Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 07-08-07, 10:47   #1
Strainger

Stage 5

Strainger's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]
Default Idei pentru roman

Salut sunt un tip la ceva anisori si care nu le am eu asa de bine cu forumul in fine acum ceva timp m-am decis sa scriu un roman de dragoste care se numeste "Un singuratic in cautare dragostei" bine ca numele nu e ramas definitiv el se poate schimba pe parcurs uite va pun ceva din el un mic fragment.

"Era o zii ploiasa de primavara o zii mohotara de nici un caine nu puteai sa il scoti afara. Pe un drum de tara mai vedeai cativa trecatori cu uneltele in mana venind de la munca in rest in rest case pe ici pe colo fumegand. In indepartare se vedea o ceata deasa lasandu-se deasupra vai acoperind casele. Eu stateam in prispa casei si treageam din o tigara gandind la zilele ce vor urma.
La un moment dat Labus disparase linistea cu un latrat, fericit in sinea lui de parca ar fi vrut sa spuna “mi-e cam foame stapane”, dar pacat ca nu poate vorbi.
Cu un ochi la catel si cu altul la batrana mama care venea cu olita cu mancare sa dea cainelui sa manance, stinsesem tigara si ma pregatisem de plecare.
- Eu trebuie sa plec la facultate draga mama am un curs si nu pot sa il ratez! - Bine baiatu mami dute dar mai intai ia pachetelul asta si treci si pe la bunicutu tau ca e batran si acusi maine poimaine se va duce si nu are pe nimeni care sa ii fie aproape.
Odata iesit de pe poarta casei tale se intalni cu cel mai bun prieten.
- Salut prietene ce mai faci?
- Ce sa fac ma indrept spre faculate, dar mai intai trebuie sa trec si pe la bunelu.
- Eu vroiam sa trec pe la biblioteca inainte de a ma duce la facultate sa conspectez dintr-o carte pentru cursul ce il avem azi.
- Hmmm pai si atunci hai cu mine la bunelu dupa care mergem amandoi la facultate, ce zici?
- Ba da de ce nu raspunse el cu un aer hotarator si indata plecasera.
Ajunsi la bunelu il gasesc stand in un scaun pe prispa casei cu pipa in gura citind un ziar. "

As dori cateva idei sugesti voi ce ziceti se merita sa incerc stie cineva unde si cu cine as putea vorbi sa ma ajute in toate privintele adica sa imi ofere niste sfaturi am scris primul capitol si acum as vrea sa fac coperta am eu ceva idei da nu stiu exact dati-mi si mie niste idei in privinta asta!
Eu mha gandeam ca coperta sa fie ceva rustic pe ea cu 2 personaje care stau pe o inima rupta in 2 si sa fie un amurg iar personajele sa fie imbracate in stil cowboy ce ziceti e bine?

Last edited by Strainger; 07-08-07 at 10:49.
Strainger is offline  
Old 07-08-07, 16:24   #2
Khalis
Competitor CNCA

Stage 5

Khalis's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Competitor CNCA]
Default Re: Idei pentru roman

mah.... nu ca ma arunc sa dau sfaturi.... dar... incearca sa scapi de stereotipuri si clisee.... incearca sa scrii cat mai natural... replicile trebuie sa para firesti... personajele nu trebuie sa vorbeasca de parca ar sti ca sunt pe o scena... tu, ca povestitor, esti acolo, dar personajele n-o stiu asa ca se comporta natural... incearca sa imprimi o nota personala relatarii... nu prezinti stirile, asa ca fi foarte apropiat, foarte personal cu cititorii tai.... cu cei carora le povestesti... nu te lega neaparat de corectitudinea gramaticala sau de cat de "politically correct" sunt anumite exprimari... e cartea ta... e viziunea ta.... si personajele tale pot fi oricum..... daca vrei... te mai ajut.... (imagine this... in liceu... profa de romana ne-a pus pe toti sa scriem capitole de roman si poezii... )... Multa bafta!....
powered by Alpine, Infinity and Kicker
LIVING LOUD....VERY LOUD
Khalis is offline  
Old 07-08-07, 16:28   #3
Strainger

Stage 5

Strainger's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]

Quote:
Originally Posted by Khalis View Post
mah.... nu ca ma arunc sa dau sfaturi.... dar... incearca sa scapi de stereotipuri si clisee.... incearca sa scrii cat mai natural... replicile trebuie sa para firesti... personajele nu trebuie sa vorbeasca de parca ar sti ca sunt pe o scena... tu, ca povestitor, esti acolo, dar personajele n-o stiu asa ca se comporta natural... incearca sa imprimi o nota personala relatarii... nu prezinti stirile, asa ca fi foarte apropiat, foarte personal cu cititorii tai.... cu cei carora le povestesti... nu te lega neaparat de corectitudinea gramaticala sau de cat de "politically correct" sunt anumite exprimari... e cartea ta... e viziunea ta.... si personajele tale pot fi oricum..... daca vrei... te mai ajut.... (imagine this... in liceu... profa de romana ne-a pus pe toti sa scriem capitole de roman si poezii... )... Multa bafta!....
Mess sufletel_ranit mrs
Strainger is offline  
Old 08-08-07, 17:39   #4
di_mancha

Stage 3

di_mancha's Avatar

nu sunt vreun george Calinescu, dar stilul nu e fluent, frazele sunt cam fortate, rigide.
Fii mai natural......descrierea este Ok!
succes!!!
di_mancha is offline  
Old 08-08-07, 18:53   #5
Strainger

Stage 5

Strainger's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]

Salut revin cu forte noi acum stau si mai scriu cate ceva la roman mai modific am zis ca vreau sa fac coperta am ceva ceva scris pana acuma si sa ma duc prin orash sa caut pe cineva care poate sa ma ajute eu ziceam ca coperta sa fie un cadru rustic de texas pe inserate un el si o ea cu o inima rupta voi ce ziceti? astept parerile voastre mai anexez cate ceva de la roman cu noutati revin mai incolo

"Astepta cu mare nerabdare acea ora, caci iubea si obiectul si profesorul care era un om bun la suflet si la fiecare ora el era cel mai activ din clasa. Intra si profesorul in clasa un om cu parul carunt la vreo 50 si ceva de ani cu o inima mare si bun la suflet. Si incepu ora. Profesorul le explica lectia si apoi le pusesera o serie de intrebari pentru a le explica tuturor nelamuririle.
Doar cativa studenti mai erau activi printre care si ……..
Dupa ce se termina ora iese din clasa si in sinea lui zise : “Gata cu studio! Il voi suna pe Vali sa il informez despre ce am facut la curs si sa vad ce a facut cu frumoasa bruneta la care ii ramase gandul”.
Intors acasa fu intampinat de zburdalnicul lui caine Labus dand din coada de fericire ca i s-a intors stapanul, si de mama lui care il saruta pe frunte si il anuntase ca are musafiri.
Vrand sa intre in casa dadu peste nepotelul lui de aproape 9 ani Tudorel care il astepta cu bratele deschise sa il mai invete cate ceva in ale calculatorului.
In fiecare saptamana venea Tudorel in vizita pe la ei ca sa il invete cate ceva despre calculatoare si cum se folosesc pentru ca la altceva nu ii statea capu.
Dupa ce a terminat lectia cu Tudorel il suna pe Vali care era cam dezamagit pentru ca nu ii merse bine cu fata din biblioteca si cu vocea cam suparata raspunse.
- Salut ce faci? Pe unde esti acuma?"
Strainger is offline  
Old 14-08-07, 02:15   #6
BMWfan

Stage 5

BMWfan's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[Virtual Tuning]

e un mix ciudat de stiluri care dupa parerea mea nu prea se potrivesc
expresii de genul "cativa studeni", "fu intampinat" nu prea merg cu cele formale "ca sa il informeze"
nu stiu cum sa iti explic mai exact ca sunt paralel cu romana dar mi se pare ca vrei sa oferi rextului o anumita oralitate textului dar pe care nu o respecti mereu si textul devine obositor .toate schimbarile astea nu ii confera unitate
sper ca ai inteles ce am vrut sa spun
BMWfan is offline  
Old 14-08-07, 04:11   #7
Magos

Stage 5

Magos's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[VW]
[Honda]

vezi cu repetitia aia.. cu "profesorul" in rest e interesant
Magos is offline  
Old 14-08-07, 16:09   #8
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

ne-am gasit noi mari critici sa comentam =))) ce draq... tu fa-o dupa care o duci cuiva care se pricepe..are ala grija de tine
Eugen_TL is offline  
Old 14-08-07, 18:09   #9
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

sper sa fie fara suparare, dar daca grija ta e coperta, mai bine te lasi de "sportul" asta...
vorbesc foarte serios, e o chestiune de logica (nu de critica literara)... un "roman" pleaca de la ceva ce scriitorul vrea sa exprime... apoi se apuca si scrie, rescrie pana ajunge la textul final care sa transmita ceva unui eventual cititor ... that's it! asta-i un roman (binenteles, daca se incadreaza in definitia romanului).
Problema copertei e ultimul lucru la care se gandeste un scriitor care lucreaza la un roman... La coperta se ajunge abia atunci cand se pune problema publicarii, si doar daca e cazul, ca deh nu "orice zboara se mananca"...

pe scurt... ai ceva de exprimat si vrei sa o faci in scris... scrie... cand termini, trimite materialu la reviste, ziare, cercuri, profesori de literatura... si afla parerea lor... Si incepe cu eseuri, povestioare, nuvele etc... ca fara ele n-ajunge nimeni sa scrie ceea ce este catalogat ca un roman...

adica exact opsul a ceea ce ai tu de gand, din ceea ce ai zis aici... Grija ta e coperta.... dar ca un exemplu... la o fabrica de dulciuri nu se concepe intai ambalajul, si abia apoi se cauta o reteta pentru o bomboana care sa fie pusa in ambalajul respectiv....
RoSonic is offline  
Old 25-08-07, 00:35   #10
quze

Stage 5

N-am citit prea multe la viata mea, da tu imbini mai multe genuri acolo, cam ce a vrut sa zica bmwfan ... eu zic sa te lasi de sportu asta cine are talent ..se naste cu el. Plus ca nu prea le ai cu gramatica ... no offence.

Last edited by quze; 25-08-07 at 00:37.
quze is offline  
Old 25-08-07, 01:48   #11
rider on wheel

Stage 4

Super... adica mie imi place
rider on wheel is offline  
Old 25-08-07, 22:05   #12
Strainger

Stage 5

Strainger's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]

Uite revin dupa o perioada de relax la mare in legatura cu cartea e in curs de procesare am ajunsla capitolul 2 eu o scriu si ideile de baza ramancam aceleasi dar se va modifica de catre un scriitor profesionist cam atat pentru azi trebuie sa plec data viitoare mai pun ce am scris! bft numa bine
Strainger is offline  
Old 14-03-08, 01:41   #13
alex_boo

Stage 3

alex_boo's Avatar

men eu zic sa fumezi ceva si sa pui pe hartie toate gandurile. atunci cand vrei sa scrii ceva, nu scrii pentru cineva... scrii pentru tine. scrii ca sa dai de mancare sufletului. scrii atunci cand vrei sa urli si nu poti sa deschizi gura. poti sa scrii orice.

si eu am scris un fel de jurnal... cand eram copil mic... si cand am vazut ca incerc sa ma mint pe mine in primul rand ca sa nu zic pe ceilalti... am inceput sa-i dau foc...
sau la fel,versuri de hip-hop... care le-am gasit/auzit mai tarziu in veritasaga...

scrisul e ca atunci cand iti dai drumu' ... asa ca scrie tot ce-ti trece prin cap. romanul asta de care zici tu nu e ca o prajitura la care pui toate ingredientele o pui la cuptor si gata a iesit... ar trebui sa fie niste cioburi si franturi din suflet si minte din care sa faci un vitraliu. bafta si sa mai pui p-aici sa citeasca si ochiul nostru

LE: stiu ca e vechi topicul dar m-am gandit ca n-ar strica sa vedem ce a mai scris...
0724439080 intre orele 14:00-20:30

Last edited by alex_boo; 14-03-08 at 01:43.
alex_boo is offline  
Old 14-03-08, 12:30   #14
Strainger

Stage 5

Strainger's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]

Salut nu am mai scris de mult pe topicul asta caci am avut mult de lucru in munca mea si nici la roman nu am mai scris.

- Salut acuma sunt acasa iti asteptam telefonul tau. Ia spune ce facem diseara mergem pe undeva?
Vazand ca nu se potoleste din a fi zvapaiatic i-am explicat ca nu e bine sa iesim petru ca inainte de asta trebuie sa ne intoarcem la biblioteca sa conspectam pentru referatul pe care il aveam de predat maine. Zis si facut.
Ne-am intalnit la ora 4 si i-am adus si notitele la cursul la care lipsise.
Vali fu bucuros ca vor merge la biblioteca el fiind un tip mai zvapaiatic se gandea ca numai acolo sunt fete frumoase si poate va avea ocazia de data asta sa iasa cu vreo fatuca frumoasa, caci data trecuta nu avusese prea mare succes.
La biblioteca era o liniste deplina de auzeai si musca cum bazaie. Cei 2 s-au asazat la o masa, luasera cartile pentru referat si incep sa citeasca si sa conspecteze din ele.
Vali nu prea avea chef de scris si de citit asa ca hotarase sa plece la cafenea ca si data trecuta dar in sinea lui a zis sa mai astepte poate apare vreo fata ca numai la intalniri ii era gandul. Termina ei de facut proiectele pana la urma si plec spre casa cu gandul ca maine la scoala avea sa ia fiecare nota cuvenita pe proiecte.
Ajuns acasa ………il gaseste pe labus cu chef de joaca si se gandeste ca dupa atata studiu iar prinde bine putina joaca cu prietenul lui cel mai drag care isi imparte si bunele si relele si incepu sa se tavaleasca si sa se joace cu el.
Labus dadea fericit din codita si se vedea pe fata lui ca era fericit dupa felul cum topaia ca un iepuras si latra cu foc.
Venind timpul de culcare dupa atata zvapaiala, mama veni si il pupa pe frunte si ii spuse:
- Noapte buna ingerasul meu, dormi caci maine e o zi mare pentru tine ai de sustinut referatul la care ai lucrat cu atata zor.
Vroia sa se culce, dar nu putea deoarece se gandea la prezentarea referatului de maine si la examenele ce vor urma caci acuma era in sesiune.
Pana la urma adormi cu gandul ca maine va fi bine si va lua nota mare pe referate, atat el cat si Vali care chiar daca este el zapacit si este primul la distractie.
Diminata se trezi si ca in oricare alta dimineata labus isi astepta stapanul. Catelul se uita fix la el. Nu isi dadu seama ce era cu privirea aceea si cu o voce somnoara apuca sa spuna :
- “Buna dimineata micutule”! Azi e o zi mare pentru mine asa ca nu voi putea avea timp destul de joaca cu tine si se duse sa isi ia cina alaturi de mama si tatal sau.
Intre timp veni Vali la el si plecasera amandoi spre scoala pentru a-si sustine proiectele.

O sa mai postez dar mai rar, am ajuns la capitolul 4
Strainger is offline  
Old 17-03-08, 20:11   #15
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

zvapaiatic? lol, cuvantul nici macar nu exista in DEX si il folosesti la 2 randuri...sau cumva e licenta poetica?
a da, nici zvapaiala nu exista in DEX. si crede-ma, mi-a fost lene sa citesc intreaga ta "productie", ca se mai gaseau...
eu zic sa te lasi de chestia asta, nici macar nu ai vocabular dar visezi sa scrii romane...

trimite randurile tale unui profesor de limba romana si cere-i parerea, cred ca te va linisti.

inainte sa ai pretentia sa scrii o carte, citeste muuuuuulte carti, invata temeinic limba romana etc. daca vrei un "exercitiu" de scris incearca sa tii un jurnal (intim sau nu, as prefera sa fie intim, nu cumva sa postezi pe aici cine stie ce inutilitati).
bafta la invatat limba romana si la citit adevaratele romane.

bezz is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -