Ok.. Legat de exprimare, imi cer scuze... Chiar nu mi-am dat seama, dar se poate sa fie cum spuneti voi, ca eram obosit si ametit dupa atatea cautari in legislatia rutiera
Georgeb> sunt de acord cu tine, dar tine cont ca sunt si o gramada care au trecut de 18 ani, au carnetul (dumnezeu stie cum) si conduc mai rau ca pustanii fara permis. Iar legat de condus si varsta, nu pot spune decat un singur lucru:
https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?p=89350#89350 Alerg dupa fete, si o sa mai alerg si dupa majorat (facea misto prietena mea de mine ca ea e mai mica cu un an, si dupa ce fac eu 18 ani o sa fie caz penal daca ... intelegeti voi

) si fac ce vreau si faptul ca imi iau permis nu inseamna ca imi iau si viata in maini si trebuie sa imi fac singur rost de toate.
Eu NU ma gandesc sa ma plimb cu masina pe bulevard, eventual sa mai dau si 2 cerculete la semafor. In primul rand ca nu sunt la prima abatere, am mai mers cu un instructor (chit ca dupa lege n-am voie) si am invatat. Va trebui sa mai fac inca o data scoala legal dupa ce fac 18 ani, dar inainte as vrea sa ma mai duc in poligon. Am prieteni care merg, dar nu stiu daca e legal sau nu. Si n-am chef sa-i faca dosar penal lui taica-miu ca mi-a dat masina (si normal ca ma duce cineva pana acolo si ma aduce inapoi..eu urc doar in poligon)
In alta ordine de idei, voi vorbiti de 2 lucruri diferite. Ce e in Franta si in America si in alte locuri este modalitatea lor de a face scoala. Am o prietena de varsta mea care a plecat in America si mi-a explicat cum sta treaba. Faci scoala si dai un examen prin care arati ca stii sa conduci si teoria. Apoi primesti un permis care iti da voie sa conduci, cat timp in dreapta se afla obligatoriu o alta persoana care are permis de cel putin un an(daca mergi fara acea persoana e la fel de grav ca si cum n-ai avea deloc permis). Cand faci 18 ani mai dai un examen pe care daca il iei, iti iei adevaratul permis.
Masinutele alea sunt alta treaba! Au motor mic, maxim 550kg si se pot conduce de la 16 ani cu carnet de tipul B1! Stiu ca in legislatia noua a aparut si la noi acest tip de permis, dar nu stiu daca e doar teoretic sau chiar poti sa ti-l iei (pentru ca n-am auzit pe nimeni sa-l fi luat).
Oricum, mersi mult de sfaturi si tot respectul meu pentru cei de pe forumul asta care nu ii desconsidera pe \"pustani\" doar pentru ca s-au nascut mai tarziu! Greu mai gasesti astfel de oameni...