Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 12-11-08, 14:53   #1
laur87

Stock

Default Punto sx - probleme cutie viteze

salut...am un fiat punto sx din 2001..de ceva timp intampin ceva probleme la cutia de viteze..cand e motorul rece si incerc sa o bag in treapta a 2 imi intra foarte greu..abia dupa ce se incalzeste motorul isi revine dar nu in totalitate..am fost la service si mi`au spus ca e din cauza discului de ambreaj..l`am schimbat dar degeaba..stiti care ar putea fi cauza?ms
laur87 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-08, 00:13   #2
hd_01_zlb

Stage 2

hd_01_zlb's Avatar

Default Re: Punto sx - probleme cutie viteze

Quote:
Originally Posted by laur87 View Post
salut...am un fiat punto sx din 2001..de ceva timp intampin ceva probleme la cutia de viteze..cand e motorul rece si incerc sa o bag in treapta a 2 imi intra foarte greu..abia dupa ce se incalzeste motorul isi revine dar nu in totalitate..am fost la service si mi`au spus ca e din cauza discului de ambreaj..l`am schimbat dar degeaba..stiti care ar putea fi cauza?ms
Cei de la service trebuiau sa-si dea seama ca daca intra greu doar in treapta a doua nu e de la disc, problema ta ar putea fi de la pinionul sincron, normal trebuia sa iti dea cutia jos si sa o desfaca sa se uite putin la ea.
Ceva asemanator am patit si eu la un peugeot.
hd_01_zlb is offline   Reply With Quote
Old 25-11-08, 08:34   #3
ZaiR

Stage 4

ZaiR's Avatar

Member of:
[Fiat]

Quote:
Originally Posted by hd_01_zlb View Post
problema ta ar putea fi de la pinionul sincron, normal trebuia sa iti dea cutia jos si sa o desfaca sa se uite putin la ea.
Are dreptate..dar sfatul meu daca ai desfacut cutia si ai prbl. cu ea, incearca sa cumperi una SH care functioneaza,reparata iti va face numai probleme.
ZaiR is offline   Reply With Quote
Old 22-01-09, 21:13   #4
Aburel

Stock

Quote:
Originally Posted by laur87 View Post
salut ! ai rezolvat problema? am si eu un punro 1.2 8v tot din 2001 si am aproape aceeasi problema (la mine nici a 1-a nu intra decat daca sunt complet oprit, acum). mentionez ca am schimbat si eu kitul ambreiaj si am schimbat si uleiul din cutia de viteze...nici o schimbare. nu am idee ce poate sa se fi intamplat... mi-e frica sa nu fie un inceput de sfarsit

Last edited by Aburel; 22-01-09 at 21:18.
Aburel is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -