Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 06-11-08, 15:23   #1
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]
Default Dilema

Am un prieten care are are 19 ani si are permisul de profesionisti . Daca si-ar lua un mercedes vito cu 8+1 locuri ar putea face transport in comun ..?ca am auzit ca trebuie atestat care se poate da dupa 21 de ani ..asa-i?
Old 06-11-08, 19:18   #2
cryssl

Stage 5

cryssl's Avatar

Member of:
[4Rally]
Default Re: Dilema

da...doar de la 21 de ani poti conduce mijloace in care transporti multe persoane
cryssl is offline  
Old 06-11-08, 19:25   #3
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

da trebuie 21 de ani si trebuie d-ul mi se pare pentru transport persoane + un atestat .. da-i si tu un search pe gogole la legislatie ...

f) CATEGORIA D: autovehiculul destinat transportului de persoane avānd mai mult de 8 locuri pe scaune, īn afara locului conducatorului. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;

Art. 55. - (1) Persoana care solicita examinarea īn vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa īndeplineasca urmatoarele conditii:
...................
c) sa aiba vārsta de cel putin 21 de ani īmpliniti, pentru categoriile D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;
d) sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
e) sa faca dovada absolvirii, cel putin, a cursurilor primare;
f) sa faca dovada ca īndeplineste conditiile prevazute de art. 24 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, denumita īn continuare ordonanta de urgenta.

Hotararea Guvernului Romaniei nr. 85 din 23 ianuarie 2003 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 195/2002

Psycho is offline  
Old 07-11-08, 18:04   #4
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

Multumesc pt informatii! Rog un moderator sa inchida topicul