Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 14-05-08, 14:52   #1
bodo

Stage 5

bodo's Avatar

Default pretul combustibililor !! X(

de la inceputul anului benzina sa marit de 6 ori si pana la sfarsitul anului 2008 va ajunge la 5 lei ,drept urmare Romania are cel mai mare pret la combustibili din toata Europa , iar la capitolul salarii o mare parte din romani stau prost ... care este cauza acestor mariri excesive a preturilor?? am putea face noi ceva?
bodo is offline  
Old 14-05-08, 22:52   #2
alexcump

Stage 5

alexcump's Avatar

Member of:
[Hyundai]
Default Re: pretul combustibililor !! X(

Dupa parerea mea am putea face o greva buna...Imi place in romania
Preturi avem ca in europa si salarii ca in romania....Imi vine sa vomit....Majoritatea oamenilor au salarii cuprinse intre 800-1500 ron lunar....Nu te poti descurca cu gaz/apa/curent/chiriea(in unele cazuri)/mancare/telefon/Cablu tv/ Sunt o gramada de cheltuit...Multi romani apeleaza la creditele pentru nevoi personale...Iau imprumut sume prea mari pentru ei si dupa aia se trezesc ca nu mai au bani sa traiasca.....Pentru un om de rand romania e o tara de cacat.Plus ca sunt oameni cu 1-2 copii care trebuie sa le asigure un viitor...Ne doare-n cur daca avem forme de relief de toate felurile daca nu ne permitem sa mergem sa le vedem ca DE avem 4 lei litru de benzina......<<<<>>>Trebuie luat in serios treaba asta....Uni o sa zica ca si americani dau inapoi cu motoarele mari. ca si la ei sunt preturi mari....Dar ce salarii au aia???Sunt preturi destul de mari in europa dar ce salarii au aia?????Auzi la ei un litru de ulei 7 ron.....nau ce face astia....Cred ca topicul asta ar merge sticki si trebuie sa discutam criza asta
alexcump is offline  
Old 14-05-08, 23:30   #3
Neon Biker

Stage 2

Neon Biker's Avatar

Probabil o sa-mi pun tot forumul in cap, dar mie mi se pare normal sa fie scumpi combustibilii. Din moment ce petrolul e o resursa limitata si in urma arderii acestuia ne distrugem planeta, e normal ca statul sa incerce sa limiteze consumul prin taxe. Trebuie sa se ajunga la un nivel la care omul sa se gandeasca de 2 ori inainte de a-si pune fundul in masina. Ar fi insa bine ca toate statele sa practice aceeasi politica in acest domeniu, nu doar europenii si japonezii sa traga greul, in timp ce pe americani in doare undeva.
Neon Biker is offline  
Old 14-05-08, 23:44   #4
slobikop
Ford Driver

Stage 3

slobikop's Avatar

Member of:
[FORD]

gandesti bine cu salvatul planetei....dar acesta este doar un pretext (bun dealtfel) pt. a stoarce mai multi bani de la consumatorii de combustibili....
slobikop is offline  
Old 15-05-08, 08:07   #5
DaViD TL
Echipa de sprijin

Stage 5

Member of:
[DACIA]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by slobikop View Post
gandesti bine cu salvatul planetei....dar acesta este doar un pretext (bun dealtfel) pt. a stoarce mai multi bani de la consumatorii de combustibili....
foarte mult adevar graiesti ,oricum luand in calcul ce salarii avem in tara ,ma mir ca lumea mai rezista in tara asta ,la ce preturi de de tot cacatu avem (scuze la exprimare) dar acesta e adevaru unii isi rup spatele sa aiba ce pune pe masa ,iar altii dorm si iau niste bani de ! cea mai de.....tara.....
DaViD TL is offline  
Old 15-05-08, 09:58   #6
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Neon Biker View Post
Probabil o sa-mi pun tot forumul in cap, dar mie mi se pare normal sa fie scumpi combustibilii. Din moment ce petrolul e o resursa limitata si in urma arderii acestuia ne distrugem planeta, e normal ca statul sa incerce sa limiteze consumul prin taxe. Trebuie sa se ajunga la un nivel la care omul sa se gandeasca de 2 ori inainte de a-si pune fundul in masina. Ar fi insa bine ca toate statele sa practice aceeasi politica in acest domeniu, nu doar europenii si japonezii sa traga greul, in timp ce pe americani in doare undeva.
Eu nu sunt impotriva maririi pretului carburantilor, dar ei maresc taxele pe cand salariile noastre raman de rahat.
Ce naiba fratilor? 1 Euro litrul de benzina?

La un salariu de 300 de Euro? Urmeaza sa faca si painea 1 Euro, laptele 5 Euro, intretinerea 250 de Euro si ... ramanem cu -10 Euro pe luna.
Mustang is offline  
Old 15-05-08, 10:06   #7
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

ce nu va inteleg eu pe voi astia cu petrolul limitat ! .. da .. e limitat si? se termina si? pana se termina o sa se inventeze masina electrica sau altceva si nu mai inteleg cum adica o sa se distruga planeta doar pt ca nu vor mai fi resurse de petrol?? ce.. petrolul da aer ssi nu stiam?

dolb is offline  
Old 15-05-08, 14:21   #8
bodo

Stage 5

bodo's Avatar

bine ar fi sa fie salariul minim 300e ... buna faza cu greva ... sau un protest ceva ... macar sa fim si noi la nivelul celorlalte tari,macar la capitolu' salaraii daca la capitolu combustibil nu se poate k nu mai astia de unde sa fure :P ... japca pe fata ... in loc sa faca parcari,spatii verzi,asfaltat strazile unde e nevoie ,astia numai stiu cate taxe sa bage si cat de mult sa mai scumpeasca benzina/motorina ...
bodo is offline  
Old 15-05-08, 14:39   #9
alexcump

Stage 5

alexcump's Avatar

Member of:
[Hyundai]

-In romania e foarte greu de trait. Mai ales pentru cei tineri care deabia acum isi incep viata in adevaratul sens al cuvantului nu cred ca se pot descurca. Salariile ar trebui sa fie mai mari...Ma uit la profesorii astia care tot vor banii. M-am uitat prin parcarile profesorilor, pe la casele lor si vreau sa va zic ca am ramas uimit (nu vorbesc de profesoru de sport si cel de desen sau stiu eu ce aberatii)

-Daca facem ceva trebuie sa facem ceva calumea...Adica sa izbucneasca toata tara....Si daca nu ajungem la nici o intelegere ar trebui sa cerem dreptate altor state......Si cu alegerile astea se bat care sa fura ce a mai ramas de furat....Nu ajungem nicaieri asa.

-Bun se termina petrolu. Nimic nu e pentru o vesnicie. Se termina vine masina electrica. Avem gpl. Facem masini si cu apa... O sa se gaseasca solutii. Asta nu e un motiv pentru scumpiri.

In romania daca nu te stie cineva, sau daca nu ai bani nu te prea poti descurca.

ps: Tot respectu pentru cei care sau descurcat fara relatii si pentru ce au stiut ei. Acum am ajuns si eu la concluzia ca daca sti si esti bun nu merita sa stai in romania fiindca nu stiu sa pretuiasca ce au...
alexcump is offline  
Old 15-05-08, 16:40   #10
bodo

Stage 5

bodo's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexcump View Post
In romania daca nu te stie cineva, sau daca nu ai bani nu te prea poti descurca.
adevarat! in romania daca nu ai pile si nu "furi" ca de asa se poarta la noi ,cinstit traiesti greu ... mai nou, Romania e tara tuturor posibilitatilor ... sa nu mai redeschidem subiectu' taxa auto (alta japca) ... si vorba ta alexcump tot respectul pt. cei care sau descurcat fara relatii si ciordeala
bodo is offline  
Old 15-05-08, 17:44   #11
alexcump

Stage 5

alexcump's Avatar

Member of:
[Hyundai]

Taxa auto
Taxa pentru prima inmatriculare (taxa auto) ar putea fi anulata, iar restituirea sumelor aferente sa se produca in termen de 90 de zile de la data solicitarii de catre proprietarii autovehiculelor, potrivit unei propuneri legislative PD-L adoptate marti, de Senat.

Textul aprobat de senatori cu 45 de voturi "pentru", 6 impotriva si 1 abtinere, urmeaza sa fie analizat si votat si la Camera Deputatilor.

Amendamentul adus de Comisia economica a Senatului vizeaza o propunere legislativa apartinand Grupului parlamentar al PD-L. Aceasta propunere prevede abrogarea articolelor din Codul fiscal referitoare la taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule.

Guvernul nu a sustinut adoptarea acestei initiative, deoarece prevederile referitoare la taxa de prima inmatriculare au fost deja modificate, aceasta fiind inlocuita cu una noua.

Pun pariu ca ne pacalesc si cu asta, am auzit ca de la 1 iunie sau 1 iulie taxa va scadea. Nu stiu cum e in celelalte tari europene daca au taxe sau nu. Taxa asta ar trebuii ca sa nu aducem toate vechiturile si sa polueze la noi dar nu asa tarife. Zicea Tariceanu ca romania o sa ajunga gunoiul europei. Da el nu sa gandit ca noi de unde bani sa ne luam masini noi, ca daca am avea bani sa le cumparam n-am avea bani sa mergem cu ele ca petrolul e in crestere. El crede ca toti oameni au bani sa isi cumpere masini luxoase si sa poate si merge cu ele....Niste inconstienti...
alexcump is offline  
Old 16-05-08, 04:05   #12
Magos

Stage 5

Magos's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[VW]
[Honda]

Gabi, a depasit de mult pragul de un euro/l.
Magos is offline  
Old 17-05-08, 11:21   #13
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Spuneam cacaz general.
Mustang is offline  
Old 19-05-08, 04:26   #14
Dominic
Skoda Driver

Stage 4

Dominic's Avatar

Member of:
[SKODA]

inca o remarca....weekendul trecut am fost in cuba unde litrul de benzina era de 0,70 centi/litru...si aia sunt mai saraci ca noi de 100 de ori....dar noi suntem condusi de niste hoti...care toti au masini de peste 50.000 de euro...si tot felul de interese...care pe noi ne afecteza direct(asa cum zicea alexcump...pe ei nu-i intereseaza de noi)....ce putem face noi??sincer suntem prea mici ca sa putem face ceva....ne place sa ne complacem in ceea ce numim VIATA....

Respect...