08-08-05, 16:22
|
|
 Stage 5
|
permis international?
Dragi copii, io ma car in Irlanda pt un an d zile.
Intrebarea e: imi trebuie permis de conducere international sau nu?
Am fost si la Udriste sa intreb, unu mi-a zis k da, altu k ba si al treilea k nu stie ($#@$!$@!)
Mersi
|
|
|
08-08-05, 16:43
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators] [4 Speed Squad] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [PARTICIPANT CURSE] [VW]
|
Pentru a fi sigur ca nu vei avea probleme la vreun control ar fi bine sa ti-l faci...
Quote:
Permisul International de Conducere (PIC) se elibereaza persoanelor care conduc autoturisme pe parcurs strain, fiind o traducere legalizata a permisului national romanesc in 5 limbi de circulatie internationala si recunoscut de toate statele semnatare ale Conventiei asupra Traficului Rutier de la Viena din 1968, printre aceste state numarandu-se si toate tarile din Spatiul Schengen.
Iata cateva din motivele pentru care este recomandat sa avem un asemenea document in buzunar atunci cand iesim din Romania la volanul unui automobil.
1. Permisul International de Conducere asigura deplina legitimitate in circulatia rutiera Internationala. Acest permis este eliberat in exclusivitate de catre Automobil Clubul Roman. Forma si continutul sau au fost stabilite prin Conventia Internationala de Circulatie Rutiera de la Viena din 8 noiembrie 1968, fiind identice in toate tarile.
2. Automobil Clubul Roman elibereaza aceste permise cetatenilor romani domiciliati pe teritoriul României, posesori de permis de conducere national cu o vechime de minimum 1 an de la dobandire, si care se deplaseaza in strainatate cu autovehicule proprietate personala, precum si soferilor profesionisti.
Cetatenilor straini li se pot elibera asemenea permise numai daca sunt rezidenti sau au domiciliul in Romania si daca poseda permisul de conducere romanesc.
Valabilitatea PIC-ului este de 1 an de la data eliberarii si in nici un caz nu depaseste valabilitatea permisului national in baza caruia a fost eliberat.
3. Permisul International de Conducere scuteste pe posesorul sau de a purta asupra sa pe teritoriul strain o traducere legalizata a Permisului National de Conducere, in 5 limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, germana, spaniola, rusa) sau de transcriere a acestuia in caracterele limbii nationale ale statului respectiv. In caz contrar conducatorul auto poate fi obligat de organele de politie sa caute traducator autorizat si sa realizeze aceasta traducere pe teritoriul statului respectiv contra unei taxe considerabile, la care se adauga taxa notariala de legalizare.
PIC-ul inceteaza a mai fi valabil intr-un stat daca titularul sau si-a stabilit aici resedinta obisnuita.
Pentru eliberarea Permisului International de Conducere sunt necesare:
- Permisul de Conducere National si o copie a acestuia;
- 2 fotografii tip pasaport
|
ps: si cica e recomandat sa ai si vesta reflectorizanta... ca sunt prin Europa controale la care te mai intreaba si de asa ceva
Quote:
Vesta reflectorizanta: obligatorie in unele tari din Europa!
Atentie, reguli noi cand calatoriti in Europa cu automobilul! In Portugalia, Spania, Italia, Ungaria, Austria, s-a introdus obligativitatea existentei in dotarea automobilului a unei veste reflectorizante.
Vesta se va utiliza in caz de pana de orice tip, persoana care se afla in afara autoturismului aflat in pana fiind obligata sa poarte aceasta vesta.
Foarte curand, aceasta obligativitate va avea caracter general pe teritoriul Uniunii Europene, tarile care au introdus-o facand demersuri in acest sens.
|
|
|
|
08-08-05, 16:58
|
|
 Stage 5
|
Väleeu, pai sa dau 4 milioane pe o traducere legalizata???
Mai bine bag banii astia intr-o asigurare medicala
Vesta mi-o iau k deh, e trendy verdele ala
Aa, da, sa nu uit, io nu merg cu masina pana in irlanda, iau avionu`, da` acolo o sa am masina si cine stie, poate au un alt regim unde nu tre sa ai carnet d-asta \"special\"
|
|
|
09-08-05, 21:34
|
|
|
Banned
 Stage 5
|
Conform Decretului pt scoala de soferi:
Art. 225 (1) Permisul de conducere eliberat de autoritatile romane este valabil in circulatia internationala pe teritoriul statelor care au aderat la Conventia asupra circulatiei rutiere incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania.
Deci...ar trebui sa intrebi pe cineva de la ACR...ca ei elibereaza aceste permise, deci trebuie sa stie care state au nevoie de permisul international.
|
|
|
09-08-05, 22:56
|
|
 Stage 5
|
Mersi, o sa le dau un tel
|
|
|
16-09-05, 14:45
|
|
General Supervisor
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"CataNOS\"
|
ai vb cu ei? ce ti-au spus?
|
|
|
16-09-05, 15:38
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
io stiam de 3 ani,nu de 1 an
oricum mie imi convineeeeee
|
|
|
17-09-05, 00:44
|
|
 Stage 5
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"aleks\"
Quote:
|
Originally Posted by \"CataNOS\"
|
ai vb cu ei? ce ti-au spus?
|
Pai... dupa ce am vb cu ei si cu cineva d la politie mi-am dat seama k permisul asta international e o abureala. Chestia asta nu e decat o traducere legalizata a permisului p care dai o gramada de bani.
Politistul mi-a zis k atata timp cat permisul este tradus nu are sens sa imi iau permis de-asta international.
Acr is tepari fratilor
Bafta
|
|
|
|
|