Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 31-05-08, 21:20   #1
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

Default Probleme becuri la Fiat Punto !!!

am un fiat punto,iar de curand i-am schimbat becul de la pozitie dreapta spate si de atunci mi se tot aprinde beculetul (din bord) de la senzor cum ca ar fi ars un bec,dar asta de obicei se intampla cand apas frana si de multe ori se stinge cand se aprinde alt beculet pe langa becul de la senzor (cum ar fi cand trag frana de mana,sau deschid usa).
daca ati intelesx ceva din ce am scris....care stie cum pot remedia situtatia?

Last edited by vlad_VSV; 10-06-08 at 12:02.
MariusPiticu is offline   Reply With Quote
Old 31-05-08, 23:23   #2
MisuBV

Stage 3

MisuBV's Avatar

Default Re: probleme la Fiat Punto

Mi s-a intamplat si mie lucrul acesta; problema este becul nou, pe care l-ai montat si care nu este exact la fel cu cel care era initial; nu vreau sa spun prostii, dar foloseste mai putin curent ca primul ca sa functioneze si din aceasta cauza inca mai ai martorul aprins in bord; mergi la reprezentata fiat si cumpara de la ei bec-ul corect;

P.S. daca s-a ars un bec, cu siguranta o sa se arda si celalalt; iti sugerez sa cumperi doua sa nu faci doua drumuri; la masina mea, dupa vreo 2 saptamini dupa ce s-a ars un bec s-a ars si cel de pe partea cealalta; poate ar fi mai bine sa le schimbi pe amindoua odata ca sa scapi de probleme viitoare.
MisuBV is offline   Reply With Quote
Old 01-06-08, 00:18   #3
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

Smile Re: probleme la Fiat Punto

Quote:
Originally Posted by MisuBV View Post
Mi s-a intamplat si mie lucrul acesta; problema este becul nou, pe care l-ai montat si care nu este exact la fel cu cel care era initial; nu vreau sa spun prostii, dar foloseste mai putin curent ca primul ca sa functioneze si din aceasta cauza inca mai ai martorul aprins in bord; mergi la reprezentata fiat si cumpara de la ei bec-ul corect;

P.S. daca s-a ars un bec, cu siguranta o sa se arda si celalalt; iti sugerez sa cumperi doua sa nu faci doua drumuri; la masina mea, dupa vreo 2 saptamini dupa ce s-a ars un bec s-a ars si cel de pe partea cealalta; poate ar fi mai bine sa le schimbi pe amindoua odata ca sa scapi de probleme viitoare.
nu stiu ce sa zic....poate ai dreptate..intradevar becul nu este la fel cu originalul,dar faza e ca la mine se tot stinge si se aprinde(senzorul de la bord),si acesta este un al 2-lea bec pt ca am incercat cu inca un bec..si tot asa facea.
dar oricum iti urmez sfatul si am sa cumpar de la reprezentanta un bec nou sa incerc si asa.
partea proasta la fiaturi e ca odata la vreo 2,3 luni schimbi cam 2 becuri,dar nu e mare chestie.
ms de sfat
Old 01-06-08, 19:10   #4
dumisor2002

Stage 3

Nu trebuie sa fie neaparat de la reprezentanta, dar trebiue sa aiba aceleasi specificatii tehnice( voltaj, putere), asta scrie in cartea tehnica.
dumisor2002 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-08, 00:27   #5
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

da..aveti dreptate...im itrebuie becuri de 12v si 10 w..si eu defapt am de 12v si 5w ..aia era problema..mati scutit de un drum pana la service..multumesc
Old 06-06-08, 21:12   #6
Jokerman170
Fiat Driver

Stage 5

Jokerman170's Avatar

Member of:
[Fiat]

si mie se intampla sa se aprinda martorul cateodata cand apas frana, dar foarte rar, dupa ce ridic piciorul se stinge si si nu se mai aprinde
Jokerman170 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-08, 21:27   #7
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

eu am rezolvat problema marti...era din cauza becurilor pt ca nu erau la fel cu cele originale..adica: cele originale sunt de 12v si 10w , iar eu aveam unul de 12v si 10W si altul de 12v si 5W si de aceea se tot aprindea si se stincea martorul...daca le pui amandoua de 5w atunci martorul sta aprins tot timpul,dar am gasit becuri normale de 12v si 10w si acum nu mai am probleme
aici ma refer la becurile de la pozitii..cu acelea aveam eu probleme..ca si tine..cand apas frana se aprinde martorul din bord.....schimba becul care nu are puterea care trebuie
apropo..am o intrebare..daca aveti fiat punto..cat va consuma?si consuma cat va arata calculatorul din bord?

Last edited by MariusPiticu; 06-06-08 at 21:31.
Old 14-06-08, 12:34   #8
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

Default Re: probleme becuri la Fiat Punto !!!

http://www.************/index.php?cat=23#
care stiti....se potrivesc becurile astea la ceasurile de bord din masina?
sau macar cum arata alea de la ceasuri....sa nu desfac masina deageaba
Old 16-06-08, 15:22   #9
Jokerman170
Fiat Driver

Stage 5

Jokerman170's Avatar

Member of:
[Fiat]
Default Re: probleme becuri la Fiat Punto !!!

nu se vede site-u ca s-o *** din forum
Jokerman170 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -