaie sau e doar impresia stiind ca ai filtru sport.prinderea si adaptarea nu e grea de facut.furtunele celelalte care vin la filtru stock nu afecteaza cu nimica daca nu sunt conectate.indicat e sa pui filtru sport cand e cald afara nu iarna cum am facut eu dar merge si asa,cu calandru...
|
|
|
04-03-09, 09:15
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
ma legat de consum sincer nu am simtit diferente,dar nici nu am stat sa ii fac consumul,in mers parca e mai vioaie sau e doar impresia stiind ca ai filtru sport.prinderea si adaptarea nu e grea de facut.furtunele celelalte care vin la filtru stock nu afecteaza cu nimica daca nu sunt conectate.indicat e sa pui filtru sport cand e cald afara nu iarna cum am facut eu dar merge si asa,cu calandru...
|
ok am inteles!!! ms frumos de informare
|
|
|
04-03-09, 15:14
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [Oltcit] [Old School Cars] [4Rally]
|
De ce sa schimbi filtrul? Mai bine il schimbi la timp decat sa iei o porcarie din asta.
Avantajele filtrului original sunt:
1. Trage aer cat de cat mai rece, luandu-l din fata, de la grila vara
2. Iarna trage aer fierbinte de la esapament
Dar de ca sa moara vecinul de oftica merge pus... Eventual merge pus unul foooarte mic in carcasa celui original si in forma celui de Oltcit dar din pacate nici o firma nu produce asa ceva.
|
05-03-09, 17:19
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [DAEWOO] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by electric_style
ps : ce se intampla cu celelalte furunase care vin prinse pe filtru de aer stock ?
|
asta ma intereseaza si pe mine
|
|
|
07-03-09, 10:50
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by Dumitru Cristian
De ce sa schimbi filtrul? Mai bine il schimbi la timp decat sa iei o porcarie din asta.
Avantajele filtrului original sunt:
1. Trage aer cat de cat mai rece, luandu-l din fata, de la grila vara
2. Iarna trage aer fierbinte de la esapament
Dar de ca sa moara vecinul de oftica merge pus... Eventual merge pus unul foooarte mic in carcasa celui original si in forma celui de Oltcit dar din pacate nici o firma nu produce asa ceva.
|
nu-i chiar asa bre!
orientat spre grila masinii ca in poza de mai sus trage destul aer rece vara
filtrul de oltct trage doar cand e motorul rece aer cald(asta daca mai are tubul de aer si tabla aia de pe galerie) dar cand se incalzeste motorul,in filtrul de aer este o clapeta si se deschide pe la 25 de grade parca
filtrul de aer nu este asa restrictiv ca cel original,si opreste doar particulele mari,motorul este mai vioi iar zgomotul pe masura 
despre gazele de carter,daca ai motor de 1.1 din epurator se trage furtun fie afara in pasaju rotii sau pe sub motor pe undeva,fie se da o gaura in lateralul gatului de lebada si se baga pe acolo furtunul de la epurator
daca e vorba de motor de 1.3 atunci se ia un epurator de 1.1 si se leaga stutul subtire la gaura din capacul de culbutori de sub filtrul de aer original,gazele de carter intra la fel in epurator,iar iesirea(stutul de sus) in carburator sau afara
mare atentie,eu am avut puse gazele de carter undeva inainte de gatu de lebada,si s-a prelins ulei pana in filtru si s-a imbacsit destul de repede
la consum se simte doar daca te dai la masina,altfel daca mergi linistit nu ar trebui sa fie nici o diferenta
|
|
|
07-03-09, 14:41
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
interesanta si explicatia ta "bre"
|
|
|
07-03-09, 15:18
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
iulicutza are dreptate,dupa cum se vede in poze,filtrul meu sport este indreptat spre grila fata si trage aer exact pe unde tragea si cel original.referitot la epurator,eu nu il mai am de mult,am prelungit cu un furtun pana sub masina pe langa cutia de viteze dar cand am pus filtrul asta sport am observat ca se taiase furtunul ala gros care ducea in epurator,exact de unde incepea din motor de langa alternator si culmea nu mai ies gaze pe acolo si lam dat jos...apropo are ceva?
|
|
|
07-03-09, 15:47
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [DAEWOO] [SKODA]
|
o sa-ti cam piarda ulei, te sfatuiesc sa intregesti circuitul intr-un fel,
de regula, se renunta la epurator si se scoate furtunelul, cam cum ai tu, atunci cand motorul nu mai are compresie.
|
|
|
07-03-09, 17:54
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
gaze de carter apar si la un motor nou,dar sunt foarte mici,cel mai des apar cand motorul este incins
daca nu-ti iez gaze desi furtunu e rupt,inseamna ca e infundat reniflardul,e un capac cu un stut intr-o parte,si cu niste site la interior...in timp se infunda si nu prea e bine,daca mergi mai turat cu motoru risti sa sara busonul de ulei ca se creeaza presiune in blocul motor
|
|
|
08-03-09, 12:10
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
am gaura data in busonul de la ulei,unde e acel reniflardul si ce trebuie sa ii fac,sa il scimb sau sa il curat?sau daca am gaura in busonul de umplere de la ulei pot sa il las asa infundat?ca sa nu mai schimb furtunulul ala rupt si sa nu mai scoata gaze pe acolo find nevoit sa il prelungesc pana sub masina.cum e mai bine sa fac?
|
|
|
08-03-09, 14:16
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
cel mai bine e sa-l dai jos si sa-l cureti
daca te pricepi cat de cat trebuie sa dai jos elicea motorului,carenajul din fata si cureaua de distributie de pe partea cu delcoul ca sa-l poti scoate,sau mai bine mergi la un mecanic...
|
|
|
|
|