Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OLTCIT > Alte discutii Oltcit

Closed Thread

Thread Tools
Old 23-08-06, 17:52   #1
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]
Cool ce imi recomandati ??? RM? sau RL ?

Am mostenit cum ar veni un RM de la tata. inca nu am carnet dar iubesc oltciturile traiesc alaturi de ele de cand m-am nascut. tata asta il are din 89 de nou si tot la noi e. are doar 105.000 km la bord. dar caroseria lasa de dorit. o cunostinta tot ma bate la cap sa ii dau RM-ul si sa imi dea un RL (93). mai frumos si fara atata rugina. ce ziceti ? sa nu mai stau pe ganduri ?
Old 23-08-06, 19:35   #2
Ja_Rule

Stage 5

Ja_Rule's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Midnight Racers]
[Oltcit]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[Dacia Rally Team]
[VW]
Default Re: ce imi recomandati ??? RM? sau RL ?

eu am un RM `89 .. dar sincer nu as renunta la el, poate in cel mai bun caz sa`i iau o cutie de "oltcit" (discuri la cutie) ca asa m`au invatzat pe mine astia mai bãtrâni in oltcituri si sti cum se spune "cine n`are un bãtrân .. sa`si cumpere"
P.S.: ce`i al tau, e pus deoparte!!!

"Suntem atât de răi incât ne ardem si intre noi"

Funerare auto (tractari)

0765.324.707 / 0765.948.147
Ja_Rule is offline  
Old 24-08-06, 01:28   #3
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

iti dai seama ca nici eu nu l-as da. desi nu e excelenta starea imi place ca in el am crescut si dupa atatia ani de lujire as vrea sa fac si eu ceva nice pt el sa fie si el mandru:P. desi e RM codasul oltciturilor. ai e o prob cu rm-urile frana de mana nu prea mere k-lumea , la alea cu tambur is mai reusite . nu shu odata si odata ma voi hotara pana una alta rm-ul e in fata blocului. isi asteapta ce e a lui.
vali-tgm is offline  
Old 24-08-06, 07:56   #4
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

la RL ai discuri la cutia de viteze, si pe spate ai discuri ca si pe R sau pe TRS, si geamuri spate(custode) culisante(de deschid in lateral putin).
cam asta stiu eu ca ar fi diferenta intre cele 2.
valib is offline  
Old 24-08-06, 13:59   #5
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

Pai discuri am si pe spate la RM. si faza cu geamurile spate stiu ce zici dar asta nu are. pe mine ma tenteaza dif de 4 ani
vali-tgm is offline  
Old 24-08-06, 15:40   #6
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

da, dar la RM frana de mana e in spate...si nu prea tine(sau tine, dar trebuie sa o reglezi des)
la RL ai frane fix ca la un TRS sau un R
nu stiu ce sa zic. Depinde enorm de cum au fost intretinute. Poate fi mai bun cel din `89, sau cel din `93. Eventuale accidente suferite (si consecintele acestora)
vezi cum se prezinta masinile, dupa care iei decizia.

Eu as lua'o pe asta mai tanara, daca nu a fost accidentata, si daca e in stare mai buna ca RM'u. Desii...stii cum e...masina de suflet e una...
valib is offline  
Old 25-08-06, 10:32   #7
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

chiar aia e ca masina de suflet RM-ul acuma am inceput sa il carpim putin ca sa ii fac verificare. si pe parte de caroserie ma dezamageste. si eu nu am banii necesari acuma sa pun pe ea si la ai mei nu ii mai intereseaza asa mult sa puna bani pe ea ca nu ma circula cu ea aproape deloc de cand si-au cumparatu opelul. si daca ma tot gandesc la ce as vrea eu sa fac RL-ul ii mai bun. dar are o problema mare zic eu. cele doua suruburi de la caseta de directie care prinde caseta pe masina in partea stanga s-au rupt. capetele la suruburi s-au rupt si suruburile in in interior. nu stiu cum ai putea rezolva prob asta ...... sfaturi ?????
vali-tgm is offline  
Old 01-09-06, 22:55   #8
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

apropo....vroiam de mult sa intreb pe cei din craiova sau pe cei din tara in general..cam cat e o cutie de viteze cu 5 trepte romaneasca....aici de la dezmembrari mi-au cerut 6 milioane....asta e pretul si pe la voi sau isi bate joc lumea de mine....astept raspunsuri.
vali-tgm is offline  
Old 02-09-06, 08:09   #9
bodyspeed

Stage 5

bodyspeed's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Oltcit]
[4Rally]
[BMW]
[FOTO]

Quote:
Originally Posted by vali-tgm View Post
apropo....vroiam de mult sa intreb pe cei din craiova sau pe cei din tara in general..cam cat e o cutie de viteze cu 5 trepte romaneasca....aici de la dezmembrari mi-au cerut 6 milioane....asta e pretul si pe la voi sau isi bate joc lumea de mine....astept raspunsuri.
prea mult iti cere pentru o cutie de romania.. in craiova se cere pe una de franta vreo 7 mil...,de romania sincer nu m-am interesat..
bodyspeed is offline  
Old 03-09-06, 00:21   #10
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

imi curge apa in masina.....cum sa desfund scurgerile acelea de pe marigini??? ca am incercat de cateva ori si nu am reusit......poate nu fac cu trebe.
vali-tgm is offline  
Old 05-09-06, 16:12   #11
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

Am o intrebare....un termen neinteles si in ce consta. am vazut un anunt ceva de genu oltcit trs 1.3 comprimat 95 cp. ce inseamna comprimat si in ce consta comprimarea unui motor, daca poate cineva sa imi spuna si mie sa mor prost ( desi slabe sanse).
vali-tgm is offline  
Old 05-09-06, 16:25   #12
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

acolo trebuia sa nu mor prost in fine greseala de tipar
vali-tgm is offline  
Old 05-09-06, 21:29   #13
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

Quote:
Originally Posted by vali-tgm View Post
imi curge apa in masina.....cum sa desfund scurgerile acelea de pe marigini??? ca am incercat de cateva ori si nu am reusit......poate nu fac cu trebe.

deschizi capota, iar in stanga, respectiv dreapta, langa lonjeroane ai cele 2 tuburi de cauciuc. Desfaci colierele(vezi tu cum), dupa care tragi de acele furtune in interiorul compartimentului motor. Dupa aia ar fi bine sa dai jos aeroterma, si sa cureti acolo in interior, sa torni apa prin sita(sau sa dai cu furtunul cu presiune) ca sa scoti toate gunoaiele si mizeriile.
tuburile de cauciuc in sine....se desfunda cu o sarma, sau cu mana libera(vezi tu dupa cum merge).
Dupa aia se pot monta inapoi tuburile de cauciuc (ai grija la sfarsit, capetele tuburilor de cauciuc sa iasa in afara contra-aripilor).
daca vezi ca e ruginit in interiorul acelor canale de scurgere(gen jgheab), atunci ai putea sa dai cu peria de sarma bine, sa slefuiesti, sa dai cu deruginol, si sa vopsesti pe acolo(eu am turnat vopsea din cutie). (ai nevoie de rabdare foarte multa, e munca de chinez batran).
valib is offline  
Old 05-09-06, 22:10   #14
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

multam de sfat maine ma si duc sa incerc. 10x
vali-tgm is offline  
Old 16-09-06, 13:51   #15
vali-tgm

Stage 5

vali-tgm's Avatar

Member of:
[Moderators]

am gasit zilele astea in ziar un anunt. oltcit din 91 in stare de functionare, motor frantuzesc, cutie cu 5 vit, fara VT cu 500 ron..... ce ziceti ar merita pt RM-ul meu sa il iau pe ala si sa il fac oltcit pe al meu ? adica frane la CV si 5 vit ? plus ca imi ramane toata masina
vali-tgm is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -