Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Reply

Thread Tools
Old 13-01-05, 19:21   #1
anothem

Stock

Default Poligon (fara permis)

Salutare! Oameni buni, am si eu o mare nelamurire si nu am reusit pana acum deloc sa gasesc un raspuns sigur: am voie sau nu in poligon? Evident, nu am permis, am 17 ani, si nu mai am mult de mers pana sa trec pragu' sa fac scoala si sa iau permisu'. Si nu e vorba atat ca mor de nerabdare, dar am mai mers eu cu masina si am vazut ca le am eu, dar nu e asa simplu pe cat pare si nu am chef sa dau examenu' de vreo 5 ori si nici sa dau spaga la garda. Si chiar vreau sa imi iau permisu' ca ma plimb mult de colo-colo si imi pierd juma' de zi in ***urile astea de statii. Si am zis ca ar fi o idee buna sa ma mai dau putin, chiar daca nu e in trafic ca ma mai obisnuiesc cu condusul si dupa aia e mai usor sa fii atent la toate alea.
Acu'... unii zic ca ai voie in poligon, pt ca in lege scrie ca n-ai voie pe drumul public, si poligonu' nu e drum public. Da'.. eu ma gandesc ca daca n-am voie nici sa fac scoala aia nenorocita inainte sa am 18 ani, cum draq sa imi dea voie sa ma plimb, si fara comanda dubla si instructor prin poligon? Eh si ma pot impaca cu gandul ca nu se poate, dar ca s-ar putea sa am voie si eu stau degeaba nu suport.

Si am cautat eu ce am cautat, dar nu am ajuns la nici o concluzie. Poate ma poate ajuta cineva?
anothem is offline   Reply With Quote
Old 13-01-05, 19:41   #2
georgeb

Stage 5

georgeb's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]

in primul rand scrie mai frumos. incearca sa-ti aduni gandurile inainte sa te pui pe scris. prea le trantesti cum iti trec prin cap fara nici o ordine logica .

apoi. asteapta sa implinesti 18 ani !!! la varsta aia trebuie sa alergi dupa fete , sa-ti traiesti viata ! o sa vina ziua cand o sa ai permis si o sa-ti aduci aminte de zilele de libertate cand nu te freca nimeni la menta , si cand puteai sa faci ce vrei.
georgeb is offline   Reply With Quote
Old 13-01-05, 22:54   #3
luca

Stage 5

luca's Avatar

Member of:
[2 Roti]

Pe drumurile publice nu ai voie fara carnet, poligonul nu e drum public deci cred ca ai voie.
P.S. Nu te lua dupa George, fa ce vrei ce draku doar e viata ta.
Old 14-01-05, 00:26   #4
Toto - BOD

Presedinte Insane Racers

Stage 5

Toto - BOD's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

1. ii dau dreptate lu georgeb in ceea ce priveste modul tau de a te exprima! (dar se accepta... esti la inceput este vorba de emotia pe care o ai!)

2. nu-i mai dau dreptate lu georgeb... de fapt nici nu prea am inteles ce vrea sa zica! nu vad de ce n-ai alerga dupa fete si la 18 ani... nu vad ce legatura are libertatea cu permisul... Poti sa fi om liber si cu permis in buzunar!!

3. ai voie sa conduci pe poligon... daca nici acolo n-ai voie atunci unde sa mai inveti sa conduci? ca doar d-aia e poligon...

www.rensit.ro
www.clubclio.ro
Toto - BOD is offline   Reply With Quote
Old 14-01-05, 08:01   #5
georgeb

Stage 5

georgeb's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]

ma oameni buni . am tot vazut pe forumul asta cum ii incurajati si pasuiti pe cei fara carnet. dumnezeule mare , pai se urca unul de 12-14 ani la volan omoara pe cineva si de ce ? ca a vazut el pe unul de 16 ani care facea la fel sau ca a vazut pe altul care facea la fel si n-avea permis .

vorbim de vietile oamenilor aici.
Old 14-01-05, 10:27   #6
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

daca se urca il baga in belea pe ala care i-a dat masina si isi baga si parintii la belele. deci sa aiba grija al lui de el sa nu faca bele nu noi.

partea 2 e ca omul a intrebat daca are voie in poligon, eu cred ca da, deoarece nu e drum public, acuma ar fi bine sa mai fie si cineva care sa-i duca masina pana acolo si sa i-o duca acasa de preferat noaptea sau cand nu e nimeni pe acolo ca sa se poata plimba in voie fara teaca ca de peste vre unul cu scoala.
200SX is offline   Reply With Quote
Old 14-01-05, 11:03   #7
Toto - BOD

Presedinte Insane Racers

Stage 5

Toto - BOD's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

eu i-am raspuns la intrebare? vroiai sa-l mint si sa-i zic ca nu se poate! de ce? eu am invatat sa conduc de la 7-8 ani... am invatat pe poligon... am mers pe drumuri nepublice... si nu am omorat pe nimeni!
Din cate vad eu el are 17 ani... se apropie de 18 deci pot sa zic ca este deja constient de ceea ce face... si daca nu are vre'o lipsa la cap isi da seama ce trebuie sa faca si ce nu! In Franta se conduce de la 16 ani spre exemplu... numesc ei \"Conduite accompagnée\" si conduc pe drumurile publice atata timp cat au in dreapta pe cineva cu permis!
Old 14-01-05, 11:23   #8
georgeb

Stage 5

georgeb's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]

si au masini pana in 50 cc sunt niste chestii la care le spun voituretes . mici si urate

si la noi poti conduce asa ceva de al 16 ani . au vit max pe la 50km/h parca.
Old 14-01-05, 12:40   #9
shadow

Presedinte AfterDark Racing

Stage 5

shadow's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

In poligon poti sa conduci fara permis deoarece nu e drum public, dar daca faci vreun accident compania de asigurari nu iti va da banii!!!
shadow is offline   Reply With Quote
Old 14-01-05, 13:02   #10
Toto - BOD

Presedinte Insane Racers

Stage 5

Toto - BOD's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"georgeb\"
si au masini pana in 50 cc sunt niste chestii la care le spun voituretes . mici si urate

si la noi poti conduce asa ceva de al 16 ani . au vit max pe la 50km/h parca.
la alea de zici tu nu-ti trebuie nici un fel de permis (sper sa nu gresesc)! La ce ma refer eu iti trebuie permis! un permis pentru care trebuie sa faci scoala, pentru care dai un examen dar mai usor... iar cand ajungi la 18 ani se dau alte examene... Acest \"conduite accompagnée\" este practic o continuare a scolii... o exersare!
Varul meu care locuieste in Fr. a avut un astfel de permis... a condus cu tatal sau, pe masina tatalui sau, care este un vw sharan de 2000 cmc...
Old 14-01-05, 14:29   #11
anothem

Stock

Ok.. Legat de exprimare, imi cer scuze... Chiar nu mi-am dat seama, dar se poate sa fie cum spuneti voi, ca eram obosit si ametit dupa atatea cautari in legislatia rutiera

Georgeb> sunt de acord cu tine, dar tine cont ca sunt si o gramada care au trecut de 18 ani, au carnetul (dumnezeu stie cum) si conduc mai rau ca pustanii fara permis. Iar legat de condus si varsta, nu pot spune decat un singur lucru: https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?p=89350#89350 Alerg dupa fete, si o sa mai alerg si dupa majorat (facea misto prietena mea de mine ca ea e mai mica cu un an, si dupa ce fac eu 18 ani o sa fie caz penal daca ... intelegeti voi ) si fac ce vreau si faptul ca imi iau permis nu inseamna ca imi iau si viata in maini si trebuie sa imi fac singur rost de toate.

Eu NU ma gandesc sa ma plimb cu masina pe bulevard, eventual sa mai dau si 2 cerculete la semafor. In primul rand ca nu sunt la prima abatere, am mai mers cu un instructor (chit ca dupa lege n-am voie) si am invatat. Va trebui sa mai fac inca o data scoala legal dupa ce fac 18 ani, dar inainte as vrea sa ma mai duc in poligon. Am prieteni care merg, dar nu stiu daca e legal sau nu. Si n-am chef sa-i faca dosar penal lui taica-miu ca mi-a dat masina (si normal ca ma duce cineva pana acolo si ma aduce inapoi..eu urc doar in poligon)

In alta ordine de idei, voi vorbiti de 2 lucruri diferite. Ce e in Franta si in America si in alte locuri este modalitatea lor de a face scoala. Am o prietena de varsta mea care a plecat in America si mi-a explicat cum sta treaba. Faci scoala si dai un examen prin care arati ca stii sa conduci si teoria. Apoi primesti un permis care iti da voie sa conduci, cat timp in dreapta se afla obligatoriu o alta persoana care are permis de cel putin un an(daca mergi fara acea persoana e la fel de grav ca si cum n-ai avea deloc permis). Cand faci 18 ani mai dai un examen pe care daca il iei, iti iei adevaratul permis.
Masinutele alea sunt alta treaba! Au motor mic, maxim 550kg si se pot conduce de la 16 ani cu carnet de tipul B1! Stiu ca in legislatia noua a aparut si la noi acest tip de permis, dar nu stiu daca e doar teoretic sau chiar poti sa ti-l iei (pentru ca n-am auzit pe nimeni sa-l fi luat).

Oricum, mersi mult de sfaturi si tot respectul meu pentru cei de pe forumul asta care nu ii desconsidera pe \"pustani\" doar pentru ca s-au nascut mai tarziu! Greu mai gasesti astfel de oameni...
anothem is offline   Reply With Quote
Old 14-01-05, 15:54   #12
georgeb

Stage 5

georgeb's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]

frumos raspuns asta chiar imi place.

pai fara suparare si noi am fost pustani la un moment dat
Old 14-01-05, 18:07   #13
Toto - BOD