Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 03-12-08, 14:30   #1
toxygene

Stage 2

toxygene's Avatar

Default Geamuri electrice !!!

Salut am si eu o problema cu geamurile electrice, mai exact timpul de ridicare si cobarare este foarte mare si ueori se opreste si trebuie apasat din nou butonul.E problema care se rezolva cu putina vaselina sau sunt duse motorasele?
toxygene is offline   Reply With Quote
Old 10-12-08, 19:18   #2
magul

Stage 3

magul's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Geamuri electrice !!!

salut !

-am avut aceeasi problema ! parca nu mai imi venea sa deschid geamul deloc ....am dat jos fatza de usa si am observat ca vaselina se intarise pe shinele macarelei, am curatat cu un spray degresant si apoi am dat cu unul care contine vaselina lichida ! si acum merge struna
-asta in cazul cel bun-ca daca e motorashul obosit...e cam nasol ...
magul is offline   Reply With Quote
Old 17-12-08, 19:00   #3
Freelander2

Stage 1

Problema apare mai ales din cauza uzurilor in mecanismele macaraleor. Geamul are tendinta sa urce "stramb" si se "impaneaza" in chederele "U" din rama usii.
Vaselina ajuta dar ATENTIE.
La demontarea shateuzei, veti descoperi sub aceasta o folie de polietilena. NU TREBUIE TAIATA SAU RUPTA. O veti desprinde cu atentie, eventual cu ajutorul unui feon sau al unei lame speciale de razuit foarte ascutite.
Daca nu veti re-monta folia inapoi corect, veti avea parte de o invazie de praf in mecanismele macaralelor care impreuna cu vaselina aplicata in scop benefic va avea efecte catastrofale, devenind o pasta abraziva "excelenta".
Contactati-ma pe dr.parbriz@yahoo.com sau vizitati www.dr-parbriz.ro, pentru detalii.
Daniel
Freelander2 is offline   Reply With Quote
Old 18-12-08, 09:08   #4
toxygene

Stage 2

toxygene's Avatar

Ms. cred ca o sa vin la service sa vedem care-i problema.
PS....eu nu mai am foliile alea de protectie la usi
toxygene is offline   Reply With Quote
Old 18-12-08, 10:07   #5
Freelander2

Stage 1

Deci fara folii ai si condens ===>rugina si praf ===> abraziune si zgomot si curenti de aer rece....REZOLVARE : demonteaza cu atentie shateuzele. Ia 2 saci de polietilena di piata. decupeaza forma dupa care vei pune barierele de praf si condens, taie cu o lama ascutita sau foarfece. prinde foliile pe rama metalica cu un mastic special. Iti recomand Wurth.
Nu folosi silicon de baie acetic, pentru ca este extrem de coroziv.
Astept intrebari.
Bafta si Sarbatori Fericite.
Freelander2 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -