Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 27-07-07, 14:06   #1
TSC-Us

Stage 5
 
TSC-Us's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,697
Member of:
[RENAULT]
[Opel]
[VW]
[SUBARU]
Default Centura de siguranta pentru caini si pisici

In Belgia, Institutul pentru siguranta traficului insista ca animalele sa poarte o centura de siguranta speciala.

In Belgia, cercetatorii au ajuns la concluzia ca este nevoie de existenta unor reglementari pentru soferii care isi transporta cu masina animalele de companie. Institutul belgian pentru siguranta traficului (IBSR) afirma ca un animal care nu este legat intr-un vehicul in miscare reprezinta un real pericol pentru sofer. Atentia acestuia poate fi distrasa sau manevrele sale pot fi constranse de animal. Mai mult decat atat, in cazul unui accident, animalele de companie devin adevarate proiectile care pot rani pasagerii.

Werner De Dobbeleer, purtator de cuvant al IBSR, a declarat ca "animalele trebuie sa poarte un sistem de prindere fie ca sunt transportate in portbagaj fie ca se afla pe bancheta din spate." De Dobbeleer recomanda ca soferii sa cumpere pentru patrupedele lor hamuri speciale care sa poata fi prinse de centurile de siguranta sau de elementele din portbagaj.

Soferii belgieni s-au conformat deja noilor recomandari si au instalat o plasa separatoare intre ei si animalele de companie. De Dobbeleer insa nu este de acord cu aceasta masura pentru ca desi soferul este protejat, animalul nu se va bucura de siguranta in cazul unei coliziuni si crede ca un ham special ar rezolva ambele probleme.

Legislatia belgiana nu include nici o reglementare speciala pentru animalele de companiei care calatoresc cu masina insa prevede ca incarcatura sa fie intotdeauna prinsa intr-un mod sigur, regula care este valabila, prin analogie, si pentru patrupede.
Attached Images
File Type: bmp untitled.bmp (162.8 KB, 31 views)
__________________
TSC-Us is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -