Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Reply
 
Thread Tools
Old 25-06-09, 14:51   #1
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Top

Top 15 cele mai stupide morti din istorie

Unii sunt celebri in viata, iar dupa moarte sunt uitati. Altii ajung vedete de abia cand mor tocmai gratie modului stupid in care reusesc performanta asta. Mai exista si rarele cazuri de personalitati care nici in moarte nu pot sa nu iasa in evidenta.
In general, moartea e inevitabila si trista, insa, in unele cazuri, un deces absurd iti poate descreti involuntar fruntea.

1. Fostul presedinte francez, Felix Faure, a murit (fericit), in 1899, in propriul birou in timp ce amanta sa ii facea sex oral.

2. Cantaretul francez Claude Francois, care a compus varianta originala a melodiei My Way, a murit electrocutat in timp ce incerca sa schimbe un bec in cada plina cu apa.

3. Leslie Harvey, chitaristul trupei Stone the Crows, a murit pe scena in 1972, electrocutat de microfonul la care canta.

4. O alta moarte cel putin bizara este a dramaturgului Tennessee Williams, care, in anul 1983, a fost gasit mort in camera de hotel, dupa ce s-a inecat cu un dop de sticla. Era mort de beat.

5. Poate cea mai controversata moarte este cea a prezentatoarei TV Christine Chubbuck, angajata a postului de televizune Channel 40. Aceasta a anuntat in timpul unei emisiuni ca va urma o premiera absoluta: a scos un revolver si s-a impuscat in cap. Imaginile au fost transmise in direct.

6. In 2005, Lee Seung Seop, un coreean in varsta de 28 de ani, s-a prabusit intr-un internet cafe, dupa ce jucase Starcraft & World of Warcraft timp de aproximativ 50 de ore consecutiv. Cu sase saptamani inainte de moartea sa, fusese concediat pe motiv ca lipsea de la serviciu pentru a-si petrece timpul jucandu-se pe computer.

7. In 1923, jocheul Frank Hayes a suferit un atac de cord in timpul unei curse. Calul sau, Sweet Kiss, a terminat pe primul loc, Hayes devenind astfel primul jocheu mort care a castigat vreodata o cursa.

8. Un barbat din Texas , SUA, care nu putea sa inghita alcool din cauza unor probleme medicale la gat. Nu a renuntat la alcool, ci a incercat sa il introduca in organism prin rect, printr-o procedura similara celei prin care se face o clisma. A murit dupa ce si-a introdus in organism doua sticle de sherry de 1,5 litri.

9. Un barbat din West Virginia a fost zdrobit sub resturile unui hambar, dupa ce a taiat cu o drujba un stalp de sustinere si a facut ca toata cladirea sa-i cada in cap.

10. Doi tineri din Carolina de Sud, sot si sotie, au fost gasiti in coma, goi pe strada. Mister mare, nu prezentau urme de violenta. S-a investigat atent si le-au fost gasite hainele pe un acoperis tuguiat de deasupra locului unde au fost descoperiti. Se pare ca au cazut in timp ce incercau sa faca dragoste.

11. Un om a murit inecat in piscina. Nimic ciudat pana aici. Insa trebuie spus ca e cel putin stupid sa te ineci in piscina la o petrecere la care erau prezenti in jur de 200 de salvamari. S-a intamplat in 1985, la petrecerea organizata de salvamarii din New Orleans , pentru a sarbatori incheierea sezonului fara niciun deces. La sfarsitul patrecerii a fost gasit in piscina corpul neinsufletit al lui Jerome Moody in varsta de 31 de ani. Nimeni nu a observat pana atunci ca omul plutea fara suflare.

12. Hans Steininger a fost relativ celebru pentru ca avea cea mai lunga barba din lume: de 1,4 metri. Barba insa l-a si ucis. In anul 1967 a avut loc un puternic incediu, in timpul caruia, incercand sa fuga, Steininger s-a impiedicat de propria barba si si-a rupt gatul.

13. In 1991, Yooket Paen a murit in timp ce se plimba prin ferma sa. A alunecat intr-o groapa, in cadere s-a agatat de un cablu de curent si s-a electrocutat. La inmormantare, sora sa, aratand cum s-a intamplat nefericitul eveniment, a alunecat si a atins acelasi fir. A decedat si ea tot prin electrocutare.

14. Un barbat din Illinois a pariat cu un prieten ca, dintre ei doi, va sta cel mai mult intins pe sine in calea unui tren care se apropie. A castigat.

15. In 1990, un magician amator a murit in timp ce incerca sa faca o cascadorie numita 'ingropat de viu'. S-a asezat intr-un sicriu din sticla construit de el si a fost coborat intr-o groapa. Aceasta a fost partial acoperita cu pamantul scos, iar echipa care il ajuta a turnat beton pentru a umple groapa. La un moment dat, acestia si-au dat seama ca betonul a spart sicriul, iar cand l-au scos, au constatat decesul.
__________________
DelSol D13Z6
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 14:56   #2
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Topul celor mai înalte femei din lume

Cum credeti ca ar fi sunat povestea lui Gulliver, daca personajul principal ar fi fost... femeie?

Dar daca nu am vorbi despre una ci despre 10 femei gigantice, care ar face orice barbat sa se simta ca si cum ar fi unul dintre piticii din jurul Albei-ca-Zapada?

Daca esti cat Monica Columbeanu si te consideri prea inalta, relaxeaza-te, pentru ca vei simti exact contrariul dupa ce vei vedea galeria foto cu cele mai inalte femei din lume .

10. Heather Greene din Stalele Unite masoara 196 cm.


9. Rita Miniva Besa din Statele Unite masoara 203 cm.


8. Caroline Welz din Germania masoara 206 cm.


7. Malee Duangdee din Tailanda masoara 208 cm.


6. Gitika Srivastava din India masoara 211 cm.


5. Malgorzata Dydek din Statele Unite masoara 212 cm.



4. Uljana Semjonova din Letonia masoara 213 cm.


3. Zainab Bibi din Pakistan masoara 218 cm.


2. Sandy Allen din Statele Unite masoara 232 cm.


1. Yao Defen din China masoara 233 cm.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 14:57   #3
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 6 hoteluri in care sa iti petreci macar o noapte!

Atunci cand te vei intoarce dintr-o vacanta , trebuie sa ramai cu o impresie buna si despre hotelurile in care ai stat.

Daca esti o persoana mai nonconformista, careia ii place sa experimenteze, atunci urmatoarele hoteluri sunt tocmai bune sa le vizitezi.

Spre exemplu, ti-ai putea petrece o noapte intr-o camera-capsula, cu doar 3.500 de yeni. Capsule Inn Akihabara, Japonia, este un hotel unic in lume prin camerele sale.

Fiecare camera-capsula are 2 metri patrati si este dotata cu televizor, radio si internet.


Un alt hotel neobisnuit prin camerele, mai bine zis paturile pe care le pune la dispozitie turistilor este Propeller Island City Lodge, din Berlin, Germania. Hotelul are 31 de camere si seamana cu o galerie, dupa cum sunt acestea asezate. Aici nu vei gasi un pat normal, ca cel de acasa, ci niste sicrie (cu cruci cu tot). Pare cam infiorator sa te intinzi intr-un sicriu inainte de termen (intelegi ce vreau sa spun), dar macar pentru o noapte.... merita. Fiecare din cele 31 de camere are un alt specific. Interesant, nu?


Investitorii s-au apucat de constructii de hoteluri in apa, dupa insule private si alte constructii de lux. Intr-adevar acest hotel iti ofera posibilitatea sa iei masa sau sa adormi privind flora si fauna existente. Hotelul Poseidon din Fiji va fi unul dintre cele mai de luxoase hoteluri din lume. Se va deschide in 2010.


Dupa ce am dormit prin sicrie, in apa si capsule este randul tevilor.

Undeva in Austria exista un hotel care a transformat "banalele" tevi in camere de hotel. Strictul necesar iti este asigurat, adica tv, minibar, dus sau toaleta). Cat te costa? Oamenii de acolo spun "pay as you wish", fiecare plateste cat isi permite, dar astfel incat proiectul (hotelul) sa reziste. Oare daca la noi ar spune cineva aceleasi vorbe, in cat timp ar disparea afacerea?


Si in Suedia exista un hotel de gheata, tot asa cum si noi avem la Balea.

Hotelul temporar este sculptat in gheata, integral. Nu duc lipsa de clienti, deoarece turistii se arata mereu interesati sa incerce lucruri noi.

Paturile sunt construite din gheata si zapada. Noaptea ti-o petreci in saci de dormit. Temperatura constanta este de aproape -9 grade Celsius. Un ceai cald dimineata te va face sa uiti ca ti-a fost racoare cu o noapte in urma. Spre pranz poti incerca o vodka, bautura foarte cautata (cica te incalzeste bine....).


Daca tot am intrat in hora si am dormit "pe unde am apucat", ce mai conteaza o noapte intr-un hotel transformat in inchisoare? O noapte in celula... cum suna?Nu ne mai sperie nimic.

Tot ce conteaza este ca iti poti face bagajele si poti parasi incinta oricand iti pofteste inima sau simti nevoia de.... libertate.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 14:59   #4
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 10 cei mai diabolici pesti din lume

La prima vedere, pestii par creaturi inofensive, iar majoritatea dintre ei ajung pe gratar. Exista insa cateva specii urate si diabolice. Ochi bulbucati, dinti mari si ascutiti numai buni de amputat degetele sau mana.
Ei sunt pestii care nu vor ajunge niciodata sa dea "piept" cu noi:

10. Conger Eel
Ajunge si pana la 3 m lungime si este carnivor. La cat de fioros este nu prea cred ca ai vrea sa dai fata in fata cu el, in mediul lui.


9. Gulper Eel
Masoara aproape 1,80 m, are o gura mare si infioratoare. Are dinti mici si foarte ascutiti. Avand o gura atat de mare poate inghiti pesti mai mari decat el. Aspectul sau este de-a dreptul infricosator.


8. Dragonfish
Dupa look este un monstru al adancurilor ce masoara pana la 40,64 cm lungime. Are in barbie o mica lanterna cu care isi atrage victimele. Predator feroce al abisului, orice prinde cu dintii sai demni de filme horror, nu mai scapa.


7. Fangtooth
Masoara doar aproape 15,24 cm si este cunoscut ca un fioros asasin al adancurilor. Gura sa este mai mare decat a altor pesti, in comparatie cu restul corpului.


6. Viperfish
Are cam aceeasi lungime ca si Fangtooth. Are un corp bioluminiscent, infatisare inspaimantatoare si este un aprig pradator al Pacificului.


5. Snakehead
Denumirea ii se trage de la asemanarea cu un sarpe. Snakehead masoara 7,62 cm. Nu putine persoane sunt acelea care au fost atacate de acesta cand s-au apropiat prea mult de el. Se gaseste prin marile din sud-estul Asiei, intr-o anumita parte a Indiei si Africii. Nu se rezuma doar la a manca alti pesti, ci poate inghiti si anumite pasari sau amfibieni.


4. Tigerfish
Gura mare, dinti bine distibuiti pentru ca prada sa nu scape, este genul de peste pe care nu iti doresti sa il intalnesti. Ii place sa stea in colturi intunecate, in apa. Doar o privire si realizezi cat de fioros este acest peste.


3. Moray Eel
Acest peste se regaseste aproape oriunde se gasesc recifuri de corali. Masoara pana la 33,02 cm lungime. Ataca daca se simte in pericol, iar muscatura sa este puternica. Este un peste "putin" veninos, pielea sa secretand o anumita bacterie toxica pentru oameni si alti pesti. Nu este singurul care secreta o astfel de toxina.


2. Anglerfish
Putini pesti au un aspect fioros precum acesta care masoara 5,08 cm. Deasupra gurii are o mica lanterna, dedicata victimelor. Dintii sunt foarte ascutiti. Mai este denumit si "Diavolul Marilor" si il gasim pe la adancimi de pana in 2.000 de metri.


1. Pirahna
Poate masura si pana la 45,7 cm. Este unul dintre cei mai cunoscuti pradatori ai apelor. Stim din documentare, povesti si filme ce "ii poate pielea". Sunt mari devoratori de carne, iar muscatura lor este letala.

Last edited by Gabi; 25-06-09 at 15:01.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 15:00   #5
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 10 cele mai bizare cazuri de paternitate

Cu siguranta, cele mai multe cazuri de paternitate va sunt cunoscute din mass-media.

Una dintre cele mai cunoscute intamplari in acest sens este cea a lui Thomas Beatie, nascut femeie dar devenit barbat printr-o operatie de schimbare de sex, care a devenit "mama".

Acesta nu este insa singurul caz de acest gen. Iata ce se mai intampla in lume:

10. Barbatul care plateste pensie alimentara, fara a fi el tatal copilului
La 16 luni dupa divort, Richard Parker, rezident in Florida, SUA, a descoperit ca cel pentru care plateste lunar 2.000 de dolari pensie alimentara, nu este copilul lui natural. A aflat acest lucru dupa un test ADN.


9. A nascut gemeni din "greseala" medicilor
Un cuplu din Olanda a incercat ani de-a randul sa faca un copil, dar fara rezultate. Dupa ani de "straduinta" au apelat la fertilizarea in vitro. In urma acestei operatiuni, viitorii parinti au afla ca vor avea o pereche de gemeni, baieti.

Cand au venit pe lume, unul era blond cu ochi albastri, iar celalalt mulatru.

Testele ADN au aratat ca baietelul mulatru nu este copilul lor biologic deoarece medicii au "folosit" din greseala si cateva picaturi din sperma altui barbat, cand a avut loc procesul de fertilizare in vitro.


8. Copilul de milioane de dolari cu patru tati
Patru barbati au aclamat ca sunt tatii biologici ai fetitei Annei Nicole Smith. Desigur, totul de dragul milioanelor de dolari ai mamei.

In urma testelor ADN a iesit la iveala adevaratul tata, in persoana lui Larry Birkhead, un fotograf celebru.


7. Cel mai tanar tata... care nu este tata are 12 ani
Alfie Patten, un scolar de 12 ani din Marea Britanie, a devenit " cel mai tanar tata" in urma unei relatii cu o adolescenta de 15 ani. Inocenta si-a spus cuvantul, el dorind sa-si ingrijeasca fetita, fara a-si pune prea multe intrebari. Ca intotdeauna, testele ADN au scos adevarul la iveala. Adolescenta a intretinut relatii sexuale cu mai multi baieti, dar cel care a lasat-o gravida nu a fost cu siguranta Alfie.


6. In New Mexico, Steve Barreras a fost fortat sa plateasca pensie alimentara pentru un copil care nu a existat vreodata
Dupa ce Steve a divortat de Viola Trevino, aceasta l-a anuntat ca a ramas gravida si ca va avea o fetita. Aceasta in ciuda faptului ca barbatul isi facuse operatie de vasectomie.

Trevino, cea care si-a "fabricat" fetita, a botezat-o Stephanie si "s-a nascut" in 1999. Viola i-a scos copilului si certificat de nastere, de botez, asigurare medicala si sociala. Barbatul a platit peste 20.000 de dolari pentru un copil... inexistent.


5. Presedintele care a recunoscut ca este tatal unui copil conceput pe cand era Preot Catolic
In luna aprilie a anului 2009, presedintele statului Paraguay si fost preot, Fernando Lugo, a recunoscut ca este tatal unui copil conceput pe cand era preot.

In varsta de 57 de ani, el a renuntat la preotie in 2006, iar in 2008 Papa Benedict al XVI si-a dat acceptul ca el sa renunte la preotie.

Presedintele a recunoscut ca a avut o relatie cu o tanara de 16 ani. Astfel, s-a nascut Guillermo Armindo, cand el avea inca haine bisericesti.


4. Barbatul care a devenit tata dupa 22 de ani datorita spermei inghetate

Pe cand avea 16 ani, Chris Biblis, bolnav de leucemie a fost anuntat de medici ca va ramane steril in urma radioterapiei. Tot ei l-au sfatuit sa isi inghete sperma intr-o banca specializata, pentru mai tarziu daca va dori sa aiba copii.

Acum el are 38 de ani si o fetita sanatoasa. Medicii i-au implantat sotiei spermatozoizii lui Chris, inghetati cu 22 de ani in urma.


3. Un barbat si-a angajat vecinul pentru a-i lasa sotia gravida, dar era steril
Un barbat din Stuttgart, Germania, si-a angajat vecinul sa ii lase sotia insarcinata. Vecinul a fost platit cu 2.500 de dolari pentru "prestatii", de trei ori pe saptamana, jumatate de an.

Munca vecinului nu a dat roade, deoarece era steril, si nimeni nu stia acest lucru. Cei doi copii ai sai aveau un alt tata biologic.


2. Dupa ce au intretinut relatii sexuale cu aceeasi femeie, fratii gemeni nu stiu care dintre ei este tatal
Fratii gemeni, Raymon si Richard Miller, sunt fratele si unchiul unei fetite de 3 ani. Problema este alta: niciunul dintre ei nu stie care este tatal si care este unchiul copilei. Astfel, ei se judeca de cativa ani la tribunal, pentru a stabili paternitatea fetitei.


1. Barbatul care a ramas insarcinat de doua ori

Mai intai a fost femeia, regina a frumusetii, care a suferit o operatie de schimbare de sex si a devenit barbat, pastrandu-si ovarele intacte. A urmat toate procedurile necesare pentru a deveni barbat, dar si speranta ca intr-o zi va deveni "mamica", deoarece sotia sa, Nancy, este infertila.

Cand Thomas Beatie a anuntat ca asteapta un copil si ca sperma injectata apartine unui donator anonim.

Acum, el este insarcinat din nou, urmand sa nasca in luna iunie, 2009.

Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 15:02   #6
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Topul celor mai costisitoare divorţuri
LOS ANGELES / 12:34, 17.04.2009

Actorul australian Mel Gibson, fostul jucător de baschet american Michael Jordan şi celebrul cineast Steven Spielberg au fost incluşi în topul celor mai costisitoare zece divorţuri din lumea celebrităţilor, informează mirror.co.uk.

Odată cu publicarea informaţiei potrivit căreia Robyn Gibson, soţia celebrului actor australian Mel Gibson, a cerut divorţul, în urma căruia ar putea obţine peste 450 de milioane de dolari, după o căsnicie care a durat 28 de ani, ediţia online a publicaţiei britanice The Mirror a alcătuit un top al celor mai costisitoare 10 divorţuri din lumea celebrităţilor.

10. Mick Jagger şi top-modelul Jerry Hall, pronunţat în 1999
În urma divorţului, solistul trupei Rolling Stone a trebuit să plătească fostei partenere de viaţă suma de 18,6 milioane de dolari. Separarea cuplului s-a produs în momentul în care mass-media a dezvăluit aventura celebrului rocker cu modelul brazilian Luciana Morad.

9. Ted Danson şi Casey Coates, pronunţat în 1993
Anul 1993 a fost un an foarte aglomerat pentru Ted Danson - a încheiat filmările pentru serialul "Cheers", care l-a făcut celebru, s-a afişat în public cu noua lui prietenă, Whoopi Goldberg, şi a trebuit să plătească 22,3 milioane de dolari în urma divorţului, fostei partenere de viaţă şi de pe platourile de filmare ale serialului "Cheers".


8. Michael Douglas şi Diandra Douglas, pronunţat în 1998
Două separări anterioare, numeroase zvonuri despre presupuse aventuri şi o internare într-o clinică pentru tratarea dependenţei de sex, l-au făcut pe Michael Douglas să nu mai fie considerat unul dintre cei mai buni soţi din lume. Din fericire pentru Diandra Douglas, soţul ei nu a fost cel mai zgârcit din lume, deoarece a trebuit să plătească suma de 33,6 milioane de dolari şi să-i cedeze două case, în Beverly Hills şi, respectiv, Mallorca pentru a deveni un bărbat liber, din cauza faptului că nu semnase un acord prenupţial.


7. Paul McCartney şi Heather Mills, pronunţat în 2008
Căsătoria a durat doar patru ani, iar presa britanică a anunţat că Mills a obţinut aproximativ 35 de milioane de dolari în urma divorţului.


6. James Cameron şi Linda Hamilton, pronunţat în 1999
După ce a părăsit-o pe prima lui soţie, regizoarea Kathryn Bigelow, pentru starul feminin din seria "Terminator", actriţa Linda Hamilton, nimeni nu s-a mirat să afle după câţiva ani că legendarul regizor a părăsit-o şi pe aceasta din urmă în favoarea actriţei Suzy Amis, cu care a colaborat la filmul "Titanic". Suma plătită Lindei Hamilton a fost de 37,3 milioane de dolari, considerată de mass-media o adevărată bagatelă pe lângă cele 200 de milioane de dolari pe care le-a cheltuit cu filmările superproducţiei "Titanic".


5. Kevin Costner şi Cindy Silva
Cei doi au încheiat o înţelegere financiară în valoare de 60 de milioane de dolari, prin care au pus capăt unei căsătorii care a durat foarte mulţi ani. Presupusele "indiscreţii" comise de Kevin Costner au ţinut primele pagini ale tabloidelor anilor 1990, dar opinia publică a fost, totuşi, aproape şocată când a aflat că faimosul actor s-a despărţit de soţia lui, după un mariaj de 16 ani.


4. Harrison Ford şi Melissa Mathison
Actorul Harrison Ford, şi Melissa Mathison, scenarista filmului "E.T. Extraterestrul", care au divorţat după 21 de ani de căsătorie. Mathison a obţinut 74 de milioane de dolari în urma divorţului şi o parte din veniturile viitoare ale starului din filmele pe care acesta le-a făcut în timpul căsătoriei.


3. Steven Spielberg şi Amy Irving, pronunţat în 1989
După ce Spielberg s-a împăcat cu actriţa Kate Capshow, cu care colaborase la filmul "Indiana Jones şi Templul morţii", actriţa Amy Irving a deschis o acţiune în justiţie prin care a atacat acordul lor prenupţial şi a obţinut, în cele din urmă, suma de 100 de milioane de dolari.


2. Neil Diamond şi Marcia Murphey, pronunţat în 1994
Diamond s-a despărţit în termeni amiabili de fosta lui parteneră de viaţă, după o căsătorie de 25 de ani, acceptând să îi plătească 150 de milioane de dolari şi susţinând în mod public că "ea merită fiecare bănuţ".


1. Michael şi Juanita Jordan, pronunţat în 2007
După ce fostul baschetbalist profesionist se despărţise de partenera lui, pentru scurt timp, în 2002, cei doi au oficializat această separare cinci ani mai târziu. În urma acestui divorţ, Juanita Jordan a primit 200 de milioane de dolari.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 15:07   #7
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 10 cele mai sinistre locuri de pe Pamant

Fara indoiala, oamenii sunt niste creaturi fascinante, plamadite din ratiune, suflet si materie, capabile de savarsirea unora dintre cele mai remarcabile frumuseti. Nenumarate exemple prezente in intreaga lume certifica incontestabil potentialul creator de bine al umanitatii. Aceasta dimensiune admirabila nu pare insa a exclude deprinderile aflate la antipodul sau, aceleasi creaturi “divine” virand cu lejeritate si spre grotesc, pe care il modeleaza cu o maiestrie similara. Iata cateva exemple ale unora dintre cele mai sinistre locuri de pe Pamant, atent conturate de sumbrul geniu omenesc.

10. Muzeul de Istorie Medicala Mütter
A fost fondat in anul 1858, in orasul Philadelphia din statul american Pennsylvania, de catre medicul Thomas Dent Mütter, pentru a-i initia pe studentii scolilor de medicina in tainele anatomiei umane si ale anomaliilor pe care aceasta le poate manifesta. Muzeul este unul al patologiei, al vechilor instrumente medicale si al exponatelor biologice. Institutia este cunoscuta mai ales pentru vasta sa colectie de cranii, dar prezinta si numeroase elemente biologice unice. Intre acestea, cadavrul unei femei transformata in lesie in pamantul in care a fost ingropata, gemenii siamezi ce impart acelasi ficat sau acelasi craniu, scheletul unui copil cu doua capete si multe alte exponate hidoase.

9. Laguna Truk
O mare parte din fosta flota aviatica japoneza zace in prezent in adancurile Lagunei Truk, din Micronezia, aflata in oceanul Pacific, la sud-est de Arhipelagul Hawaii. Fundul acestei lagune, pe care Jacques Yves Cousteau a explorat-o in 1971, este acoperit aproape in intregime de epave ale vaselor de razboi scufundate in anul 1944, la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial. Laguna a devenit o mare atractie pentru scafandri, desi multi se tem de posibila influenta nefasta a spiritelor echipajelor care nu si-au parasit niciodata posturile de lupta. Recifuri de corali au crescut in jurul distrugatoarelor si al aeronavelor, insa multi scufundatori nu se mai intorc la suprafata din aventurarile lor subacvatice intreprinse pentru explorarea acestora.

8. Piata de vrajitorie din Sonora, Mexic
Vrajitoarele din Sonora sed ca niste stranii statui de piatra si asteapta rabdator in micile lor dughene din piateta mexicana, vesnic inconjurate de un aer sumbru. Atunci cand nu mediteaza taciturn, isi promoveaza cu pricepere marfa si harul, fagaduindu-le clientilor entuziasti si creduli ca ii pot scapa de saracie sau de infidelitatea partenerilor de viata pentru numai 10 dolari. Piata este zilnic deschisa pentru pelerinii din Mexic, dar si pentru turistii straini, care vin in Sonora special pentru a afla mici amanunte referiatoare la viitorul lor. Oricine poate cumpara de aici statuete blestemate, potiuni misteroase, sange de reptila sau pasari-colibri mumificate pentru a-si stimula norocul.

7. Insula Pastelui, Chile
Insula Pastelui reprezinta unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pamant. Desi se afla in Oceanul Pacific, la 4.200 de kilometri departare de statul sud-american Chile, este considerata teritoriu al acestuia. Insula este cel mai bine cunoscuta pentru Moai, statuile sale uriase sculptate in piatra, cu un aspect misterios si cu priviri indreptate simbolic spre cer, spre ocean sau spre anumite obiective de pe insula. Nimeni nu stie cu exactitate cine le sunt autorii, care a fost soarta lor si pentru ce au sculptat masivele statui. Niciun locuitor al insulei nu poseda cunoasterea artei prelucrarii lor si nimeni nu poate explica felul in care a fost posibila crearea acestor colosi din piatra inalti de pana la 20 metri si grei de pana la 90 tone. Mai mult de atat, ulterior sculptarii statuilor in apropierea carierei de unde erau extrasi monolitii, uriasele corpuri erau transportate pe distante de pana la 20 de kilometri de la sursa, lucru de nerealizat astazi.

6. Mlastina Manchac, Louisiana
Mlastina Manchac, situata in statul american Louisiana, in apropierea orasului New Orleanes, mai este cunoscuta si sub denumirea de “mlastina fantomelor”. In imprejurimi circula convingerea conform careia aceasta mlastina sinistra a fost blestemata de o adepta de rang inalt a cultului voodoo, la inceputul anilor ’20 ai secolului trecut, atunci cand localnicii au intemnitat-o, sub acuzatia de vrajitorie. Trei mici sate aflate in apropierea mlastinii au fost rase de pe fata pamantului in urma unui uragan ce a maturat totul in cale la scurt timp dupa presupusul descantec al femeii. In prezent, locul este izolat, are un aspect sinistru si prezinta o incarcatura stranie pentru toti cei care il viziteaza.

5. Catacombele Parisului
Catacombele Parisului sau Catacombes de Paris resprezinta un faimos osuar subteran, amplasat sub capitala Frantei. Peretii lungilor coridoare subpamantene sunt intesati de cranii si oase . Aerul este extrem de uscat si transporta o usoara “aroma” de descompunere. Abia atunci cand patrunzi in catacombele de sub Paris, incepi sa intelegi de ce autori de renume mondial, precum Victor Hugo si Anne Rice , au tratat in celebrele lor romane subiectul acestor temnite. Galeriile de oase structurate pe trei nivele se intind pe o distanta de aproximativ 187 de kilometri pe dedesubtul intregului oras, dar numai o mica parte este disponibila spre vizitare publicului larg. Se spune chiar ca legendara politie subtera patruleaza aceste catacombe, desi legiunile de zombie si vampiri par a fi mai potrivite decorului.

4. Casa Winchester din San Jose, California
Misterioasa casa Winchester este atat o constructie colosala, cat si caminul mai multor mituri si controverse. Se pare ca o ghicitoare i-a spus candva lui Sarah Winchester, mostenitoarea unei companii producatoare de arme, ca va fi bantuita de fantome pentru tot restul vietii sale, asa incat va trebui sa plece din localitatea natala Connecticut si sa calatoreasca spre vest, unde va avea sa construiasca o casa foarte mare, a carei ridicare sa dureze pe toata durata vietii femeii. Construirea casei a inceput in San Jose in anul 1884 si nu a incetat timp de 38 de ani, atat cat Sarah a mai trait. In prezent, cladirea este locuita de fantome ale nebuniei ei: scari care duc spre tavane, usi in mijlocul peretilor, candelabra uriase si carlige infipte in grinzi. Din pricina decorului sumbru, chiar si cei sceptici cu privire la fenomenul poltergeist, sustin ca au auzit sau au vazut lucruri ciudate in timpul vizitelor facute in casa Winchester.

3. Domeniul lui Mary King, Edinburgh
Este vorba despre cateva strazi cu trecut sumbru, ascunse in Vechiul Oras medieval al Edinburghului, din Scotia. Acest loc, unde victime ale ciumei au fost lasate sa moara in secolul al XVII-lea, este cunoscut pentru pronuntatul fenomen poltergeist care se manifesta in limitela teritoriului sau. Turistii care viziteaza bizara locatie sustin ca o entitate invizibila ii atinge in mod sesizabil. Localnicii cunosc bine fenomenul si sustin ca vinovata de acesta se face fantoma unei fete pe nume Annie, ai carei parinti au plecat din oras in anul 1645, lasand-o prada ciumei. O mare cladire a fost construita pe “Domeniul lui Mary King” cu o suta de ani mai tarziu, iar de atunci locul este bantuit de stafia acestei fete. Spatiul s-a deschis pentru turisti in 2003.

2. Abatia din Thelema, Sicilia
Este vorba despre un mic stabiliment fondat in anul 1920, in Sicilia, de catre infamul ocultist Aleister Crowley si folosit de acesta pe post de templu pentru organizarea unor ritualuri pagane. Numele a fost inspirat din satira Gargantua si Pantagruel, a lui Francois Rabelais , unde un loc cu acelasi nume era descris ca fiind un centru de promovare a existentei independente de religie si reguli, ghidandu-se in schimb dupa legea liberului arbitru si a placerii individului. Crowley a vrut sa faca din Abbey o scoala de magie, de practici ritualice de adoratie a soarelui, dar si de munca fizica. In jurul creatiei sale au inceput insa sa planeze suspiciuni si acuzatii ce vizau orgiile sexuale, sacrificiile sataniste de animale si de copii, consumul de droguri si mutilarea. Cladirea exista si astazi, dar se afla intr-o stare precara, fiind total dezafectata si concentrand in jurul sau o energie grea si cu rezonante malefice.

1. Prypiat, Ucraina
Prypiat este un oras parasit din Ucraina nordica, in regiunea Kiev, in apropiere de frontiera cu Belarus. Orasul a fost abandonat in anul 1986 din cauza calamitatii nucleare de la Centrala Atomoelectrica Cernobil, care se afla la 14,5 km spre nord-vest de localitate. La data de 26 aprilie 1986, ora 01:23 noaptea cel de-al patrulea reactor al Centralei a explodat si toti locuitori permanenti ai orasului si imprejurimilor acestuia au fost evacuati pentru ca nivelul de radiatie in aria respectiva devenise extrem de periculos. Chiar daca orasul este in principal nelocuit, cativa oameni traiesc inca acolo. O mica parte a orasului a fost restaurata, iar acum acolo traieste o populatie de aproximativ 2.000 locuitori, inclusiv vizitatori si turisti. Casele ocupate nu sunt diferite fata de cele nelocuite, insa pe ele se afla scrieri care declara ca „proprietarul acestei case traieste aici”.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 15:12   #8
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 10 criminali in serie


Atentie, acest articol contine descrieri ale crimelor! Topul a fost realizat in baza numarului de victime (per criminal) si a modului de operare.

1. Gilles de Rais, nascut in 1404
Gilles de Rais este considerat a fi precursorul ucigasului in serie modern. Inainte de prima victima a sa, de Rais a fost capitan in armata condusa de Ioana D’Arc. A fost acuzat, si in cele din urma condamnat la moarte pentru torturarea, violarea si uciderea a zeci, daca nu sute de copii, in special baieti.

Potrivit martorilor oculari, Gille de Rais ii atragea pe copii in locuinta sa – in special baieti blonzi, cu ochii albastri –, dupa care ii viola, ii tortura, ii mutila si ii omora. De regula ejacula pe cadavre. Nu se stie numarul precis al victimelor pentru ca multe dintre ele au fost arse. Oricum, se estimeaza ca ar fi fost intre 80 si doua sute. Unii spun chiar 600. Victimele, atat baieti cat si fete, aveau varste cuprinse intre sase si optsprezece ani.

2. Richard Trenton Chase, nascut in 1950
Richard Trenton Chase, supranumit „Vampirul din Sacramento”, a omorat sase oameni din California, in decurs de o luna. Criminalul obisnuia sa bea sangele victimelor sau chiar sa manance cadavrele. Conform declaratiilor sale, „Vampirul din Sacramento” a comis cele sase crime pentru a-i preveni pe nazisti sa-i transforme sangele in praf, printr-o otrava pe care nazistii ar fi pus-o in detergentul de vase.

Pe 29 decembrie 1977, Chase a facut prima victima – Ambrose Griffin, un inginer de 51 de ani, tata a doi copii. Urmatoarea victima a lui Chase a fost Teresa Wallin. Femeia era insarcinata in trei luni. Dupa ce a omorat-o, Chase a facut sex cu cadavrul ei, a mutilat-o si a facut baie in sangele victimei.

Pe 8 mai, Chase a fost gasit vinovat de crima de gradul intai, si a fost condamnat la moarte, prin gazare. Pe 26 decembrie, Chase a fost gasit mort in celula sa. In urma autopsiei, s-a stabilit ca asasinul s-a sinucis printr-o supradoza de antidepresive pe care le pastrase de cateva saptamani.

3. Jeffrey Dahmer, nascut in 1960
Intre 1978 si 1991, Dahmer a ucis peste saptisprezece persoane - barbati si baieti. Criminalul se face vinovat de sodomie, necrofilie, dezmembrare a victimelor si canibalism. Dahmer a comis prima crima cand avea 18 ani, ucigand un autostopist. Criminalul l-a invitat pe Hicks acasa la el, dupa care l-a omorat, motivand ca nu voia ca victima sa-l paraseasca.

In 1988 a fost arestat pentru ca a incercat sa faca sex cu un baiat de 13 ani, din Milwaukee. Dupa zece luni, Dahmer a fost eliberat pe motiv de buna purtare. Odata iesit din inchisoare, asasinul si-a continuat seria de crime, care a incetat in 1991, cand a fost arestat. Politistii au gasit cincisprezece cadavre in casa lui, dezmembrate si depozitate in diferite locuri. Scalpurile victimelor erau depozitate in closet, iar capetele in frigider. Criminalul a fost condamnat la 937 de ani de inchisoare, insa a murit inainte de a-si ispasi pedeapsa J, ucis de alt condamnat.

4. Albert Fish, nascut in 1870
Albert Fish, cunoscut si ca Gray Man, Varcolacul din Wysteria si Vampirul din Brooklyn a molestat peste 100 de copii - dupa spusele sale - si a fost principal suspect in peste cinci cazuri de crima. Fish a recunoscut trei dintre crimele descoperite de politie si a marturisit ca ar fi injunghiat alte doua persoane. A fost judecat pentru uciderea lui Grace Budd, pentru care a si fost executat. Ca si ceilalti criminali in serie, lui Fish ii placea sa bea sangele victimelor, sa le taie si sa manance diferite parti din corpul acestora.

5. Andrei Chikatilo, nascut in 1936
Andrei Chikatilo a fost un criminal in serie de origine ucraineana, cunoscut sub numele de „Macelarul din Rostov” (Butcher of Rostov) si ‘The Red Ripper.’ A fost condamnat pentru uciderea a 52 de persoane - femei si copii. Crimele au avut loc intre 1978 si 1990. In 1978, Chikatilo s-a mutat in Shakhty, un oras neinsemnat de pe langa Rostov, unde a comis prima sa crima – o fetita de noua ani. Criminalul nu putea ajunge la orgasm decat in timp ce isi injunghia victimele. Pe 14 februarie 1994, Andrei Chikatiloa fost omorat de un pluton de executie (impuscat in ceafa), dupa ce presedintele rus Boris Eltin i-a refuzat ultimul apel la clementa.

6. Joachim Kroll, nascut in 1933
Kroll a fost un ucigas in serie si canibal de origine germana, cunoscut si ca „Ruhrkannibale” sau „Duisburger Menschenfresser”. A fost condamnat pentru opt crime, insa a recunoscut treisprezece. Obisnuia sa-si taie victimele in bucati si sa le conserve in frigider, pentru a economisi banii care i-ar fi dat pe carne, dupa cum a marturisit criminalul. In aprilie 1982, dupa un proces care a durat 151 de zile, Joachim Kroll a fost condamnat la inchisoare pe viata... mai precis la inchisoare pe noua vieti. In 1991, criminalul - aflat in inchisoarea Rheinbach - a murit in urma unui atac de cord.

7. Dennis Rader, nascut in 1945
Rader este un criminal in serie american, care a ucis pe putin zece persoane in Kansas, intre anii 1974 si 1991. Era cunoscut sub numele de BTK Killer - BTK vine de la bind, torture, kill (a strangula, a tortura, a omori). Imediat dupa ce isi ucidea victimele, criminalul trimitea numeroase scrisori catre politie si ziarele locale, in care descria cu mandrie faptele sale. A fost arestat in 2005 si condamnat la inchisoare pe viata. Criminalul este inca in viata.

8. John Haigh, nascut in 1909
John George Haigh, cunoscut ca „Acid Bath Murderer”, a fost un criminal in serie care a actionat in Anglia anilor `40. A fost condamnat pentru uciderea a sase persoane. Criminalul dizolva trupurile victimelor in acid sufluric, crezand ca poate fi condamnat doar daca se gasesc cadavrele. Dupa ce dizolva cadavrele in acid, falsifica actele de proprietate ale victimelor, pentru a obtine substantiale sume de bani. Haigh a fost gasit vinovat si in consecinta executat pe 10 august 1949.

9. Javed Iqbal, nascut in 1956
Javed Iqbal Mughal a fost un cunoscut criminal in serie, din Pakistan. Conform spuselor sale, asasinul ar fi ucis 100 de baieti, intr-o perioada de 18 luni. A fost arestat in 1998, pentru molestarea a doi copii. A iesit pe cautiune si a inceput sa ucida. Iqbal a fost condamnat la moarte, prin strangulare, cu toate ca judecatorul a spus ca i-ar fi placut ca asasinul sa fie strangulat de 100 de ori, taiat in 100 de bucati si pus in acid. Criminalul a fost gasit spanzurat cu cearsafuri, in celula sa.

10. Ted Bundy, nascut in 1946
Theodore Robert „Ted” Bundy este unul dintre cei mai cunoscuti ucigasi in serie din SUA. Bundy a violat si omorat un numar impresionant de femei intre anii 1974 si 1978. Criminalul a marturisit ca a omorat 30 de femei, insa numarul real al victimelor este inca necunoscut. Asasinul obisnuia sa depoziteze corpurile pe muntele Taylor, unde mergea dese ori pentru a petrece timp alaturi de ele. Bundy statea ore in sir printre cadavre, le machia si apoi facea sex cu ele, chiar si in cazul in care erau intr-un stadiu avansat de putrefactie.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 15:16   #9
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 10 cele mai poluate orase din lume



Oameni din intreaga lume sunt afectati de flagelul modern al poluarii provenite din reziduurile industriale si emisiile de gaze. In cele mai grave cazuri, zeci de mii de persoane sunt otravite zilnic, conform rapoartelor expertilor in ecologie care monitorizeaza cele mai poluate, si in acelasi timp poluante, orase ale lumii. Peste 10 milioane de oameni care locuiesc in apropierea acestor locatii extrem de poluate sufera de diferite forme de cancer, probleme respiratorii, distrugeri ale sistemului imunitar, afectiuni neurologice, si multe alte probleme de sanatate pe termen lung.

10. La Oroya, Peru
Persoane afectate: 35 000
Poluanti: Dioxid de sulf, plumb, cupru, zinc
Sursa: Minerit

Desi este o localitate mica cu doar 35 000 de locuitori, La Oroya este poluata masiv de compania americana Doe Run, care isi permite sa ignore toate avertismentele ecologilor peruani, referitoare la sanatatea bastinasilor precum si la poluarea zonei pe termen lung. Astfel reprezentantii companiei Doe Run nici macar nu au avertizat locuitorii zonei de pericolul reprezentat de activitatea miniera. Drept rezultat, 99% dintre copiii care se nasc in acest orasel prezinta o contaminare masiva cu plumb a sangelui si maduvei osoase, majoritatea netrecand de pragul varstei de 6 ani. Totodata ploile acide cauzate de poluarea atmosferica cu dioxid de sulf, au decimat atat vegetatia junglei din imprejurimi, cat si culturile agricole ale localnicilor.

9. Vapi, India
Persoane afectate : 71 000
Poluanti : Reziduuri chimice, Metale grele
Sursa : Industrie

Cu acest oras se sfarseste asa numita “Centura economica a Indiei”, o zona care strabate India de la Est la Vest, si unde se regaseste o mare parte a industriei acestei tari. Situat in statul Gujarat, Vani este un oras unde sunt concentrate peste 50 de fabrici care produc ingrasaminte chimice pentru sol, produse petrochimice, medicamente si vopseluri. Pe langa poluantii produsi de aceste fabrici, se aduna resturile provenite din activitatea a peste 1 000 de ateliere mici cu productie proprie din domeniile pesticidelor si medicamentelor. Toti acesti agenti economici deverseaza resturile si reziduurile produse zilnic, direct pe sol si in lacurile din apropiere. Ca rezultat direct, medicii din zona raporteaza o incidenta crescuta a bolilor aparatului respirator si o rata ascendenta a avorturilor spontane.

8. Norilsk, Rusia
Persoane afectate: 134 000
Poluanti : Poluarea aerului cu dioxid de sulf, metale grele precum nichel, cupru, cobalt, plumb, selenium, fenoli
Sursa: Minele de extractie a metalelor grele si procesarea acestora

Norilsk este un oras din Rusia situat dincolo de Cercul Arctic. In ciuda acestui aspect, zapada care cade iarna la Norilsk este de culoare neagra datorita poluarii cu metale grele.
De fapt, aici se afla cel mai mare centru mondial al procesarii metalelor grele, si in consecinta orasul cu cel mai toxic smog. Aici nu creste nici macar un fir de iarba pe o raza de 30 km, in timp ce contaminarea solului cu metale grele a fost descoperita inclusiv la 60 km de Norilsk. Circa 16% dintre nou nascutii din acest oras mor la nastere, in timp ce adultii sufera de afectiuni respiratorii grave si diferite forme de cancer.

7. Tianjin, China
Persoane afectate : 140 000
Poluanti : Plumb si metale grele
Sursa : Mineritul si procesarea metalelor grele

Conform autoritatilor chineze,Tianjin este cel mai mare producator de plumb din China, aici lucrand in extragerea plumbului peste 160 000 de mineri. Concentratia de plumb din aer si sol este la Tianjin de 8,5 ori mai mare decat in oricare alt oras din China. Totodata in acest oras nu exista garda ecologica si nici legi care sa interzica poluarea. Prin urmare oamenii sunt obligati sa respire aerul din zona, unde nivelul de plumb este de 10 ori mai mare decat maximul permis pentru organismul uman. Locuitorii sufera de pierderi de memorie, afectiuni cerebrale, si nasteri premature.

6. Kabwe, Zambia
Persoane afectate :
255 000
Poluanti : Plumb, cadmiu
Sursa : Minele de extractie a plumbului si procesarea acestuia

Kabwe este, concomintent, al doilea oras al Zambiei si primul oras din lume in topul poluatorilor cu plumb. Ca rezultat direct, intregul oras este contaminat cu metale grele, dintre care plumbul si cadmiul sunt cele mai des intalnite. Generatii intregi de copii din Kabve se scalda (inca din anul 1902 cand a inceput exploatarea plumbului), in raul din aproiere, unde este deversat minereul de plumb. Toti copiii din oras sunt contaminati cu plumb, fapt ce duce la afectiuni ireversibile ale creierului si nervilor. Testele de sange efectuate copiilor din Kabwe au adus rezultate incredibile: copii prezentau peste 50 de micrograme de plumb la un decilitru de sange, inregistrandu-se cazuri in care unii copii prezentau peste 100 micrograme de plumb la decilitru…

5. Sumgait, Azarbaijan
Persoane afectate: 275 000
Poluanti: produse chimice organice, petrol, metale grele incluzand mercur
Sursa: Punctele de exploatarea a petrolului si combinatele petrochimice din zona

Pe vremuri Sumgait era centrul industriei petroliere din U.R.S.S. unde activau peste 40 de fabrici de cauciuc, de productie a clorului si pesticidelor. In prezent, cei 275 000 de locuitori sunt contaminati zilnic cu metale grele, produse petrochimice si mercur. Rata cancerului este de 50 de ori mai mare decat in restul Azerbaijanului, in timp ce copiii azeri din Sumgait sufera de o serie de defecte genetice, de la boli ale oaselor la afectiuni ale creierului.

4. Djerzinsk, Rusia
Persoane afectate: 300 000
Poluanti: Chimicale si produse toxice adiacente, incluzand aici gazele Sarin si VX, de asemeni plumb si fenoli
Sursa: Fabricile de armament din perioada Razboiului Rece

Djerzinsk a fost pe vremuri centrul sovietic al productiei de arme chimice. In prezent, activitatea economica din oras se axeaza pe industria produselor chimice. Pe o perioada de 70 de ani acest centru al industriei militare sovietice a produs peste 300 000 tone de reziduuri chimice periculoase, depozitate in apropierea orasului fara a se lua nici o masura de protectie a mediului inconjurator. Depozitul urias de reziduuri a dus la contaminarea panzei freatice cu circa 200 de substante chimice cu potential mortal pentru om. Speranta maxima de viata pentru locuitorii din Djerzinsk este de doar 42 de ani…

3. Sukinda, India
Persoane afectate: 2 600 000
Poluanti: Crom hexavalent, metale grele
Sursa: Mineritul si procesarea cromului

La Sukinda se afla cel mai mare complex minier din lume destinat extragerii cromului, tot aici este depozitat circa 97% din cromul extras in India. Apele din apropiere contin crom hexavalent, care este unul dintre cele mai puternice cancerigene cunoscute. Raul Brahmani curge printre muntii formati de cele 30 milioane de tone de reziduuri miniere. Mai mult de 2,5 milioane de oameni sufera de multiple forme de cancer datorita expunerii la apa, solul si aerul din apropierea acestor mine.

2. Linfen, China
Persoane afectate: 3 000 000
Poluanti: Particule minuscule de cenusa, monoxid de carbon, oxizi de nitrogen, dioxid de sulf, arsenic, plumb
Sursa: Gaze de esapament produse de automobile, emisii industriale

Linfen este un oras situat in centrul Chinei, in provincia Shaanxi. Orasul detine si tristul record de cel mai poluat oras din China. Locuitorii sunt obligati sa inspire o serie de substante toxice foarte periculoase, produse de sutele de fabrici, mine, si rafinarii de la periferia orasului. In plus, numarul de automobile creste, ceea ce duce la inregistrarea celor mai mari valori ale arseniculului descoperite in atmosfera vreunui oras din lume. In consecinta, locuitorii din Linfen sufera de forme noi de pneumonii, bronsite si cancer la plamani.

1. Cernobal, Ucraina
Persoane afectate : Peste 5 000 000
Poluanti : Praful radioactive
Sursa : explozia reactorului central din anul 1986

Cernobalul a fost o locatie expusa la 100 de ori mai multe radiatii decat orasele Hiroshima si Nagasaki. Aproximativ 5,5 milioane persoane au fost grav afectate in decursul acelui an. Intre anii 1992 – 2002 cel putin 4 000 de copii nascuti in afara perimerului de 25 km care delimiteaza zona interzisa din jurul Cernobalului, prezinta cancer tiroid. Aproximativ 100 de tone de uraniu si plutoniu inalt radioactiv se afla inca prinse in interiorul reactorului distrus, peste care s-a turnat un strat gros de beton. In zona contaminata de langa Cernobal inca traiesc si isi desfasoara activitatile zilnice peste 5 milioane oameni.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 22:44   #10
Sasha
Girl on Road

Stage 5
 
Sasha's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,483
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
Default Re: Top

Top 10 senatori de lux


Topul senatorilor care arunca banii publici pe cazari la hotel, calatorii si alte nevoi "absolute necesare" este dominat de membrii coalitiei de guvernare, care nu se sfiesc din a-si face toate poftele pe banii contribuabililor.

Top 10 cei mai costisitori senatori:

* Gyorgy Frunda - UDMR - 103.208 de lei;

* Petru Filip - PDL - 98.021 de lei;

* Cornel Popa - PNL - 93.144 de lei;

* Traian Igas - PDL - 92.082 de lei;

* Gheorghe David - PDL - 91.262 de lei;

* Alexandu Cordos - PSD - 89.727 de lei;

* Ovidiu Marian - PDL - 89.343 de lei;

* Nicolae Prunea - PSD - 88.917 de lei;

* Cseke Attila - UDMR - 88.206 de lei

* Corneliu Grosu - PSD - 87.881 de lei.


La polul opus, in lista celor mai economi senatori ii regasim, in mare parte, tot pe membrii coalitiei de guvernare. Acesti senatori mai "cumpatati" fac parte din "elita" societatii romanesti, topul fiind plin de "magnati".

Top 10 cei mai economi senatori:

* Dan Voiculescu - PC - 23.990 de lei - cu toate ca nu cheltuie banii publici pe cazari, telefoane si alte "nevoi", magnatul Voiculescu, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, a facut demersuri pentru ca blocul in care detine un apartament de lux sa fie reabilitat termic integral pe banii statului, lucru care se va intampla, cel mai probabil, pana la finele acestui an, dezvaluie Inpolitics. Motivul acestei grabe este justificat: intrucat fondurile pentru reabilitare ale primariei nu sunt nelimitate, principiul este "primul venit, primul servit".

* Anghel Iordanescu - PSD - 36.824 de lei;

* Vasile Mustatea - PNL - 40.719 de lei;

* Radu Feldman Alexandru - PDL - 40.820 de lei;

* Raymond Luca - PNL - 40.985 de lei;

* Catalin Voicu - PSD - 43.269 de lei;

* Mihaita Gaina - PSD - 43.654 de lei;

* Miron Mitrea - PSD - 43.779 de lei;

* Crin Antonescu - PNL - 44.243 de lei.



Unde se duce banul public?

In conditiile in care in perioada ianuarie - martie un senator a cheltuit, in medie, 68.000 de lei (aprox. 16.000 euro), ne intrebam cu totii pe ce au fost cheltuiti acesti bani. In medie, fiecare senator a obtinut in primele trei luni ale anului suma de 68.234 de lei, iar in total alesii au primit de la Senat 9.348.155 de lei (aprox. 2,2 milioane euro).

* Diurna


Cele mai mari diurne obtinute in perioada ianuarie - martie, pentru deplasarea in teritoriu, in strainatate sau in Bucuresti, au fost obtinute de senatorul UDMR, Veretoy Attila (9.839 de lei), urmat de reprezentantul PSD, Doina Silistru (8.424 de lei), de senatorul PDL, Traian Igas (8.417 de lei), de senatorul PSD, Radu Catalin Mardare (8.294 de lei) si cel al UDMR, Gyorgy Frunda (7.935 de lei). Cu toate astea exista si senatori care nu au ridicat diurne - acestia fiind in numar de 22, insa ceilalti 115 de senatori au ridicat in total pentru diurne 754.572 de lei.

* Cazare


In cazul sumelor cheltuite pentru cazare, in Bucuresti, in tara si in strainatate, cei mai multi bani au fost folositi de Gyorgy Frunda (UDMR) - 35.715 de lei, urmat de reprezentantul PNL, Cornel Popa (29.857 de lei), cel al PDL, Traian Igas (29.227 de lei) si liberalul Puiu Hasotti (29.193 de lei). Pe de alta parte 32 de senatori nu a primit bani pentru cazare, in timp ce restul de 105 parlamentari au obtinut in total pentru cazare 2.238.685 de lei.

* Transport


Pentru transport, in tara si in strainatate, senatorul care a primit cei mai multi bani este Dumitru Oprea (PDL) - 16.334 lei, urmat de senatorul PDL, Traian Igas, cu 15.811 lei si de colegul sau de partid, Petru Filip, cu 14.031 lei. Intre cei care nu au obtinut bani pentru transport in cele trei luni se numara 19 senatori, iar ceilalti 118 senatori au primit in total 477.211 de lei.

* Telefon


Printre "expertii in comunicarea telefonica pe banul public" se remarca senatorul PNL, Cornel Popa, care a strans facturi in valoare de 1.674 de lei. Pozitia a doua este ocupata de senatorul UDMR, Gyorgy Frunda (1.538 de lei), in timp ce pe locul trei se afla senatorul PSD, Titus Corlatean (1.151 de lei). Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a adjudecat pozitia a patra in top, cu 1.064 de lei, urmat din partea PDL, de Anca Boagiu - 934 de lei. Totodata, senatorii Dan Voiculescu, Iulian Urban (PDL), Mihai Stanisoara (PDL) si Cristian Diaconescu (PSD) nu au obtinut bani pentru plata telefonului mobil. Convorbirile telefonice in cele trei luni, pentru 133 de parlamentari, au costat Senatul 51.842 de lei.

* Birou senatorial


Printre cei care au cheltuit cel mai mult cu birourile senatoriale se numara Dan Coman Sova (PSD), Gheorghe Pop (PSD), Alexandru Mazare (PSD), Iulian Urban (PDL) si Sorin Fodoreanu (PDL) - fiecare cu cate 31.473 de lei. La polul opus sunt senatorii Dan Voiculescu, cu 6.834 de lei, Ioan Sbirciu (PDL), cu 13.215 de lei si Dumitru Oprea (PDL), cu 14.090 de lei. De asemenea, intre senatorii care au cheltuit cel mai putin cu birourile senatoriale se mai numara Ecaterina Andronescu (PSD) cu 15.084 de lei si Constantin Dorel Borza (PDL), cu 16.968 de lei.


In realizarea analizei au fost cumulate sumele obtinute de fiecare senator in care sunt incluse indemnizatia neta, factura telefonului mobil, cheltuielile cu diurna, transportul si cazarea in Bucuresti, in teritoriu si in strainatate, precum si cheltuielile pentru birourile senatoriale.
__________________
Menorah Hora
Sasha is offline   Reply With Quote
Old 26-06-09, 02:05   #11
manu_96xls

Stage 5
 
manu_96xls's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,465
Member of:
[Moderators]
[Virtual Tuning]
Default Re: Top

Foarte tare! Felcitări pentru topic și pentru idee.A fost ceva de muncă la el, chiar dacă textul e copy-paste. „Top 15 cele mai stupide morti din istorie” de departe cel mai amuzant din toate, cu toate că e vorba de moarte...
__________________
Second to a hammer , a cable tie can fix anything!
manu_96xls is offline   Reply With Quote
Old 26-06-09, 06:30   #12
DTH
2 Roti

Stage 5
 
DTH's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6,411
Member of:
[VW]
[Nissan]
[2 Roti]
[FOTO]
[4Rally]
[4Wheels]
Default Top 10 orase cu arhitectura unica

Top 10 orase cu arhitectura unica



Dubai, Emiratele Arabe Unite

In cazul in care ati avea nevoie de o macara de constructii de mari dimensiuni si nu ati gasi una disponibila, trebuie sa dati vina pe Dubai. Desi criza financiara cu ramificatiile ei imobiliare au incetinit si uneori stopat dezvoltarile imobiliare de anvergura - acest lucru nu este atat de vizibil si in Dubai. Aici inca se afla aproximativ 25% din macaralele gigantice ale planetei. Acolo unde acum cateva zeci de ani era desert acum se inalta zeci si chiar sute de zgarie nori. Printre acestia, poate cel mai cunoscut si recunoscut este singurul hotel de 7 stele din lume - vestitul Burj Al Arab - hotelul cu forma sa de vela, probabil inca cel mai inalt hotel din lume.

Burj Dubai este deja cea mai inalta constructie din lume, desi inca nu au fost finalizati toti cei 800 de metri planificati. Constructia sa a inceput in 2004 si este planuit sa se incheie in Septembrie 2009. O adevarata bijuterie, o minune antropica, un monument si un simbol in acelasi timp, Burj Dubai va impresiona orice vizitator si va fi locul de munca sau de odihna al catorva privilegiati.

DUBAILAND isi propune sa devina cel mai mare si mai incredibil parc de distractii din lume in timp ce Dubai Sport City va fi un centru sportiv incredibil, iar Palm Island sau The World sunt insulele artificiale care au devenit deja simboluri ale luxului, indraznelii, si arhitecturii tipice Dubaiului.

Atena, Grecia

Trecem de la avangardismul si postmodernismul din Dubai la fascinatia arhitecturii antice din Atena. Cine nu a auzit de Acropole - leaganul civilizatiei grecesti si inspiratie de-a lungul secolelor pentru fiecare cultura moderna!? Pe langa minunea Acropolelor si sublimul Parthenon-ului, in Atena puteti descoperi o gramada de bijuterii arhitecturale greco-romane. Nu ratati Academia din Atena, construita intr-o viziune moderna a stilului clasic greco-roman. Si cum Atena este gazda traditionala a Jocurilor Olimpice, trebuie sa vizitati noul Stadion Olimpic. Insa nimic nu poate egala emotia oferita de unicile cladiri incarcate de istorie. Pentru oferte de vacanta in Atena, cu avionul sau cu autocarul, de Paste sau in aceasta vara, click aici.

Florenta, Italia

Cand te gandesti la Italia si la arhitectura spui poate in primul rand Roma si iti imaginezi Colosseumul si Vaticanul. Corect, insa un adevarat muzeu in aer liber al Renasterii italiene este Florenta. Palazzo Vecchio astazi Primaria din Florenta, Academia de Arte Frumoase unde puteti admira statuia lui David a lui Michelangelo sau Muzeul Uffizi merita admirate si din exterior, nu numai vizitate... Daca va plimbati prin Florenta - prin zona pietonala si nu numai, nu ratati bisericile. Catedrala Santa Maria del Fiore - a patra cea mai mare biserica din Europa - este superba. Deasemenea trebuie sa vedeti Basilica di Santa Croce. Si daca ne gandim la plimbarile prin Firenze, e imposibil sa nu mentionam Ponte Vechio - superbul pod medieval care are cladiri construite de-a lungul sau.

Roma, Italia

Nu puteam trece de Italia fara sa mentionam in mod distinct Roma. Asemeni Atenei, Roma este o destinatie unica din punct de vedere istoric si arhitectural. Colosseumul, Pantheonul, Forumul Roman, Templul Zeitei Venus din Roma, Vaticanul, Capela Sixtina, Fantanile - Roma este uimitoare. Cladirile moderne nu sunt atat de impresionante, insa cele antice si medievale sunt de nedescris in cuvinte. De la ruine antice pana la capodopere ale Renasterii sau ale arhitecturii clasice - Roma abunda de cladiri - monument.

Praga, Cehia

Unesco a introdus Praga in Patrimoniul Universal inca din 1992, iar imediat dupa caderea comunismului, capitala Cehiei a devenit una din destinatiile preferate in turismul urban european. Cea mai vizitata capitala central-europeana, Praga are de dezvaluit turistului o comoara istorica, arhitecturala si culturala unica completata de o viata de noapte efervescenta! Arhitectura Veche din orasul vechi si atmosfera de acolo sunt fascinante. Cladirea Primariei, Biserica Fecioarei din Tyn, casa in care a locuit Kafka, strada Celetna cu toate cladirile sale sunt superbe. O arhitectura speciala gasiti si in centrul nou in Piata Wenceslas. Si daca vizitati Praga nu puteti rata Castelul din Praga. Cel mai mare castel din lume, intins pe o suprafata de aproximativ 75 000 metri patrati, castelul a fost fondat in anul 880 si istoria sa se confunda cu cea a Pragai. De atunci a fost refacut si s-a extins in nenumarate ocazii. Coborand dinspre Castel, trebuie sa te plimbi Pe Podul lui Carol (Charles Bridge). Fie ca te pasioneaza arhitectura, istoria, cultura sau viata de noapte, te vei simti minunat in 'Orasul de Aur' cunoscut si ca 'Orasul celor 1000 de turle'. Pentru oferte in Praga, click aici.

Shanghai, China

Dupa ce am trecut prin Atena, Roma si Praga, leagane ale civilizatiei Apusene... e timpul sa aruncam o privire in Asia. Cu o istorie antica spectaculoasa si cu o dezvoltare industriala actuala greu de imaginat, China si Shanghaiul in special sunt un model de dezvoltare arhitecturala moderna. Ritmul in care se construieste in Shanghai este ametitor. Decizia de a construi o noua cladire sau un nou zgarie nori se ia in cateva ore si constructia sa dureaza cateva luni. Asa s-a ridicat districtul Pudong - centrul financiar si de afaceri al orasului - inclusiv cea mai inalta cladire de aici, Turnul Jin Mao. Daca ati ajuns in Shanghai cautati la sosire cladiri in constructie si incercati sa observati zi de zi pana la plecare evolutia santierului pe verticala. E posibil sa fiti uimiti cum numarul de etaje deja construite creste de la saptamana la saptamana. Nu ratati vizitarea Oriental Pearl Tower - aici aveti la dispozitie un mall, un hotel si un excelent punct de observatie. Plimbandu-va prin The Bund veti putea admira cladirile in stil colonial de pe faleza. Cu toate acestea si aici veti observa tot mai multe cladiri moderne precum Teatrul Mare din Shanghai si viitorul World Finanical Center care va rivaliza cu Burj Arabul la inaltime. Daca vreti sa descoperiti Shanghaiul si sa intelegeti unde se indreapta China...priviti numai in sus!

Berlin, Germania

Ne reintoarcem in Europa de Vest, in capitala Germaniei, astazi unite. Ajunsi in Berlin veti vrea sa vedeti cu siguranta urmele Zidului. Dupa unificare Berlinul a inceput sa isi transforme arhitectura. Ajunsi aici nu ratati Reichstagul - parlamentul din timpul Germaniei Naziste care a fost recreat cu un dom de sticla deasupra. Nu demult abandonata Potsdamer Platz este astazi reconstruita si include impresionantul Sony Center. Nu ratati nici cartierul Daimler Crysler construit de la zero in numai 5 ani. Din cladirile noi merita mentionate Ambasada Marii Britanii sau Muzeul evreiesc realizat de Daniel Libeskind. Daca va doriti sa admirati arhitectura clasica trebuie sa treceti pe la Altes Museum sau Bode Museum si merita sa cautati Das Rotes Rathaus - vechea primarie.

Chicago, SUA

Cu siguranta nu puteam face un Top al oraselor minuni ale arhitecturii fara sa mentionam pe o pozitie fruntasa o metropola americana. A fost greu sa alegem. Washington pentru stilul sau special si monumentele sale precum Lincoln Memorial, Casa Alba sau Washington Monument, New York pentru Statuia Libertatii si zgarierii norii din Manhatan? In cele din urma am ales Chicago - Orasul Vanturilor - The Windy City fiindca acesta este considerat orasul in care s-au nascut zgarierii norii. Dupa marele incendiu din 1871 orasul s-a ridicat din cenusa. Arhitecti celebri au venit in Chicago si au creat unele din cele mai cunoscute cladiri astazi.

Merita sa vizitati Milenium Park. Si inca ceva: pentru a nu ramane in urma, Chicago va pregateste o alta surpriza: CHICAGO AQUA TOWER - cladirea cu fatada valurita... Jeanne Gang a proiectat cladirea sa semene cu valurile oceanului si fiecare val proiectat este un balcon sau o terasa. Minunea ar trebui sa fie gata anul viitor.

Paris, Franta

Ne reintoarcem in Europa pentru a va propune un oras care nu mai necesita nicio prezentare: Parisul. Orice plimbare prin Paris pare a fi o plimbare printr-un adevarat muzeu in aer liber. Aici veti putea admira cladiri in toate stilurile: medieval, clasic, neoclasic, renascentist sau art nouveau. Deasemenea Parisul este special si pentru arhitectura sa moderna care se imbina cu cea clasica amintind turistilor ca orasul este viu si in dezvoltare - nu doar un muzeu sau o atractie turistica aparte. Francois Mitterand, fostul presedinte francez a initiat un proiect de modernizare a orasului - proiect din care a rezultat si controversata dar deja celebra piramida de sticla din fata Louvre-ului. Pe langa arhicunoscutul Arc de Triumf sau Turn Eiffel, pe langa catedralele si cladirile sale celebre, Parisul va va surprinde la fiecare pas. Merita stiut ca in 2008, Premiul Pritzker - un echivalent al Oscarului pentru Arhitectura - a fost acordat francezului Jean Nouvel care a proiectat Musee du quai Branly o cladire moderna acoperita de plante verzi. Nu ratati Catedrala Notre Dame sau Muzeul d'Orsay. In orice caz, cateva zile nu ajung niciodata pentru a descoperi si admira Parisul - fie si numai din punct de vedere urbanistic si arhitectural. Pentru vacante si oferte speciale in Paris, click aici.

Barcelona, Spania

Daca sunteti un pasionat fotograf sau daca va propuneti sa imortalizati cele mai frumoase cladiri din oras atunci fiti pregatiri cu un Card de Memorie imens cand vizitati Barcelona... Unii din arhitectii de geniu ai lumii, din trecut pana astazi, au facut Barcelona un oras unic si admirat de fiecare vizitator. Nu va dorim sa ajungeti la Spital insa trebuie sa admirati Spitalul Sant Pau si Palau de la Musica Catalana. Aceste cladiri sunt deja in patrimoniul UNESCO World Heritage Sites.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dubai.jpg
Views:	87
Size:	12.3 KB
ID:	982837   Click image for larger version

Name:	atena.jpg
Views:	86
Size:	11.6 KB
ID:	982838   Click image for larger version

Name:	florenta.jpg
Views:	88
Size:	14.5 KB
ID:	982839  

Click image for larger version

Name:	roma.jpg
Views:	72
Size:	15.3 KB
ID:	982840   Click image for larger version

Name:	praga.jpg
Views:	80
Size:	18.0 KB
ID:	982841   Click image for larger version

Name:	shangai.jpg
Views:	76
Size:	11.1 KB
ID:	982842  

Click image for larger version

Name:	berlin.jpg
Views:	68
Size:	10.8 KB
ID:	982843   Click image for larger version

Name:	chicago.jpg
Views:	68
Size:	14.0 KB
ID:	982844   Click image for larger version

Name:	paris.jpg
Views:	65
Size:	11.4 KB
ID:	982845  

Click image for larger version

Name:	barcelona.jpg
Views:	75
Size:	10.3 KB
ID:	982846  
__________________
STEAM - KLawxith
YOUTUBE - ELITE INC.
INSTAGRAM - klawxith666

PHOTOGRAPHY SITE - http://klawxith.wixsite.com/elite-inc

US/RO

Last edited by DTH; 26-06-09 at 06:33.
DTH is offline   Reply With Quote
Old 26-06-09, 10:12   #13
Sasha
Girl on Road

Stage 5
 
Sasha's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,483
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
Default Re: Top

Top 10 cele mai demente sporturi extreme din lume



Pentru „tinerii din ziua de azi” care vor să simtă adrenalina pompând prin vene nu mai sunt de ajuns sporturi (altădată) extreme ca săritura cu coarda elastică, snowboarding sau banalul surf, pe valurile oceanului.



În zilele noastre, cele mai tari distracţii sunt mult mai periculoase, măcar să simţi că trăieşti... Acestea sunt cele mai demente sporturi extreme practicate la ora actuală în lume:



1. „Volcano boarding” – un fel de snowboarding, numai că îţi dai drumul la vale cu placa pe un vulcan activ, şi nu pe o pârtie cu zăpadă.
Amatorii de senzaţii tari se strâng la muntele Cerro Negro din Nicaragua, se echipează corespunzător (salopetă, cască, ochelari, eventual genunchiere) şi îşi dau drumul la vale, cu viteze de circa 80 de kilometri pe oră. Se pare că, până acum, există vreo 10.000 de persoane care fac „volcano boarding”.



2. „Limbo skating” – înseamnă să te dai cu rolele pe sub maşini. Desigur, numai cei mai flexibili reuşesc, dar în India acest „sport” este la mare modă. Aniket Chindak, un băiat de numai şapte ani, este deţinătorul recordului mondial, după ce a reuşit să treacă pe sub 57 de maşini.



3. „Train surfing” – sau surfing pe trenuri aflate în mişcare (evident). Acest sport a apărut încă din anii 1980, în Germania, este ilegal, dar în prezent a devenit o adevărată senzaţie (şi o problemă gravă) în Africa de Sud, unde au murit mulţi tineri care au încercat să îşi ţină echilibrul pe un tren care merge cu mare viteză.



4. „Bungee” între crocodili – este vorba tot de sărituri cu coarda elastică, numai că jos te aşteaptă un ochi de apă plin de crocodili.



5. Sărituri de pe stânci – este unul dintre cele mai periculoase sporturi, originar din Hawaii, unde se practica încă de prin anii 1770.

6. Cascadorii pe catalige – pare destul de plictisitor, dar nu este (cel mai bine se vede în filmuleţ).



7. Hockey subacvatic – numele spune totul. Este vorba de acelaşi hockey pe care îl ştim cu toţii, numai că se joacă pe fundul bazinului, şi nu pe gheaţă ori pe iarbă, aşa cum am văzut până acum.



8. „AirKick” – oamenii sunt aruncaţi într-un bazin plin cu apă cu ajutorul unei catapulte, după ce zboară cam opt metri prin aer.

9. „Slacklining” – amatorii acestui sport fac echilibristică la înălţime, mergând pe o coardă de nylon, întinsă între două puncte. Este diferit faţă de mersul pe sfoară, pentru că în acest caz coarda nu este rigidă, ci chiar foarte dinamică, se întinde şi se balansează.



10. „Zorbing ball” – nu trebuie să faci nimic altceva decât să intri într-o minge uriaşă, după care să-ţi dai drumul la vale, rostogolindu-te cu viteză în jos. „Zorbingul” a fost inventat în anul 2000, în Noua Zeelandă.

Sasha is offline   Reply With Quote
Old 28-06-09, 14:18   #14
DTH
2 Roti

Stage 5
 
DTH's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6,411
Member of:
[VW]
[Nissan]
[2 Roti]
[FOTO]
[4Rally]
[4Wheels]
Default Re: Top

Top 10 Animale transparente :


1.Broastele... evident transparente:

Pentru primul loc s-a calificat probabil cel mai straniu reprezentat al batracienilor, broasca transparenta sau broasca de sticla, dupa cum o numesc nativii amerindieni din Amazonia. Sub titulatura de broasca transparenta se ascund, de fapt, mai multe specii care apartin familiei Centrolenidae. Toate broastele din genurile Centrolene, Cochranella, Hyalinobatrachium si Nymphargus prezinta acelasi abdomen translucid prin care se vad detaliat inima, ficatul, tubul digestiv, coloana vertebrala si restul scheletului.
Pentru camuflarea in jungla, spatele si capul brostelor de sticla sunt colorate intr-o nuanta vie de verde, semanand la prima vedere cu broastele din genul Eleutherodactylus si cu broastele de copac din familia Hylidae.

2.Pestele cu cap transparent:

Macropinna microstoma este un peste care atinge doar 15 centimetri lungime, fapt care nu-l impiedica sa fie un pradator redutabil in lumea abisala. Traieste la adancimi de peste 600 metri, in zone unde vizibilitatea este aproape nula. Cercetatorii americani au descoperit ca pestele isi petrece majoritatea timpului stand nemiscat. Cele doua formatiuni care, la prima vedere, par ochii sai, sunt de fapt organele olfactive, prin care "simte" particularitatile mediului sau ambiant.

3.Fluturele cu aripi de sticla:

In adancul junglelor tropicale ale Americii Centrale, undeva in portiunea de padure compacta dintre Mexic si Panama, traieste un fluture cu infatisare extraordinara. Denumit stiintific Greta oto, in onoarea elegantei actrite Greta Garbo, de catre primii entomologi care l-au descris, straniul fluture ascunde multe suprize, unele chiar mortale. Fluturele are partile superioare ale aripilor colorate in nuante vii de negru, verde, rosu si galben. Partile inferioare ale aripilor sunt insa complet transparente, asemanatoare intrucatva cu aripile mustelor.

4.Calmarul de sticla:

Calmarul de sticla Teuthowenia pellucida este o vietuitoare fascinanta, pe care putini cercetatori au norocul sa il observe in mediul sau natural. Este un cefalopod (inrudit cu sepiile si caracatitele) care populeaza etajul abisal al Oceanului Planetar. Puii sai traiesc in ape de suprafata dar, odata ce calmarul de sticla se maturizeaza, migreaza spre apele adanci, unde traieste in intuneric absolut pana la sfarsitul zilelor, adaptat perfect la presiunea enorma din acele locuri. Dupa cum certifica si denumirea data de primii scafandri care l-au scos la suprafata pentru cercetari, calmarul de sticla este printre cele mai transparente vietati ale oceanelor.

5.Pestele-zebra creat de cercetatori:

Pestele-zebra este unul dintre cei mai indragiti pesti de catre pasionatii de acvaristica. Probabil pe baza acestei calitati, cercetatorii americani din cadrul Children’s Hospital din Boston au reusit sa creeze, prin sute de combinatii genetice, pesti-zebra de acvariu care au proprietatea de a fi transparenti.

6.Pestele de gheata:

Denumit uneori si pestele-de-gheata crocodil (poate din cauza gurii sale pline de dinti?) acesta creatura nu este, in ciuda denumirii sale, nici crocodil si nici alcatuita din gheata. Grupa pestilor abisali din familia Channichthyidae, dupa cum i-au denumit ihtiologii, cuprinde in randurile sale mai multe specii de pesti cu corp transparent. Adaptarea lor la lipsa totala de lumina din abisul oceanelor consta nu doar in lipsa pigmentilor colorati din tesuturi, acesti pesti fiind printre putinele specii de animale vertebrate care au sange transparent. De fapt, pestii de gheata sunt singurele animale vertebrate fara hemoglobina.

7.Amfipodul transparent:

Amfipodele din specia Phronima sedentaria au fost descoperite recent de o expeditie submarina care cerceta zona abisala din partea de nord a Oceanului Atlantic. Pentru a-si spori sansele de supravietuire, acest nevertebrat prezinta transparenta inclusiv la nivelul organelor interne. Cu toate ca, la prima vedere, pare o specie de crevete, Phronima este foarte diferit de crustaceele care se hranesc cu fitoplancton.

8.Larvele transparente ale crevetilor:

In apele care scalda arhipelagul Hawaii traieste o specie de crevete ale carei larve au ales, de asemenea, "adapostul" oferit de o silueta transparenta. Femela crevetelui hawaian depune, la sfarsitul sezonului de imperechere, intre 50.000 si un milion de oua proaspat fecundate. Dupa o perioada de numai 24 de ore, din oua eclozeaza larvele de creveti, denumite nauplii in limbaj stiintific. Micile larve transparente se hranesc cu rezervele de substante nutritive stocate in propriul organism pana in momentul in care trec in faza superioara de zoee.

9.Salpa transparenta:

Sub denumirea de salpe, zoologii au grupat o serie de animale primitive din increngatura Chordata. Aceste animale traiesc in egala masura in apele ecuatoriale, temperate sau reci ale Oceanului Planetar. Cea mai mare concentratie de salpe se intalneste totusi in apele din jurul Antarcticii, unde populatiile au tendinta sa inlocuiasca, incet-incet, populatiile de krill (o specie de crustacee marunte, Euphausia superba), aflate in declin in ultimii ani. Salpa se deplaseaza contractand si pompand continuu apa prin corpul sau transparent, care are o lungime cuprinsa intre 1 si 10 centimetri.

10.Meduzele transparente:

Majoritatea speciilor de meduze care populeaza marile si oceanele Terrei nu au un colorit specific, fiind aproape invizibile. Grupate de cercetatori in phylum-ul (increngatura) Cnidaria, nevertebratele transparente se folosesc de acesta proprietate adaptiva ca de un mijloc eficient de a se ascunde de pradatori pe timpul noptii, cand nici cel mai ager ochi de peste nu le distinge in valurile marii. Aceasta transparenta aparenta le ajuta pe meduze si atunci cand vor sa se hraneasca, deseori camuflajul pacalind prada.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	01-broasca.jpg
Views:	128
Size:	133.1 KB
ID:	985640   Click image for larger version

Name:	02-peste.jpg
Views:	125
Size:	91.5 KB
ID:	985641   Click image for larger version

Name:	03-fluture.jpg
Views:	82
Size:	155.1 KB
ID:	985642  

Click image for larger version

Name:	04-caracatita.jpg
Views:	95
Size:	140.4 KB
ID:	985643   Click image for larger version

Name:	05-peste-2.jpg
Views:	89
Size:	134.3 KB
ID:	985644   Click image for larger version

Name:	06-peste-3.jpg
Views:	88
Size:	136.7 KB
ID:	985645  

Click image for larger version

Name:	07-amfipod.jpg
Views:	101
Size:	104.7 KB
ID:	985646   Click image for larger version

Name:	08-larva.jpg
Views:	69
Size:	102.7 KB
ID:	985647   Click image for larger version

Name:	09-salp.jpg
Views:	69
Size:	236.8 KB
ID:	985648  

Click image for larger version

Name:	10-meduza.jpg
Views:	90
Size:	133.6 KB
ID:	985649  

Last edited by DTH; 28-06-09 at 14:34.
DTH is offline   Reply With Quote
Old 29-06-09, 10:02   #15
Gabi
Super Moderator

Stage 5
 
Gabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 14,537
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Top

Top 10: Inchisori celebre.

Daca teoria incarcerarii ca pedeapsa sociala ramane universal valabila, metodele prin care cei mai temuti criminali sunt "ingrijiti" in penitenciare se reinventeaza constant.

In continuare va prezentam 10 dintre cele mai cunoscute inchisori din lume , locuri in care violenta face legea si in care nu ti-ai dori sa ajungi nici macar in vizita...

Alcatraz, insula terorii

Desi nu mai functioneaza din anul 1963, Alcatraz ramane cea mai celebra inchisoare, careia i s-au dedicat si doua filme, "Escape from Alcatraz" (1979), avandu-l ca protagonist pe Clint Eastwood, si "The Rock" (1996), cu Sean Connery in rol principal.

Situata in centrul Golfului San Francisco, Alcatraz este astazi una dintre principalele atractii turistice ale statului California.

Initial, Alcatraz a fost fortareata ("Fort Alcatraz"), iar din anul 1861 a devenit inchisoare pentru prinzionerii de razboi.

Dupa numeroase restructurari, in 1933 fortul a fost transformat definitiv in inchisoare federala. Aceasta a devenit ulterior cunoscuta sub denumirea "The Rock" , din cauza apei reci si a curentilor puternici din golf, care faceau ca aceasta sa fie inchisoarea ideala din punct de vedere al securitatii.

De-a lungul vremii, Alcatraz a "gazduit" gangsteri renumiti precum Al Capone, Robert Franklin Stroud, George "Machine Gun" Kelly si Alvin "Creepy" Karpis.

In 29 de ani, niciun detinut nu a reusit sa evadeze, potrivit statisticilor. Evadatii au murit impuscati, inecati in apa rece sau mancati de rechini. Se presupune ca unul singur a reusit sa invinga sistemul, fiind dus de curentul puternic la nord de Golden Gate. Alti 55 de detinuti sunt dati disparuti si se crede ca sunt morti!


10. San Quentin
Este cel mai vechi penitenciar din California, functioneaza din 1852 si include o camera de gazare. Printre criminalii faimosi care au trecut pragul inchisorii se numara Charles Manson si Black Bart.

San Quentin este momentan una dintre cele mai cunoscute inchisori americane, care a generat de-a lungul timpului o multime de povesti infricosatoare. In prezent, aceasta este dotata cu 1.548 de gardieni, care controleaza cu greu cei 5.967 de detinuti. Chiar si asa, incidentele violente sunt nelipsite din San Quentin. De exemplu, in anul 1982, o rascoala a detinutilor s-a soldat cu 22 de victime din randul acestora si cu 4 raniti din tabara adversa. In 2006, 100 de detinuti au fost raniti in cadrul unei revolte similare, dintre care doi au fost ucisi pe fondul unor conflicte rasiale.

San Quentin este totodata una dintre cele mai periculoase inchisori. Potrivit unui raport din anul 2005, medicii chemati in ajutorul prizonierilor emit deseori diagnostice eronate si opereaza in conditii mizere.


9. Sing Sing
Situata in Ossining, N.Y., inchisoarea a fost deschisa in anul 1825, iar numele sau este asociat executiei pe scaunul electric. In perioada 1890-1963, 613 barbati si femei au fost ucisi prin aceasta metoda.

Inchisoarea numara acum 1.533 de detinuti. In 1953, Julius si Ethel Rosenberg au fost executati la Sing Sing pentru actiuni de spionaj in timpul Razboiului Rece.


8. Diyarbakir
Este o inchisoare din Turcia, ceea ce inseamna ca are o istorie sumbra, asa cum au majoritatea temnitelor din aceasta tara. De la detentia infantila pana la conditiile insuportabile din inchisoare, Diyarbakir redefineste teama si ura.

Cand vine vorva despre aceasta inchisoare, se zvoneste ca au loc masacre premeditate de gardieni, asa cum a fost unul in care si-au pierdut viata 10 prizonieri, iar 23 au fot raniti, dintre care 9 au fost abandonati in stare critica.

Aici nu de putine ori drepturile detinutilor sunt drastic incalcate; acestia sunt torturati si le este interzis sa primeasca vizite sau sa beneficieze de ingrijire medicala.


7. Mendoza
In penitenciarul argentinian au avut loc 22 de decesuri, in perioada februarie 2004 - noiembrie 2005, iar cauza ramane "necunoscuta".

In prezent, inchisoarea este suprapopulata, 1.600 de detinuti ocupand cele 600 de locuri disponibile. Acestia dorm in conditii mizere, nu beneficiaza de closete si sunt deseori torturati.


6. Rikers
Multi spun ca inchisoarea newyorkeza este chiar mai periculoasa decat strazile dosnice din "Big Apple", iar violenta prizonierilor este deja legendara.

Pentru ca a existat o perioada in care crimele se tineau lant la Rikers, conditiile de securitate au fost vizibil imbunatatite. Gardienii verifica zilnic celulele pentru a depista eventuale "arme albe" ascunse de prizonieri si sunt special antrenati pentru a interveni in cazul in care izbucnesc incidente violente.

Daca in trecut detinutii nu puteau fi acuzati de crima cand atacau gardieni sau colegi de detentie, acum exista aceasta posibilitate. Noua "lege" a scazut numarul atacurilor prin injunghiere de la 100 la 70.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale inchisorii este ca in realitate nu ofera niciunui detinut posibilitatea de a se reabilita, dimpotriva, ii distruge orice urma de umanitate. Fiecare condamnat de la Rikers constata la un moment dat ca violenta este singura arma pe care o are daca vrea sa supravietuiasca intr-un mediu sinonim cu haosul.


5. Nairobi
Este cel mai aglomerat penitenciar din Kenya, adapostind 3.800 de prizonieri pe doar 800 de locuri. Vorbim despre o inchisoare din Africa de Sud, deci de un mediu foarte restrictiv, in care lipsesc asistenta medicala, saltelele de dormit, hainele pentru detinuti si multe altele. Condamnatii care ajung aici au si un slogan "We are surviving by the grace of God".

Inchisoarea este un adevarat focar de infectie, iar dezinteresul autoritatilor si conditiile insuportabile de detentie inrautatesc aceasta situatie.


4. Tadmor
Este o inchisoare militara din Syria, pe care poetul Faraj Beraqdar, fost detinut acolo, o descrie: “The kingdom of death and madness.”

Tadmor este "regatul" torturii si al executiilor prin metode inimaginabile, una dintre cele mai sumbre scene ale masacrelor din lume.

In 1980, fortele de commando arabe au ucis aici aproximativ 500 de prizonieri.

Aici, metodele de executie sunt medievale prin excelenta, iar victimele sunt alese la intamplare, chiar daca unii dintre prizonieri nu ar trebui sa sfarseasca astfel


3. La Sante
Situat in Paris, acest penitenciar este "casa" sinucigasilor. In momentul in care incepi sa te hranesti cu otrava de sobolani sau cu clor, stii sigur ca te afli intr-un loc periculos.

Cam asa poate fi descrisa temnita La Sante, un fel de "iad pe pamant" al celor care ajung sa-si ispaseasca pedeapsa acolo.

In anul 1999, au avut loc aici 124 de sinucideri. Deseori, detinutii prefera sa moara decat sa devina sclavi in acest loc in care suferinta provocata de numeroasele abuzuri este sporita de boli si promiscuitate.


2. ADX (Administrative Maximum Unit Prison)
Este o inchisoare din Colorado, construita pentru a inlocui Alcatraz, in 1963, dar deschisa in 1994, cand, de altfel, a redefinit teoria incarcerarii.

Inchisoarea utilizeaza tehnici "moderne" de de detentie, izoland prizonierii si torturandu-i la nivel psihologic.

Acestora li se interzice interactiunea si le sunt oprite sursele de iluminare in camerele de tortura, astfel incat senzatia este asemanatoare cu aceea pe care ai avea-o daca ai sta inchis intr-o baie, timp de 22 de ore, zilnic, pe intuneric.

In aceasta inchisoare oamenii realizeaza cel mai bine cat de importanta este comunicarea cu semenii lor.


1. Carandiru
In penitenciarul din Brazilia au fost impuscati 102 prizonieri, in anul 1992.

Conditiile de aici sunt atat de dure incat aproximativ unul din cinci prizonieri a fost diagnosticat cu virusul HIV.

In afara de torturile zilnice si de refuzul celor abilitati de a interveni, fie pentru a mentine controlul in inchisoare, fie pentru a oferi ingrijire medicala detinutilor, Carandiru este suprapopulata, adapostind 7.500 de oameni pe doar 1.000 de locuri disponibile.
Gabi is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -