21-04-06, 08:26
|
|
Stage 3
|
Meteorit cazut ieri in bacau
Undeva in zona Comanesti-Moinesti a cazut ieri pe la 9 dimineatza un meteorit destul de mare, zgomotul exploziei auzindu-se pe o raza de 60km. Nu se stie mare lucru, presa nu a reactionat inca. Daca sunteti careva din zona bagati aici detalii. Am inteles de la niste cunoscuti ca zona e izolata acum de armata.
http://www.hotnews.ro/articol_47024-...entificata.htm
|
|
|
21-04-06, 08:40
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [4Rally]
|
Re: Meteorit cazut ieri in bacau
Man eu sunt la 40km de Camanesti si n-am auzit nimic si nici n-am vazut T.A.B.-uri trecand p-aici. Poate altcinva stie mai multe...
|
|
|
21-04-06, 08:49
|
|
Stage 3
|
mie mi-a spus cineva din zemes ca s-a auzit destul de tare, poate a exagerat cu 60km .. (?)
|
|
|
21-04-06, 09:05
|
|
Purtator cuvant SUN RACERS
 Stage 5
Member of: [Sun Racers] [Opel]
|
zona nu este izolata de armata LOL poate doar cauta ceva acolo ...
caut situ si va arat ...am gasit si eu ceva interesant !
|
|
|
21-04-06, 22:23
|
|
Stage 3
|
Zeci de mii de oameni, pe o arie de sute de kilometri patrati, au resimtit, ieri dimineata, in jurul orei 9, o bubuitura extrem de puternica. Centrul exploziei pare sa fi fost in zona Comanesti, din judetul Bacau, acolo unde, spun unii, s-a zguduit pamintul si au zanganit ferestrele. Zgomotul a fost auzit pina la Bacau, la 50 de kilometri departare, dar si in judetele Neamt si Covasna. La Comanesti, Onesti, Darmanesti, Asau, Palanca sau Agas, localitati grupate pe Valea Trotusului, dar si la Moinesti, Tescani si Lucacesti si chiar Horgesti, bubuitura a panicat foarte multa lume. "Pe la ora noua fara zece ma indreptam de la Bacau spre Lucacesti, unde locuiesc, si m-a sunat sotia, care mi-a spus ca este foarte speriata, in casa, din cauza unui zgomot foarte puternic", ne-a declarat un localnic, pe nume Nelu Fartade. "Eu eram la frizerie, in Comanesti, cind au inceput sa se zguduie ferestrele. S-a auzit si explozia si am zbughit-o cu totii afara. Dar n-am vazut nimic", a spus un alt barbat. "Casa mea s-a zguduit din temelii. A fost o bubuitura puternica, urmata de un zgomot ciudat, in descrestere, ca un fisiit", spune si un localnic din Asau. Aceeasi ora a exploziei si aceleasi amanunte despre intensitatea sunetului au fost confirmate si de alte multe persoane. Nimeni, insa, nu a vazut nimic neobisnuit, nici pe cer, nici prin imprejurimi. Ca explozia s-a auzit pina la Bacau a confirmat si comandantul Aeroportului Bacau, Cristian Stanciu, dar si alti oameni, care au descris sunetul ca pe unul neobisnuit, de intensitate relativ redusa, si care venea de sus.
http://www.ziaruldebacau.ro/index.php?articol=11963
|
|
|
21-04-06, 22:39
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [FORD] [FOTO]
|
aha si pana la urma faza cu meteoritu nu o zice nimeni nicaieri.... sau e ceva uft (t de la thing  ) ) .......
|
|
|
22-04-06, 01:21
|
|
 Stage 5
|
Ciudat e ca inca nu s-a mediatizat acest lucru
|
|
|
22-04-06, 03:09
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
a fost dat p la tv .. spericiile speciale si secrete .. bla bla cica cerceteaza .. politia la fel .. si au avansat cateva ipoteze .. una k fiind explozie in subteran .. si s`a ajuns pana la ozn ...
|
22-04-06, 15:39
|
|
Stage 3
|
de fapt asta era articolul complet..
► o uriasa bubuitura a panicat, ieri dimineata, po****tia din zone intinse ale judetului ► zgomotul a fost auzit si in judetele Covasna si Neamt ► centrul exploziei pare sa fi fost in zona Comanesti, dar autoritatile au incercat in zadar sa afle sursa zgomotului ► radarele Aviatiei nu au semnalat aparate de zbor in zona, asa ca singura ipoteza ramasa in picioare este a exploziei unui corp meteoric ► aseara, primarul din Comanesti a trimis in munti o echipa de cercetare, unde se pare ca a fost zarit fum iesind din padure
Zeci de mii de oameni, pe o arie de sute de kilometri patrati, au resimtit, ieri dimineata, in jurul orei 9, o bubuitura extrem de puternica. Centrul exploziei pare sa fi fost in zona Comanesti, din judetul Bacau, acolo unde, spun unii, s-a zguduit pamintul si au zanganit ferestrele. Zgomotul a fost auzit pina la Bacau, la 50 de kilometri departare, dar si in judetele Neamt si Covasna. La Comanesti, Onesti, Darmanesti, Asau, Palanca sau Agas, localitati grupate pe Valea Trotusului, dar si la Moinesti, Tescani si Lucacesti si chiar Horgesti, bubuitura a panicat foarte multa lume. "Pe la ora noua fara zece ma indreptam de la Bacau spre Lucacesti, unde locuiesc, si m-a sunat sotia, care mi-a spus ca este foarte speriata, in casa, din cauza unui zgomot foarte puternic", ne-a declarat un localnic, pe nume Nelu Fartade. "Eu eram la frizerie, in Comanesti, cind au inceput sa se zguduie ferestrele. S-a auzit si explozia si am zbughit-o cu totii afara. Dar n-am vazut nimic", a spus un alt barbat. "Casa mea s-a zguduit din temelii. A fost o bubuitura puternica, urmata de un zgomot ciudat, in descrestere, ca un fisiit", spune si un localnic din Asau. Aceeasi ora a exploziei si aceleasi amanunte despre intensitatea sunetului au fost confirmate si de alte multe persoane. Nimeni, insa, nu a vazut nimic neobisnuit, nici pe cer, nici prin imprejurimi. Ca explozia s-a auzit pina la Bacau a confirmat si comandantul Aeroportului Bacau, Cristian Stanciu, dar si alti oameni, care au descris sunetul ca pe unul neobisnuit, de intensitate relativ redusa, si care venea de sus.
Bursa zvonurilor
Si chiar daca este cert ca ceva s-a intimplat, autoritatile au incercat in zadar sa afle ce anume. Si cum in judet au cazut destul de multe avioane militare de-a lungul anilor, primul gind s-a indreptat spre un asemenea eveniment. Ipoteza a fost infirmata insa de comandantul Bazei Aeriane Bacau, care a precizat ca nici un avion militar nu s-a ridicat de la sol in ultimele doua zile. "Singura decolare de astazi a fost aceea a unui elicopter, pe care l-am trimis sa survoleze zona. Dar nu s-a descoperit absolut nimic pe sol care sa indice o eventuala explozie", a spus comandorul Virgil Ristea, comandantul Bazei Aeriene Bacau. Radarele turnului de control de Aeroportul Bacau nu au indicat nici prezenta vreunui avion civil in zona. "Din aviatia civila, singurul care ar fi putut sparge zidul sonic este avionul Concorde, ori acelea nu au ruta pe la noi si nici nu mai sint in exploatare de citiva ani. Am informatii ca unda de soc s-a resimtit in trei judete: Bacau, Covasna si Neamt", a precizat comandorul Gelu Miron, ofiterul de relatii cu presa al Bazei Aeriene Bacau. Urmatoarea ipoteza a vizat operatiunile de dezafectare a minelor de la Comanesti, inchise de ceva vreme, si supuse imploziilor controlate. Numai ca, dupa cum a afirmat primarul din Comanesti, Viorel Miron, ieri nu a fost programata nici un fel de actiune de acest gen. "Intr-adevar, era anuntata o explozie controlata la mina, in zona Ral, dar s-a renuntat la ea, deci nu se poate lua in calcul. Singura explicatie logica ar fi aceea ca prin zona a survolat un avion supersonic care a efectuat o trecere de la viteza subsonica la cea sonica sau invers, iar spargerea zidului sonic sa fi produs acest zgomot", ne-a declarat generalul Nicolaie Rugina, comandantul Inspectoratului Judetean de Jandarmi. Nici de la Aerostar, societatea care face zboruri de testare a avioanelor si produce armament, nu am primit vreo lamurire. "Habar nu am despre ce vorbiti. Eu sint la Bucuresti si privesc si eu uluit la televizor ce se transmite din zona. Nu am nici avioane nici arme care sa produca asa ceva", ne-a spus si Gelu Filip, directorul general al Aerostar Bacau.
Intra in scena meteoritul
Si fiindca tot au negat prezenta vreunui avion in zona, aviatorii au lansat ipoteza ca zgomotul ar putea sa fi provenit de la dezintegrarea unui meteorit, ceea ce ar fi explicat si aria mare de raspindire a bubuiturii. Lucru pe care l-a sustinut si locotenent-colonelul Catalin Felegeanu, de la Protectia Civila: "Un asemenea bang sonic poate proveni doar de la un meteorit sau de la un avion". La solicitarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, Baza Aeriana a trimis in zona Comanesti un elicopter pentru a inspecta muntii si a gasi, eventual, sursa de zgomot. Survolul, care s-a limitat la aria muntoasa din judetul Bacau, nu a descoperit insa nimic. Seful Politiei din Comanesti, comisarul Mircea Chiriac, a sustinut si el ipoteza caderii unui meteorit. Cert este ca, aseara, oamenii sai au fost trimisi pina si pe virful Lapos, din apropierea orasului, unde se afla un important nod de telecomunicatii din zona Moldovei si Ardealului, ca sa inspecteze zona. "Soarta unui corp care intra in atmosfera depinde de masa lui. Daca are citeva zeci de tone, va produce un crater. Daca are doua-trei sute de kilograme, explodeaza la o inaltime de citeva sute de metri deasupra solului. In acest caz, urmele fenomenului sint mai greu de depistat si, daca s-a produs deasupra unei paduri, urmele sale nu trebuie cautate in sol, ci in scoarta copacilor. Fenomene de acest gen sint destul de frecvente", ne-a declarat Dan Mitrut, vicepresedinte al Societatii Astronomice Romane de Meteori.
Ultima ora
Aseara, la inchiderea editiei, situatia a capatat noi dimensiuni, dupa ce o femeie din cartierul comanestean Laloaia a sunat la Primarie si a povestit cum copiii ei au zarit la mare distanta, pe un versant de munte, cum iese fum din padure. "Chiar acum pregatesc un echipaj de politisti comunitari ca sa il trimit in zona. Femeia a povestit ca unda de soc s-a simtit precum un cutremur. Zona respectiva este greu accesibila, in munti, la circa o ora de mers pe jos. Cade noaptea, dar trebuie sa aflam ce s-a intimplat", ne-a declarat primarul Viorel Miron.
|
|
|
22-04-06, 21:17
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [FORD] [FOTO]
|
sa ne ti la curent daca mai afli ceva ca devine interesant
|
|
|
22-04-06, 22:25
|
|
Stage 3
|
draq stie ce e, vom vedea
|
|
|
25-04-06, 16:48
|
|
Stage 3
|
Daca era meteorit si facea atat zgomot sigur ridica destul praf in aer si se vedea unde a cazut!
|
|
|
28-04-06, 12:03
|
|
 Stage 4
|
WOW.... au venit extraterestrii!!!
...care stati p langa, luati un binoclu si spionati :P
|